TEST: Samsung Galaxy A3

Test Samsung Galaxy A3

(Bilde: Marius Sørland Eltervåg, Tek.no)

Samsung Galaxy A3 gir bedre kvalitetsfølelse enn fjorårets toppmodeller fra selskapet

Premium-design i mellomklassen.

Ytelsestester

Vi har sendt telefonen gjennom de vanlige ytelsestestene, der den som forventet ikke kan konkurrere med de dyrere modellene.

Her er det viktig å understreke at dette ikke betyr at den føles tregere – målt og opplevd ytelse er to vidt forskjellige ting. 

Geekbench 3 er en multiplattform test som måler generell ytelse, mens 3D Mark måler ytelse med fokus på spill. Antutu måler også generell ytelse.

Konklusjon 

Galaxy A3 er Samsungs første Android-telefon med unibody-design, og selskapet har også kastet plasten på dør. Istedenfor består telefonens ytre hovedsaklig av aluminium og glass, og det merker du godt. Faktisk gir denne mellomklassemodellen bedre kvalitetsfølelse enn samtlige toppmodeller Samsung sendte på markedet i fjor.

Og det er ikke bare designen som fungerer her. Skjermen er god til tross for noe lav oppløsning, maskinvaren er kraftig nok til å drive sakene uten hakking og annet hat, mens lydkvaliteten er god både når du hører på musikk og når du ringer. 

Teknologi skranter det heller ikke på, kameraet er funksjonsrikt og tar greie bilder, og vi finner i grunnen ingen store svakheter å sette fingeren på. 

Det er altså klart at du får mye for de 2700 kronene du må ut med for denne telefonen, så om du er ute etter en liten og nett mobil med bra design er det absolutt verdt å vurdere Galaxy A3. 

Den er imidlertid ikke uten solide konkurrenter i klassen under 3000 kroner. Nokia Lumia 735 gir deg en særdeles god pakke for pengene, med en prislapp på under 2000. Det forutsetter at du ikke krever Android, da denne kjører Windows Phone 8. 

Les testen av Lumia 735 »

Honor 6 er også en sterk kandidat, og gir deg noen hakk kvassere spesifikasjoner på de fleste punkter, til samme pris. Vi nølte ikke med å kalle den årets beste kjøp i november i fjor, enkelt og greit fordi du får veldig mye for pengene. 

Les testen av Honor 6 »

Ellers har både Sony og LG hver sin aggressive konkurrent på vei med henholdsvis Xperia M Aqua, som skal komme i norske butikkhyller iløpet av mai, og Spirit, som skal være på markedet i disse dager. Begge telefonene lander på under 2500 kroner. 

Les sniktitt på Sony Xperia M Aqua »

Les sniktitt på LG Spirit »

Gå til side

Samsung Galaxy A3

"Sprek og brukervennlig mellomklassetelefon med topp kvalitetsfølelse og god skjerm. "

Fordeler

  • Topp kvalitetsfølelse
  • God skjerm
  • Bra batteritid
  • Rask i responsen

Ting å tenke på

  • Ikke IP-sertifisert
  • Ikke Android 5.0

Detaljer

  • Design

Samsung Galaxy A3

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen