Panasonic TX-65CZ950 har en sviende prislapp.

Test Panasonic TX-65CZ950

Panasonic TX-65CZ950 har en sviende prislapp. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Panasonic viser alle ryggen med denne OLED-TV-en

En bildekvalitet vi aldri har sett maken til.

LG er alene på markedet om å tilby TV-er med OLED-teknologi, og i år lanserte selskapet sin første modellen med 4K-oppløsning. Selv om det er kun sør-koreanerne som produserer teknologien, har de nå så smått begynt å selge panelene sine videre til konkurrentene. 

En av produsentene som har tatt i bruk dette panelet er japanske Panasonic, som tidligere i høst lanserte sin første OLED-modell under IFA-messen i Berlin. 

Nå har vi fått TX-65CZ950 inn til vår testbenk, og den 65 tommer store 4K-skjermen har en sviende prislapp på omlag 100 000 kroner. Til sammenligning koster LGs tilsvarende konkurrent, 65EG960V, 35 000 kroner mindre – som har, etter hva vi erfarer, omtrent det samme panelet. 

Oser kvaliteten du bør forvente 

Ut av esken er det en meget smekker TV som dukker opp, selv om forsiden kanskje ikke er så spradende som noen vil ha den. Materialvalgene er blant annet metall, og forsiden av skjermen er stilren uten rammer som hyler etter oppmerksomhet. 

Foten til skjermen er lekker.
Foten til skjermen er lekker. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ergo er det ikke selve skjermens fremside som fanger mesteparten av oppmerksomheten. Derimot er foten noe som fanger blikket ditt. Dette er en enkel, men likevel en flott fot som er en prikk over i-en når du ser TV-en fra fremsiden. 

Platen som skjuler kablene er trukket i alcantara-skinn.
Platen som skjuler kablene er trukket i alcantara-skinn. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Panasonic også tenkt på baksidens utseende på denne TV-en. Den har nemlig et lite party-triks på lager. Etter at du har koblet til de kablene du skal ha, kan du nemlig hekte på en plate som holdes av magneter på utsiden. Og ikke nok med det. Platen er trukket i Alcantara-skinn, det samme, litt lodne skinnet du blant annet finner i en rekke biler. 

Menyen er velkjent – og treg.
Menyen er velkjent – og treg. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Brukeropplevelsen er en festbrems 

En av de svake sidene til denne skjermen er brukeropplevelsen. Her må vi si oss skuffet, for denne modellen bruker et operativsystem som minner mye om det selskapet brukte på sine 2014-modeller. 

En av tingene som trekker ned i negativ retning er responsen. Den er langt fra like kvikk i bruk som andre TV-er på markedet. Samtidig har den en del småfeil, som for eksempel at den hopper inn til HDMI 1 når du trykker på app-knappen inne i for eksempel Netflix. Dette er nok noe de kommer til å rette på, men til denne prisen blir det fort et større antiklimaks enn om den hadde kostet 5000 kroner. 

Her er de to fjernkontrollene som følger med.
Her er de to fjernkontrollene som følger med. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Dog er selve plattformen ryddig å bruke og forstå seg på. Menyene har god lesbarhet, og de er delt opp logisk slik at det er enkelt å finne frem til ditt du vil.

Det følger med to fjernkontroller til denne TV-en, den ene en tradisjonell kontroll med et hopetall av knapper, samt en peke-kontroll. Begge har en aluminiums-overflate, og har en god vekt som gjør at de ligger godt i hånda. Dog er overflaten på pekekontrollen i et slags syntetisk skinn, som innebærer at det er nokså mye friksjon når du prøver å trekke fingrene over overflaten. 

På neste side skal vi se på bildekvaliteten »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen