Olympus OM-D E-M10 II

Test Olympus OM-D E-M10 II

Olympus OM-D E-M10 II (Bilde: Kristoffer Møllevik, Tek.no)

E-M10 II vet nesten ikke selv at det er et «billigkamera»

Populære OM-D E-M10 har fått en oppgradert oppfølger.

Den forholdsvis lave prisen kombinert med avanserte funksjoner har gjort E-M10 til et av Olympus' mest populære kameraer, og et av de mer populære kompakte systemkameraene på markedet. Nå har kameraet fått sin «Mark II».

Navnet på nykommeren er Olympus OM-D E-M10 II, og er altså et kompakt, speilløst systemkamera i Micro Four Thirds-systemet. Det vil si at bildebrikken i kameraet er noe mindre enn en APS-C- og fullformats-brikker, men mye større enn bildebrikkene vi som regel finner i et kompaktkamera.

Få oversikt over hva forskjellene er: 
Sjekk ut vår store guide til bildebrikker » (Tek Ekstra)

På neste skal vi se mer på de tekniske dataene, men hvis du vil lese mer om hva vi synes om kameraet kan du sjekke side 3 og side 4 »

em1004.
Søkeren er som vanlig med OM-D-kameraene plassert i et prismelignende hus som stikker opp midt på kameraet, utenom det er det et veldig slankt kamera. Foto: Kristoffer Møllevik

Priset som en nybegynner, utstyrt som en proff

Med en utsalgspris på beskjedne 5500 kroner for kamerahuset ligger kameraet i det nedre prissjiktet for systemkameraer. Olympus kaller det også selv for et «intro-kamera», altså en litt lettere modell for nye brukere som ikke er vant til avanserte systemkameraer. Til tross for dette er kameraet på mange måter utstyrt som et mye mer profesjonelt kamera enn prisen antyder, på godt og vondt.

På den posititive siden har kameraet fått den innebygde, 5-aksede bildestabiliseringen fra det nesten dobbelt så dyre OM-D E-M5 II. Kameraets høyoppløselige elektroniske søker (EVF), har fått en oppgradering fra 1,4- til 2,3 millioner bildepunkter. Makro-fotografer kommer til å sette pris på den nye «focus bracketing»-funksjonen, der kameraet tar flere bilder med litt ulik fokus, slik at de kan kombineres til ett bilde med større dybdefokus.

La oss se hvordan spesifikasjonene ser ut mot konkurrentene »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen