TEST: Samsung Galaxy A5

Test Samsung Galaxy A5

Samsungs metallmobil gir mye for pengene

Føles mye raskere enn spesifikasjonene skulle tilsi.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samsung Galaxy A5

Størrelse: 139,3 x 69,7 x 6,7 mm
Vekt: 123 g
Skjerm: 5 tommer, 1280 x 720 px, Super AMOLED
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 410, Quad core Cortex-A53@1,2 GHz, Adreno 306
Operativsystem: Android 4.4.4 KitKat, Touch Wiz
Teknologi: NFC, LTE
Kamera: 13 mpx, LED-blits, frontkamera på 5 mpx
Minne: 16 GB
Batteri: 2300 mAh
Pris: Omtrent 3300 kroner
 

Samsungs nye Galaxy A-serie markerte et tydelig designskifte fra produsenten. Her har koreanerne gått over til aluminium som byggemateriale, og A-serien har fått en mye mer stilren design enn tidligere Galaxy-modeller. Vi har tidligere testet modellene i topp og bunn av serien, men nå er tiden inne for det som kanskje blir storselgeren; Galaxy A5.

Mellomste bukk Galaxy A kan bli den viktigste av disse tre modellene fordi det er den som sannsynligvis er «akkurat passe» for de fleste. Med en fem tommer stor skjerm, og en prislapp på rundt 3500 kroner er den hverken for stor eller for liten, og prisen er i et område mange nok kan svelge. Samtidig er den heller ikke veldig billig, så prisen kommer med en del lovnader. Kan Galaxy A5 holde dem?

Det første som slår oss er at telefonen virker velbygget. Aluminiumen føles nesten litt plastaktig på baksiden, på grunn av overflatebehandlingen. Langs kantene ser vi imidlertid rett ned på metallet. Baksiden føles ikke så kald som en metallflate ofte kan kjennes.

Telefonen ligger godt i hånden, og har ærlig talt ikke så mange utstikkende detaljer eller designelementer. Unntaket er kameraoptikken som stikker ut litt på baksiden, en trend som ser ut til å være tilbake i denne generasjonen smartmobiler.

Flott skjerm og raske menyer

Den fem tommer store skjermen har HD-oppløsning, noe som slår oss som helt tilstrekkelig. Dette er en AMOLED-skjerm, og dermed er også kontrast og innsynsvinkel svært god. Heller ikke fargegjengivelse eller lysstyrke har vi noe å utsette på. Dette er rett og slett en god skjerm som passer meget bra inn i kompromisset en smarttelefon midt på prisstigen nødvendigvis må være.

Samsung Galaxy A5 kjører fortsatt Android 4.4 KitKat, og dermed er menyene velkjente for deg som har brukt en Samsung-telefon tidligere.
Samsung Galaxy A5 kjører fortsatt Android 4.4 KitKat, og dermed er menyene velkjente for deg som har brukt en Samsung-telefon tidligere. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

På skjermen er det forrige generasjon Android som kjører. Dermed er ikke Galaxy A5 over på Android 5.0 Lollipop, slik de nye Galaxy S6-modellene og stadig flere konkurrerende produkter er. Samtidig er det slik at det ofte er de absolutte flaggskipene som prioriteres i oppdateringskøen, mens modellene midt på treet enten får oppdateringen senere eller ikke i det hele tatt.

Like fullt oppleves Android 4.4.4 Kitkat som raskt og smidig på Galaxy A5. Det til tross for at telefonen ikke har den raskeste systembrikken som er å oppdrive. Her kan det altså virke som om Samsung har trimmet menyer og operativsystem litt for å få ting til å gå som smurt. Brukeropplevelsen er nemlig stort sett bedre enn den var i fjorårets toppmodell, Galaxy S5, til tross for vesentlig svakere ytelsestester og maskinvare. Her har Samsung etter alt å dømme vært effektive.

På neste side skal vi se mer på de medfølgende funksjonene, og på kameraytelsen.

Gå til side

Samsung Galaxy A5

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen