PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti.

Test PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti PP SLI

PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Oppsettet du skal ha hvis ytelsen er viktigst

Dette SLI-oppsettet leverer bedre enn selv AMDs vannkjølte monsterskjermkort.

Konklusjon

I dag har vi stappet to PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti Pure Performance inn i testbenken vår, konfigurert i et SLI-oppsett som lar oss bruke kraften fra begge skjermkortene samtidig.

Hovedkonkurrenten til dette oppsettet anser vi for å være det dobbeltkjernede skjermkortet AMD Radeon R9 295X2, som til nå har vært det testproduktet vi har fått aller best ytelse fra med testrutinene vi benytter i dag.

PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti.
PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Forventningene våre var forholdsvis høye, men etter at vi kjørte en duell mellom et par ordinære GeForce GTX 780 Ti og Radeon R9 295X2 i 4K, hvor sistnevnte kom definitivt best ut, ventet vi at det ville bli Radeon-kortet som kom til å ligge på topp gjennom mesteparten av deltestene.

Der tok vi ganske så grundig feil.

PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti.
PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Les også på Ekstra:
Vi lar de drøyeste skjermkortene våre kjempe om 4K-tronen »

Enormt kraftig

PNY har nemlig laget et par skjermkort som klarer å skalere svært godt opp i SLI-oppsett, og som leverer ytelse som faktisk parkerte Radeon R9 295X2 i de fleste tester.

PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti.
PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Enkelte ganger var forskjellen liten, og i noen spill var riktig nok Radeon-kortet raskest, men sammenlagt er faktisk dette oppsettet fra PNY det alternativet som yter høyest.

Ved å regne sammen alle testresultatene våre, vekte hver eneste deltest like tungt, og å lage en liten ytelsesindeks ser vi også dette – vårt SLI-oppsett leverer da om lag 20 prosent bedre enn AMD sitt råsterke R9 295X2.

Kort oppsummert: Hvis ytelsen er det som betyr mest, og ingenting annet spiller noen rolle, er det et slik oppsett du skal ha; som grafen nedenfor viser.

Dagens SLI-oppsett troner klart øverst når vi regner sammen alle ytelsestestene.
Dagens SLI-oppsett troner klart øverst når vi regner sammen alle ytelsestestene.

All denne ytelsen kommer likevel med noen ganske klare ulemper. Først og fremst må du ha en datamaskin hvor du har plass nok til to fullstørrelse skjermkort, og du må ha en strømforsyning med nok kraft til å mate dem med to 8-pins PCIe-strømplugger hver. Det er forsåvidt greit nok – slikt må en kunne regne med at er på plass hvis man først skal ha et ytelsesbeist av en PC.

PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti.
PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

 Den mest relevante ulempen er dermed prisen. PNY er nemlig ikke særlig billig av seg i Norge, og deres nyeste GeForce GTX 780 Ti-modeller er ingen unntak fra denne regelen.

I skrivende stund må du faktisk helt opp i 5800 kroner i billigste nettbutikk for ett PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti PP, og samlet pris for det oppsettet vi har testet i dag blir da 11 600 kroner.

Det er nok litt for mye for folk flest, men samtidig er det i akkurat samme liga som prisen på ett enslig Radeon R9 295X2. Med et slikt SLI-oppsett får du dessuten en fordel over et kort med to innebygde kjerner; nemlig muligheten til å relativt enkelt bygge ut med atter et skjermkort – for slik å skaffe enda mer ytelse – hvis du da har plass og strøm nok.

PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti PP 2 x SLI

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen