Raumfeld

Test Raumfeld One S, One M og Stereo L

Raumfeld (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Disse høyttalerne burde du merke deg

...og vi ble spesielt imponert over en av modellene.

Raumfeld One M

Raumfeld One M.
Raumfeld One M. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Neste modell ut blir mellom-modellen i denne testen, derav navnet One M. Dette er en høyttaler som er på samme størrelse som flere av de andre multiromshøyttalerne vi har testet, og stiller i samme klasse som for eksempel Denon HEOS 7

Designmessig er One M langt mer tradisjonell i fremtoningen enn for eksempel rivalen fra Denon. Fremsiden er nokså ren og enkel, hvor også alle betjeningsknappene sitter. Lengst til venstre finner vi igjen den samme av- og påknappen som på lillebroren, og de samme to diodene. I midten av høyttaleren sitter det et aluminiumshjul som lar deg justere volumet, mens forhåndsknappene sitter plassert rett nedenfor. Den eneste skriften du finner er en svak merking i metall-knappene til forhåndsvalgene, ellers holdes fremsiden meget ren. 

Baksiden har de samme inngangene som du finner på One S, altså USB og LAN, men i tillegg finner vi også en analog linjeinngang som lar deg koble til for eksempel eldre lydutstyr. I tillegg kan det være verdt å merke seg at hullet som fungerer som en bassrefleks også er et bærehåndtak. 

En ting du skal være oppmerksom på, er at basselementet til denne høyttaleren sitter vendt nedover. Den er altså på undersiden av høyttaleren, og elementet er ikke dekket til av noen form for beskyttelse. Ergo må du være forsiktig når du setter den fra deg så du ikke ødelegger elementet.

One M har basselementet plassert på undersiden.
One M har basselementet plassert på undersiden. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Meget potent bass 

Da vi testet Denon HEOS 7 ble vi overrasket over hvor kraftig bass den klarte å gjengi. I Raumfeld One M har den fått seg en verdig konkurrent. 

Riktignok er ikke bassen like dominerende som på Denon, men den sparker fra seg med stor kraft. Det vi liker spesielt godt med One M er at lydbildet også her er helt nøytralt, hvor musikken selv får bestemme hva som skal være dominant. 

Bassen er også meget kjapp i snerten, og henger veldig godt med selv på litt raskt jazzede sanger. Også mellomtonen og diskanten bidrar med et skarpt og detaljrikt resultat, og her må vi si at diskanten er mer der vi ønsker den kontra hva tilfellet var med lillebror One S. 

One M er som nevnt større en One S, og kan skilte med et luftigere lydbilde. Her er ikke «sweetspoten» like konsentrert, og du kan med hell sitte flere i samme sofa og fortsatt ta glede i musikken. 

Bli med til neste side hvor vi tester Raumfeld One L »

Gå til side

Raumfeld Stereo L

Raumfeld One S

Raumfeld One M

Raumfeld Stereo L

Raumfeld One S

Raumfeld One M

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen