TEST: Samsung Ativ Book 9 Plus

Test Samsung Ativ Book 9 Plus

(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no)

Gjennomført fra start til slutt

Samsung går rett i strupen på MacBook Air.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ultraportable datamaskiner er uten tvil folkets formfaktor for tiden. Det har aldri vært hardere konkurranse i markedet enn i dag, og det har aldri vært vanskeligere for oss forbrukere å ta det nærmest religiøse valget om hvilken modell som skal tjene oss de kommende årene.

Samsung har i en god stund nå levert solide bærbare, både hva angår ytelse, funksjonalitet og utførelse. I dag er det deres nyeste modell for folk på farten som skal opp på testbenken vår, så ta vel i mot Samsung Ativ Book 9 Plus.

Ativ Book-en frister oss umiddelbart med sitt minimalistiske og enhetlige utseende, og det før vi en gang vippet opp skjermen, som på sin side nesten er helt utrolig. Med sin astronomiske oppløsning på 3200 x 1800 piksler er den litt av et syn, og vi gleder oss allerede til å bli bedre kjent med den over de neste sidene. Som en bonus kan du ta på den så mye du bare vil, den er nemlig berøringsfølsom.

Som nevnt er Samsungs nyeste klassifisert som en Ultrabook, og det er den også med rette. Målenes tale er klar: 1,6 høydecentimeter er det du må holde av i kofferten for å snike med deg denne kameraten på tur. Om du er av typen som velger ut i fra fargen, blir du kanskje skuffet over at Ativ Book kun er å få i sort. Til gjengjeld kler aluminiumsdrakten dens denne fargen meget godt.

Samsung Ativ Book 9 Plus kler sortfargen. Pekeplaten er stor, og en av dens klare fordeler.
Samsung Ativ Book 9 Plus kler sortfargen. Pekeplaten er stor, og en av dens klare fordeler.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Intels nye og strømgjerrige «Haswell»-prosessor er selvsagt en del av pakken, og Samsung selv lover inntil 11 timer batterilevetid. Haswell er bygget fra bunnen av og opp med tanke på å optimalisere strømforbruket. Hver minste lille bit av prosessoren kan nemlig slås av om den ikke brukes. Dette skal normalt skje når prosessoren er i hvilemodus, og den skal bruke veldig lite strøm når den jobber med enkle oppgaver. Lang utholdenhet er en av de viktigste egenskapene en Ultrabook kan ha, og vi er spente på hva våre batteritester vi vise.

Prosessoren er fra i5-serien og opererer på frekvenser fra 1,8 GHz helt opp til 2,4 GHz over to kjerner når Turbo Boost slår inn. Denne inkluderer også Intels integrerte grafikkløsning HD Graphics 4400. Den øvrige lasten imponerer dog ingen helt uten videre. Under det tynne aluminiumslokket finner vi blant annet de litt for vanlige fire gigabytene med minne og SSD-lagring på 128 gigabyte. Den nye trådløsteknologien 802.11ac finner vi derimot ikke, og må pent klare oss med den noe eldre 802.11n-standarden som bare yter en tredjedel så godt.

Men nok om innmaten for nå, det neste vi skal gjøre er nemlig å gå maskinens eksteriør nærmere i sømmene »

Type Testkonfigurasjon (Finnes også i andre konfigurasjoner)
Prosessor Intel «Haswell» Core i5-4200U 15W (1,6 GHz – 2,6 TurboBoost, 3 MB cache, 2 kjerner)
Minne 4 GB DDR3 1600 MHz RAM
Harddisk 128 GB SSD SATA III
Skjermkort Intel HD Graphics 4400
Skjerm 13,3 tommer WLED
3200 x 1800 pikslers oppløsning
Reflekterende
Trådløs tilkobling 802.11 a/b/g/n WiFi
Bluetooth 4.0
Batteri 55,5 Wh 4 celler
Operativsystem Windows 8.1 64-bit
Størrelse 32 cm bred x 22,3 cm dyp x 1,6 cm høy
Vekt Datamaskin: 1405 gram
Strømforsyning: 300 gram
Pris Omtrent 11 400 kroner i prisguide

Testmaskinen har vært på lån fra Samsung.

Gå til side

Samsung Ativ Book 9 Plus 940X3G-K01SE

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen