PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti.

Test PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti PP SLI

PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Oppsettet du skal ha hvis ytelsen er viktigst

Dette SLI-oppsettet leverer bedre enn selv AMDs vannkjølte monsterskjermkort.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Før vi kan si oss helt ferdige må vi måle et par andre viktige variabler enn bare ytelse. Først ut er strømforbruket, og da ser vi på hvor mange watt hele datamaskinen trekker fra stikkontakten når den kjører for fulle mugger, samt når maskinen slapper av.

Med to av de heftigste GeForce-kortene på markedet i maskinen er det ikke rart at det hele trekker en del strøm, og et forbruk på massive 605 watt gjør at dette blir det nest mest forslukne oppsettet vi har testet.

Det holder likevel til å slå AMD sitt Radeon R9 295X2, som trekker 621 watt – og våre to PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti PP yter stort sett bedre, selv om de altså bruker litt mindre strøm, der klokkefrekvensen på de to kjernene boostes til 1006 MHz under drift.

På temperaturfronten klarer også dagens testoppsett seg bra. Det litt inneklemte av de to skjermkortene blir 6 – 7°C varmere i drift enn det som sto ytterst, som er helt naturlig i en SLI-konfigurasjon, men i gjennomsnitt holdt de to kortene 40°C ved hvile og 67°C ved belastning – når vi måler etter belastning i Metro 2033.

Det synes vi er helt greie verdier, selv om det vannkjølte Radeon R9 295X2 naturlig nok blir en hel del kjøligere. Viftene bråker heller ikke spesielt mye under noen omstendigheter, og da de spant opp til 900 omdreininger i minuttet ved hvile kunne de knapt nok høres.

Med dét er vi ferdige med alle våre tester og målinger.

På neste side tar vi et tilbakeblikk, og konkluderer ut fra hva vi har sett »

PNY XLR8 GeForce GTX 780 Ti PP 2 x SLI

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen