Test Plantronics BackBeat GO 2

(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Trådløse øreplugger du kan trene med 

Plantronics BackBeat GO 2 er et av de minste og letteste BT-hodesettene på markedet. 

Spesifikasjoner:

Formfaktor: Øreplugger
Vekt: 14 gram
Batterikapasitet: 4,5 timer (14,5 med futteral)
Bluetooth: v2.1 +EDR
AVRCP: Ja
Pris: kr 679,- (veiledende)

 Små og lette
 Meget god lyd
 Sitter godt i øret
 Enkle og funksjonelle kontroller
Vanntett
 Husker 8 mobiltelefoner
 Ekstra batteri følger med
 
 Litt svak støydemping på mikrofonen
 Batteriet holder ikke en hel arbeidsdag uten mellomlading

Plantronics har sendt oss et sett øreplugger av typen BackBeat GO2 til test. Ørepluggene er forbundet til hverandre med en kort ledning, og batteriet er integrert i den ene ørepluggen. På ledningen sitter det også en liten fjernkontroll med mikrofon på. Kontrollen lar deg styre volum, starte talekommandoer på telefonen, besvare og avslutte anrop.

Når du spiller musikk kan du også starte og stoppe musikken med et trykk på kontrollen. Trykker du på volumtastene kan du ikke bare justere volum, men også hoppe frem og tilbake i spillelister ved å holde en av tastene inne et lite øyeblikk til du hører et lite lydsignal som markerer at kommandoen er mottatt.

Rocker ørene

Ørepluggene sitter svært godt, og ledningen er ikke sjenerende.
Ørepluggene sitter svært godt, og ledningen er ikke sjenerende.

Lydkvaliteten i ørepluggene er overraskende god, med ren diskant, godt med mellomtone og fyldig bass. Bass og diskant er unektelig en smule overrepresentert, særlig om du spiller på høyt volum. Du kan nemlig spille langt høyere på disse ørepluggene enn det ørelegen din vil sette pris på.

Nå skal vi ikke underslå at det er mange som foretrekker en slik musikkprofil med mye bass, særlig om de lytter til pop eller rock. Skal du høre klassisk musikk, visesang eller jazz, vil du antakelig måtte justere lydbildet litt i telefonens equalizer.

Begrenset støykansellering

Pluggen plasseres i øregangen. Det følger med silikonputer i tre størrelser.
Pluggen plasseres i øregangen. Det følger med silikonputer i tre størrelser.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Lyden ved samtaler er det lite å utsette på. Mikrofonen henger såpass nær ørepluggen at du kan velge om du vil legge ledningen mellom pluggene i nakken eller over brystet.

Mikrofonen har digital signalprosessering, men fanger likevel opp en del omgivelsesslyder.

Settet er derfor ikke spesielt egnet for bruk i sterkt støybelastede omgivelser.

Stikkes inn i øregangene

Selve ørepluggen er av den typen du trykker et lite stykke inn i øregangen. Ikke alle liker denne typen plugger. Fordelen er at du stenger ute det meste av omgivelseslyd, at ørepluggene lekker lite til omgivelsene, og at du trenger liten effekt for å få mye lyd. Det er heller ikke lett å gi en tilsvarende basseffekt med plugger som bare ligger løst mot øregangen.

En annen fordel er at pluggene sitter som støpt i øret, i alle fall om du velger riktig størrelse på silikonpluggene som følger med.

Pluggene har også en liten bøyle, eller finne, av gummi. Denne bidrar til å hindre at pluggen sklir ut om du blir svett i ørene. Disse pluggene sitter godt, også når du trener.

Pass deg i trafikken

Ulempen med slike plugger er at du lett kan skyve ørevoks innover i øregangen. Du vil også isolere deg fra lyder i omgivelsene, skjønt om det er en fordel eller ulempe vil være situasjonsavhengig. Du bør i alle fall være ekstra oppmerksom om du beveger deg i trafikkerte områder med disse i ørene.

Pluggene er såkalt svettesikre, noe som betyr at du kan trene med dem til svetten siler uten å være redd for å kortslutte elektronikken og kjøre strøm gjennom hodet ditt. Det betyr også at du kan høre musikk i regnvær uten at det skader pluggene.

Ekstra strøm i futteralet

Inne i futeralet er det en microUSB-plugg som kan gi strøm til håndfrisettet. Men du må huske å lade opp ekstrabatteriet også.
Inne i futteralet er det en microUSB-plugg som kan gi strøm til håndfrisettet. Men du må huske å lade opp ekstrabatteriet også.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Om vi skal ha noe å utsette på pluggene, må det være at batterikapasiteten er dårligere enn på mange tilsvarende løsninger. Produsenten oppgir at du kan høre musikk i 14,5 timer, og det skulle normalt være bra. Men etter rundt tre timer fikk vi en stemme i øret som på engelsk kunngjorde at det var lite strøm igjen på batteriene.

For å kunne spille i 14,5 timer må du ha med deg det tilhørende futteralet, som inneholder en egen batteripakke. Med denne kan du lade ørepluggene 2-3 ganger før også futteralet må lades igjen.

Les også: Blikkbokslyd til joggeturen

Om du ikke vil høre musikk, men bare bruke ørepluggene for håndfrisamtaler, kan du gå med pluggene i flere dager før de må lades opp igjen.

En gummibeskyttelse hindrer vann og skitt i å trenge inn i ladekontakten.
En gummibeskyttelse hindrer vann og skitt i å trenge inn i ladekontakten.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Det sier seg selv at et sett øreplugger med en vekt på beskjedne 14 gram ikke kan inneholde noe digert batteri, så løsningen med ekstraladeren er ikke dum. Det følger ikke med noen lader, bare en liten USB-ledning. Denne er av typen Micro-USB, så du kan lade fra en PC, en Mac eller en adapter med USB-utgang.

Du kan også lade det opp med de aller fleste mobilladere, men bruker du iPhone vil du trenge USB-kabelen.

Lav pris

En annen ting vi liker med disse ørepluggene er prisen. BackBeat GO 2 har en veiledende pris på 679 kroner. Det er en lav pris for denne type produkt, og gjør at vi føler oss trygge på at dette er et sett øreplugger vi kan anbefale.

 

 

Plantronics BackBeat GO 2   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen