Test Plantronics GameCom Commander

(Bilde: Torstein Sørnes, Hardware.no)

Profesjonelt hodesett til seriøse spillere

Støydempet, robust og dyrt – men holder lyden følge?

Lydkvalitet er et aspekt ved datamaskinen som ofte havner langt nede på prioritetslista, etter skikkelig skjerm, ytelse og inputenheter. Selv om ikke alle er opptatt av god lyd, er det noe vi kan si med stor sikkerhet: Når du først er blitt vant med skikkelig kvalitet, er det smertefullt å gå over til noe som er i den helt andre delen av spekteret.

Derfor er det alltid litt vemodig å måtte legge fra seg referansehodesettet til fordel for et hodesett markedsført til spillgutta, da blinkende lysdioder og tung programvare ofte er prioritert over god lydkvalitet og komfort. 

Det er åpenbart litt andre faktorer som må med i beregningen under utvikling og bruk av et hodesett til spilling, sammenlignet med et rent audiofilt hodesett. Klar lyd fra mikrofonen er viktig for lagkameratene og fysisk kvalitet bør prioriteres om klokkene ofte skal ned i sekken, men det er alltid et stort pluss om lydkvaliteten holder mål ved siden av.

Dagens testkandidat kommer fra Plantronics og sikter seg inn på de aller mest seriøse spillerne, men som testen vil vise, synes vi markedsføringen er noe beskjeden. Dette er nemlig det første spillhodesettet vi har testet som i hvert fall kan måle seg med sine mer seriøse audiofile konkurrenter. 

Plantronics GameCom Commander hovedbilde.
Plantronics GameCom Commander. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no
Spesifikasjoner: Plantronics GameCom Commander
Type Lukket, støydempet, on-ear
Tilkobling USB eller 3.5 mm jack
Frekvensrespons 20 Hz til 18 kHz
Kabellengde 2 meter
Lyd Stereo med 40 mm elementer
Vekt 455 gram
Ekstra Vend- og vribar mikrofon med støydemping
Etui til hodesettet og kabler
USB lydkort

Fra øverste hylle

Et stødig etui som huser hodesett og kabler.
Et stødig etui som huser hodesett og kabler. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no
Gamecom-merke er avtagbart, og kan erstattes med eget navn eller logo.
Gamecom-merke er avtagbart, og kan erstattes med eget navn eller logo. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

GameCom Commander er toppmodellen fra produsenten, og har flere spesifikasjoner som vitner om at det er beregnet for spillturneringer og seriøs spillbruk. De tykke klokkene har passiv støydemping, og designen er noe du i større grad forventer å finne på hodet til en pilot fremfor en dataspiller. 

Fra første stund legger vi merke til den upåklagelige kvaliteten som er å finne i alle ledd, og som forsterker inntrykket om at hodesettet er beregnet for den virkelige slagmarken, og ikke den virtuelle. Vi kan vende, trykke og dra i alle komponenter uten den minste frykt for at noe skal falle av eller brekke, men for å være på den sikre siden kommer hodesettet i et stødig etui.

Kabler og lydkort.
Kabler og lydkort. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

På hodebøylen finner vi et avtagbart bånd med borrelås som lar deg klistre på ditt eget lagnavn eller logo, men som har liten nytte for den alminnelige spilleren. Putene er dekket i skinn som virker til å ha veldig god kvalitet, og inne i klokkene finner vi to drivere på 40 millimeter. 

Mikrofonen er fysisk sett også av ypperste kvalitet, og lar seg vri opp ut av veien samtidig som du kan bøye selve mikrofonen. Ytterst finner vi en støydott som heldigvis ikke er avtagbar, og etter en nøye inspeksjon av hele hodesettet finner vi egentlig ingenting som virker kjipt eller dårlig gjennomført. 

Det hele gjør at GameCom Commander veier inn på nesten et halv kilogram, men av erfaring vet vi at vekten ikke nødvendigvis trenger å bli et problem, gitt at komforten er i orden. Hodesettet kan kobles til maskinen på tre måter, enten med den medfølgende lydkortet, med to 3,5 millimeters lyd og mikrofonkabel, eller en enkel tredelt 3,5 millimeters kabel om du har en enkel port som støtter både lyd og mikrofon. 

Trykk deg over på neste side for å lese hvordan hodesettet er i bruk »

Plantronics GameCom Commander   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen