TEST: OnePlus 6T

Test OnePlus 6T

(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Forsøker å hamle opp med iPhone, Galaxy og Mate

OnePlus presser på pris og kommer stadig nærmere toppen.

Hvis du krysser en gneldrete chihuahua med en relativt velvokst golden retriever får du muligens det OnePlus er i mobilverdenen; en utfordrer til de virkelig store som det er helt umulig å ignorere.

OnePlus 6T er mobilprodusentens siste telefon så langt, og her får du teknologi giganter som Samsung og Apple ikke har i sine telefoner - i en telefon til halve prisen. Akkurat det er et kjent refreng fra den kinesiske mobilprodusenten. De sørger alltid for å lokke med gode spesifikasjoner - og vanligvis også en god brukeropplevelse.

Men samtidig har de en tendens til å overse småting som de større produsentene har god kontroll på, og av og til merker du at den rimelige prislappen skyldes at ingeniørene har gjort kompromisser.

Dette er et sammendrag. Les hele testen av OnePlus 6T på neste side »

En ganske typisk OnePlus

OnePlus 6T

Størrelse: 15,75 x 7,48 x 0,82 cm
Vekt: 185 gram
Skjerm: 6,48 tommer, OLED, Gorilla Glass, 2340 x 1080 piksler
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 845, åtte kjerner (8 x Kryo 835), Adreno 630 GPU, 6/8 GB RAM
Lagringsplass: 128/256 GB, ikke plass for SD-kort
Operativsystem: Android 9 + Oxygen OS
Teknologi: Fingerleser i skjerm, nattmodus (kamera)
Kamera: 20 MP f/1.7 + 16 MP f/1.7, optisk stabilisert, fasedeteksjonsfokus (PDAF)
Batteri: 3700 mAh
Pris: Fra 5300 kroner (Oppdaterte priser hos Prisjakt.no)

OnePlus 6T er en ganske typisk telefon fra produsenten. Som vanlig får du masse maskinvare. Her er prosessor og RAM fra øverste hylle, og du trenger aldri å bekymre deg for at appene dine skal starte nevneverdig tregere enn på en konkurrerende og dobbelt så dyr mobiltelefon.

At disse tingene skal være på stell er strengt tatt OnePlus' varemerke. I deres spede begynnelse var det først og fremst mobilnerdene de appellerte til - og da er gigahertz og gigabytes viktig. Nå er det strengt tatt litt mindre viktig, og OnePlus er uansett i ferd med å kjempe seg inn i hjertene til folk flest - der få bryr seg så veldig om telefonen har seks eller ti gigabyte RAM. De sparer uansett ikke på kruttet i denne avdelingen.

Designmessig ser OnePlus 6T veldig ut som forrige utgave - altså OnePlus 6, uten T. Den mangler fingerleser bak og denne gangen er den iPhone-aktige busslommen krympet ned til bare en liten dråpe ned fra toppen av skjermen. Strengt tatt ser det ikke så verst ut, og det kan fort hende dette er en bedre løsning enn et kamerahull på et mer tilfeldig sted i skjermen.

Og mens vi snakker om gode løsninger; den fysiske skyvebryteren på siden av telefonen er det fortsatt omtrent bare OnePlus og Apple som driver med. Som vanlig for OnePlus har den tre posisjoner i 6T-modellen; vanlig/bråkete modus, vibrasjon og stille. En kjapp, synlig og følbar måte å stille dette på, uten å måtte begå en hel prosess mens man ser ned i skjermen, er faktisk ganske nyttig.

Legg fingeren på skjermen

En viktig fordel mot konkurrentene ligger i skjermen på OnePlus 6T. Her får du en fingerleser bygget rett ned i en utmerket OLED-skjerm. Dermed trenger du ikke fingre rundt etter leseren på baksiden av telefonen, og du slipper at fingerleseren tar opp stor plass nederst under skjermen.

Leseren fungerer bra og er en av de raskeste vi har testet. Vi må ta et forbehold om at det er flere slike løsninger på vei inn i markedet det kommende året, og at vi foreløpig kun har testet fire av de fem mest kjente løsningene for dette.

Vår testvariant har en matt bakside, men du får OnePlus 6T også i blank utførelse, der én av variantene er en raff lilla variant med det slående navnet Thunder Purple. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Masse krutt under panseret og en oppdatert Android-utgave betyr for øvrig at OnePlus 6T er en rask telefon å bruke på nesten alle vis. Menyene er enkle og raske. Enkelte steder er de svært like rene Android-menyer fra Google, mens andre steder har OnePlus sitt tydelige egne preg. De kaller også menyløsningen for Oxygen OS.

Forskjellene blir uansett aldri så store at funksjonene blir vanskelige å bruke. Iallfall ikke om du kjenner Android fra før.

Et relativt stort batteri gjør av OnePlus 6T holder ganske lenge med vanlig bruk. Beregn en full dags tung bruk eller halvannen til to dagers moderat bruk. Forutsatt at du ikke sjekker telefonen ved hver ledige anledning, altså.

Når du går tom for strøm lader telefonen uansett lynraskt med den medfølgende hurtigladeren.

Kameraet er fortsatt ulempen

Kameraet i 6T er det samme som i forrige modell. Det har fått ny programvare, og her er det både en opptur og en nedtur. Oppturen er at OnePlus har lagt til en nattmodus som minner om den du finner i Pixel 3-telefonene. Det gjør den langt mer anvendelig for de stillestående bildene der du kan ta deg litt tid når du fotograferer.

Nedturen er at appen oppfører seg ganske tregt. Det kom oppdateringer i testperioden som ikke kurerte dette, og vi konstaterer at treghetene er bemerket også i andre tester.

Se flere bilder fra OnePlus 6T nederst på side 2 »

Nattmodus har forbedret OnePlus-kameraet, men vanlige innebilder er stadig litt utfordrende. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Som tidligere yter kameraet godt når det er store mengder lys til rådighet, men det skuffer i vanlig innendørs belysning. Der oppfører det seg ekstra tregt, og bevegelsesuskarpheter er vanskelige å unngå.

Det hjelper ikke så veldig at du får fine bilder på lyse dagen og etter skumring, takket være nattmodusen, om den vanligste fotosituasjonen ikke er dekket godt nok.

OnePlus eller toppmodell på tilbud?

Er OnePlus 6T riktig for deg? For svært mange er det fristende å svare ja. Selv dens dårligste egenskap, kameraet, kan ikke omtales som verre enn «helt greit». På sitt beste er OnePlus en fabelaktig telefon, og ytelse, design og byggekvalitet er flott.

Men OnePlus 6T kom til verden i interessante tider. Apple og Samsung utfordres fra alle kanter, uten å egentlig ha levert dårligere produkter. De har bare vært ganske dyre innledningsvis, når konkurrentene er rimelige og omtrent like gode.

Galaxy S9 kostet for eksempel 8800 kroner i april, mens den nå, åtte måneder senere er mulig å oppdrive hele 4000 kroner billigere. Riktig nok på tilbud. Huawei er en av Samsungs sterkeste utfordrere om dagen - men de har ikke helt lagt av seg en tendens til å konkurrere med seg selv. Dermed har vi også sett fantastiske P20 Pro såvidt under 5000 kroner, etter at Mate 20 Pro har tatt over som toppmodell fra kineserne.

Dette er et sammendrag. Les hele testen av OnePlus 6T på neste side »

Disse telefonene koster vanligvis et par tusenlapper mer enn OnePlus 6T, mens OnePlus-modellene sjelden rekker å synke noe særlig i pris før en ny er i salg. Har du tid til å vente noen uker på at en toppmodell fra Samsung eller Huawei passer mobilbudsjettet ditt får du en mer gjennomført telefon.

Men hvis du absolutt vil ha fingerleser i skjermen er det uansett veldig få telefoner å velge i.

Meizu 16 (6GB RAM) 64GB

Billigst med fingerleser i skjermen

Meizu 16 (6GB RAM) 64GB

Meizu 16 og storebror 16th er nesten samme telefon - om enn med noen forskjeller på maskinvaren under skjermen. Begge er uansett raske og gode å bruke, og de har helt ålreite kamera. OLED-skjermen har en ganske ålreit fingerleser bygget rett inn og designen er flott. Med prislapp som starter rundt 1500 kroner under OnePlus 6T er disse modellene et kupp for deg som vil flotte deg med ny teknologi uten å betale for mye. Men her har du ingen form for vanntetting, der OnePlus i det minste sier at deres telefon skal tåle uvær.

Nokia 7 Plus Dual SIM 64GB

Stor skjerm og digert batteri

Nokia 7 Plus Dual SIM 64GB

Nokia 7 Plus har vært en av de beste rimelige telefonene i 2018. Du får litt mer per krone i Xiaomi Mi A2, men Nokia byr i tillegg på større batteri som er viktig for mange. En annen fordel er baksiden i metall, som gjør at telefonen tåler mer enn de fleste.

En flott HDR-klar skjerm og rask og god innmat er fint å ha, og oppdateringer gjennom Googles Android One-program likeså. Her får du en slags Pixel-opplevelse til en tredel av prisen.

Huawei P20 Pro Dual SIM

Hvis kamera er viktigst

Huawei P20 Pro Dual SIM

Det tar aldri lang tid før funksjoner fra de beste dingsene kopieres. P20 Pro har æren av å være Huaweis første dings som blir hermet etter i stor stil. Det skyldes det fantastiske kameraet med en nattfunksjon det ikke fantes maken til da den kom. Hvis vi ser bort fra Mate 20 Pro, som har fått vidvinkel i tillegg, er P20 Pro fortsatt den beste kameratelefonen på markedet, og nattfunksjonene i Pixel 3 eller OnePlus 6T når den bare til henholdsvis skuldre og knær. Et enormt batteri som varer og varer, samt vanntett og flott design er bonus. Som regel vil denne være dyrere enn billigste 6T, men for tiden er den ofte på tilbud og et langt bedre valg.

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Gå til side

8.5/10
Meget bra

OnePlus 6T (8GB RAM) 128GB

"OnePlus 6T er mye telefon for pengene, men den har fortsatt litt å strekke seg etter."

Fordeler

 • Rask fingerleser i skjermen
 • Kjapp ytelse på programvaren
 • Sveipemenyer (hvis du vil)
 • Fersk Android
 • Mobilverdenens minste skjermhakk
 • Ålreit AMOLED-skjerm
 • Mye RAM og lagring for pengene
 • Værtettet
 • Nattmodus gjør kameraet nyttigere

Ting å tenke på

 • Mangler IP-sertifisering
 • Kameraet burde bli bedre inne
 • Treg kameraapp
 • Ikke trådløs lading

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen