Panasonic DMP-UB900

Test Panasonic DMP-UB900

Panasonic DMP-UB900 (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Filmopplevelsen din blir ikke bedre enn med denne

Panasonic viser muskler med sin nye 4K-Blu-ray.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Vi kan først som sist bekrefte at den beste bildekvaliteten du får for penger i skrivende stund er med den nye Blu-ray-plattformen. Og på markedet er det kun to spillere å velge blant, UBD-K8500 fra Samsung og dagens testkanin, Panasonic DMP-UB900. 

Etter å ha testet de to må vi si at Panasonic stikker av med seieren, men bare så vidt, og tar vi prisforskjellen på over fire tusen kroner med i betraktningen, ja, da stiller ting seg litt annerledes for en god del brukere. 

Selve spilleren er flott å se på, hvor Panasonic i tillegg til å gi sine TV-er et bedre utseende, også har tenkt på denne spilleren. Den preges av rene linjer, og prikken over i-en er det toppen av spilleren som står for. Her har selskapet kostet på et tøft mønster, som gjør seg på en hvilken som helst stereobenk. 

Bak på spilleren finner du også flere tilkoblinger enn hva tilfellet er på konkurrenten fra Samsung, og det skal mye til at du ikke finner en mulighet som passer deg. Skal du koble den til hjemmenettverket ditt kan du velge om det er kabel eller trådløs tilkobling du vil bruke. 

Spilleren har også en del nyttige funksjoner, samt at den er lynende rask til å både starte apper og utføre andre operasjoner. Samtidig følger det med en fjernkontroll som har tilsvarende god respons. 

UB900 har vi ingen problemer med å anbefale deg.
UB900 har vi ingen problemer med å anbefale deg. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det er dog på bildekvalitet denne spilleren virkelig kommer til sin rett. I utgangspunktet er ikke 4K-oppløsningen i seg selv en vanvittig endring i filmopplevelsen. Men det er når du kan kombinere denne oppløsningen med HDR-støtte at ting virkelig endrer seg. 

UB900 byr på meget gode farger, og en dynamikk i bildet som er hakket hvassere enn hva tilfellet er på konkurrenten fra Samsung. Samtidig er den meget god til å oppskalere innhold, samt at skarpheten på 4K er så bra at du faktisk kan se hvor fokuset til kameraet er i scenene som vises. 

Alt i alt er UB900 den beste 4K-Blu-ray-en på markedet. Men forskjellen er ikke så stor at den helt forsvarer den store prisforskjellen mellom denne og konkurrenten fra Samsung. Likevel er dette et klart anbefalt produkt fra vårt ståsted, og med en litt mer spiselig prislapp hadde vi uten problemer viftet med toppkarakteren.  

Gå til side

9/10
Imponerende

Panasonic DMP-UB900

"Dette er den beste 4K-Blu-ray-en på markedet. Punktum."

Fordeler

  • Meget god bildekvalitet
  • Spesielt gode farger
  • Enkel i bruk
  • Rask i bruk
  • Flott design
  • Godt med tilkoblinger
  • HDR gjør hele forskjellen
  • Meget god dynamikk i bildet

Ting å tenke på

  • 4K uten HDR gir ikke den samme aha-opplevelsen
  • Over dobbelt så dyr som konkurrenten sin

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen