Test Philips 65PFL9708

Forside (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)

Den beste 4K-TV-en vi har testet

Men til 40 000 kroner er det fortsatt noe å sette fingeren på.

Den siste tiden har det kommet flere nye TV-er på markedet som har støtte for en helt ny oppløsning – 4K – en oppløsning som gir deg hele fire ganger så mange bildepunkter på skjermen kontra dagens vanlige HD-modeller. 

Nå er det Philips´ nye toppmodell som står for tur, en 65 tommer stor LED-LCD som av EISA ble kåret til årets 4K-TV. Vi har gått det nye flaggskipet nærmere i sømmene, og er spent på hva denne modellen til 40 000 kroner har å vise frem. 

Kronglete montering, stilren design

Når du skal montere Philips´ nye toppmodell bør du tilkalle hjelp, for kolossen på 65 tommer er for stor til at du enkelt klarer å håndtere den selv. Med sine halvannen meter i bredden er det greit å være to personer som løfter på hver sin side, samtidig som en tredje person fester TV-en til foten ved hjelp av to solide skruer. 

Foten til 9708 gjør designen finere.
Foten til 9708 gjør designen finere.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no
Rammene til 9708 er i børstet mørk aluminium.
Rammene til 9708 er i børstet mørk aluminium.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Til forskjell fra en del andre produsenter kan du nemlig ikke hvile skjermen på foten mens du skrur den på, noe som gjør at du bør ha hjelp til å holde den rett på foten mens den monteres. 

Menyen på 9708 er enkel og grei.
Menyen på 9708 er enkel og grei.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no
Netflix er på plass hos Philips.
Netflix er på plass hos Philips.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Philips spiller på sikre kort når det kommer til designen på sitt nye flaggskip, der rammene er helt enkle med rene linjer som er buet av i hjørnene, og selve rammen er laget i børstet mørk aluminium. Vi har sansen for denne utførelsen, og liker at de har tatt steget vekk fra lys aluminium på denne flatskjermen. 

Selv om Philips har valgt en nøktern design på selve rammene, har de gjort utradisjonelle ting med foten til TV-en. Philips har valgt å bruke en tynn metallbøyle som fot, som er formet som et rektangel. Denne formen bidrar til å gjøre helhetsinntrykket mer snerten, selv om skjermen er i overkant vinglete når du skal dreie den fra side til side. 

Nytt utseende på menyene

I år har Philips gjort en del forandringer på sin meny, selv om den fortsatt minner litt om den gamle. Den største forskjellen er at de har tatt ikonene og lagt disse på en linje, med en rød "aura" rundt det valget du har merket. Det som irriterer oss med denne menyen er at den hele tiden henger litt, som igjen gjør den litt treg, samt at vi til stadighet blar oss et valg for langt eller kort. 

En annen ting de har tatt tak i er smartfunksjonene, der blant annet Netflix har funnet veien inn i rekkene. Når vi fyrer opp denne appen går det omlag 30 sekunder innen alt er ferdig lastet inn og innhold er klart til å spilles av. De nye appene gjør at vi for første gang tar i bruk smartfunksjonene på en Philips-TV, som før har vært en trist sorti. 

Likevel, har du lyst å legge til flere apper enn de som er installert fra fabrikk, har ikke utvalget endret seg nevneverdig siden forrige gang vi hadde en TV fra selskapet på testbenken. Vi teller raskt rett i overkant av 20 apper som ligger tilgjengelig på markedet, noe som ikke er i nærheten av utvalget til for eksempel Samsung.  

Bedre fjernkontroll

Slik ser den nye fjernkontrollen til Philips 9708 ut.
Slik ser den nye fjernkontrollen til Philips 9708 ut.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Sammen med menyen er også fjernkontrollen blitt forandret. Ved første blikk ser det ut som en helt vanlig kontroll, med de vanligste knappene. Men snur vi den så får vi opp et fullt tastatur på baksiden. 

Webkameraet til 9708.
Webkameraet til 9708.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Knappene er akkurat passe harde å trykke på, og responderer raskt. En annen funksjon som er greit å merke seg er at kontrollen har en innebygget "Wii"-funksjon, slik at du kan peke deg rundt i menyene.

Du får dog verken utnyttet verken pekefunksjonen eller tastaturet dersom du velger å kjøre tredjepartsappene. Vi startet opp blant annet Netflix, og her kunne vi verken bruke tastaturet til å skrive inn i søkefeltet eller peke oss frem til filmen vi ville se. Til å surfe med fungerer den derimot godt, og gjør hele prosessen langt mer smidig. Selve nettleseren er ganske rask, ergo er TV-en et surfealternativ i stuen. 

Eksternt webkamera 

En annen smartfunksjon som kan være hendig å ha er Skype. Det er enkelt å sette opp videosamtaler via TV-en, men dette forutsetter at du har en kamera på TV-en. Dette har Philips løst ved å kjøre på med et eksternt alternativ, der du rett og slett henger den på toppen av skjermen når du skal ha en videosamtale. 

Samsung er den produsenten vi syns har løst plasseringen av kamera best, ved at du kan trykke det frem fra baksiden av rammen når du trenger den, men Philips sin løsning er heller ikke dum. Det er i alle fall bedre enn å ha en stor kul på øvre del av rammen, som etter vår mening gjør at TV-en blir usymmetrisk og mister designkvalitet. Det eneste som forundrer oss med dette kameraet er at den ikke har samme fargetone på fronten som TV-en forøvrig. 

Bli med til neste side der vi tar for oss lyd- og bildekvaliteten på 9708 »

Gå til side

Philips 65PFL9708   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen