Raumfeld

Test Raumfeld One S, One M og Stereo L

Raumfeld (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Disse høyttalerne burde du merke deg

...og vi ble spesielt imponert over en av modellene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Raumfeld Stereo L.
Raumfeld Stereo L. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Raumfeld Stereo L 

Hittil har vi testet mange multiromshøyttalere som har vært på samme størrelse som lillebror One S og One M. Men vi har ikke vært borti gulvstående høyttalere med samme funksjoner – før nå. Stereo L ser nemlig ut som et par med tradisjonelle gulvhøyttalere, men ikke la skinnet bedra. De inneholder nemlig full støtte for strømming på lik linje med de andre alternativene, samtidig som de begge har hver sin innebygde forsterker slik at det eneste du trenger å gi dem er strøm. 

Du slipper nesten unna med kun en strømledning til hver av høyttalerne. I tillegg må det kobles en høyttalerkabel mellom det vi kan kalle hovedhøyttaleren og «slaven». Utover dette trenger du ikke i teorien å koble til flere kabler dersom du ikke vil hekte på en USB-enhet, bruke kablet nett eller bruke eldre analogt utstyr. 

Ut av esken er det ingen lettvekter vi har med å gjøre, hver høyttaler veier omlag 25 kilogram. Utseende er i tråd med de andre produktene fra Raumfeld, altså meget rene linjer og lite fuzz, og Stereo L er meget stilfulle etter vår mening. 

Generelt virker hele høyttaleren meget velbygd, noe man også forventer til 15 000 kroner, hvor beskyttelsen fremfor elementene festes med magneter. Med dette dekslet på er det kun et volum-hjul, det samme som på One M, og de to diodene som avslører at det ikke er en vanlig høyttaler. 

En fryd av en lydopplevelse 

Slik ser baksiden ut på Stereo L.
Slik ser baksiden ut på Stereo L. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Stereo L har en innebygget 24bit/192 kHz D/A-konverter, og vi må si at kvaliteten vi blir servert er meget bra til prisen. Samtidig er forsterkeren i hver høyttaler på omtrent 400 watt.   

Hittil har både One S og One M vartet opp med god, nøytral lyd. Stereo L tar denne arven videre og løfter det til et helt nytt nivå. Modellen spiller dønn nøytralt, hvor bassen både er kraftig og presis, samtidig som den beholder fatningen hele veien opp til maksimalt volum. Den kan minne litt om karakteristikken til Klipsch RF-serie uten at den blir like dominant. 

Bassen er med andre ord helt topp etter vår mening, og den får meget god hjelp av mellomtonen. Denne er også kjapp og kraftfull uten at den overskygger bass eller diskant. Diskanten på sin side er krisp og detaljrik, og gjør sanger fra for eksempel Yello til en ren nytelse å høre på. Dog kan den grense over til litt vel skarp når volumet når toppen av skalaen, men generelt setter den prikken over i-en for denne høyttaleren. 

Lydbildet er som nevnt meget nøytralt, og du kan fint skille mellom dårlige innspillinger i måten høyttaleren helt ærlig gjengir det den får servert. Samtidig er den meget oppløst og luftig. 

Dette er den første gulvstående høyttaleren vi har testet med mulighet for å strømme innhold, og for prisen må vi si Raumfeld Stereo L imponerer oss selv om 15 000 kroner generelt er mye penger. 

Bli med til neste side hvor vi gir vår dom »

Gå til side

Raumfeld Stereo L

Raumfeld One S

Raumfeld One M

Raumfeld Stereo L

Raumfeld One S

Raumfeld One M

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen