OCZ Vector 150 SSD 240 GB står ikke tilbake for sin brutale forgjenger.

Test OCZ Vector 150 SSD 240 GB

OCZ Vector 150 SSD 240 GB står ikke tilbake for sin brutale forgjenger. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

OCZ' flaggskip-SSD er et skikkelig beist på ytelse

Den lynraske OCZ Vector har fått en verdig oppfølger.

IOmeter

IO-meter-testen

Filene vi bruker for de forskjellige testene kan du finne i forumets egen SSD-benchmark-tråd. Der finner du også mange gode råd og tips rundt SSD-er. Workstation-testen benytter 8 kb-filer, 20 prosent sekvensiell og 20 prosent skriv. Resten av testene kjøres med 4 kb tilfeldig skriving/lesing, QD 64, og akkurat i dag med 512 b sector boundaries.

Det første vi gjør er å måle SSD-ens IOPS, altså antall lese- og skriveoperasjoner den klarer å gjennomføre i sekundet. Her starter altså OCZ Vector 150 240 GB sterkt, og rykker rett opp til en førsteplass på tabellen.

Tett oppunder 91 000 IOPS ved skriving av data og drøyt 88 000 IOPS ved lesing er ikke hundre prosent innafor hva gjelder spesifikasjonene fra OCZ – men det er med knapp margin likevel et bedre gjennomsnitt enn noen annen SSD vi har testet.

OCZ Vertex 460 240 GB blir dermed dyttet ned til en tredjeplass – men selskapet bak innehar nå faktisk hele medaljepallen i vår IOmeter-test.

Når vi også titter på målingene for responstid ser vi atter en gang at OCZ' Barefoot 3-kontroller gjør en solid jobb, og når denne står montert i en Vector 150 yter den faktisk enda litt bedre enn den gjorde i vår test av Vertex 460.

Gjennomsnittlig forsinkelse fra en kommando blir gitt til den blir utført av enheten er dermed enda noen brøkdels millisekunder raskere enn Samsung 840 Pro enn i den forrige OCZ-SSD-en vi testet – men lengste målte ventetid er fortsatt et par tidels millisekunder svakere enn med Samsungs flaggskip.

Neste test lar oss måle hvordan SSD-en klarer seg under mer realistiske arbeidsforhold. Mens forrige test benyttet svært små filer som ble skrevet og lest av helt tilfeldig, setter Workstation-testen SSD-en til å jobbe med større filer med forskjellige overførings- og lagringsmetoder.

Mens dagens testenhet var best med liten margin i forrige test, blir konkurrentene regelrett knust i denne testen. Vår OCZ Vector 150 oppnår hele 52 098 IOPS – med svært klar margin det beste resultatet vi har målt. Ned til andreplassen, og den aldrende OCZ Vertex 450, er differansen på nærmere ni prosent, mens det ned til Samsung 840 EVO 500 GB på tredjeplass er et skille på hele 20 prosent.

Dette er et resultat mer på linje med hva vi forventet fra OCZ etter å ha hørt dem skryte av ytelsen enn hva vi så da vi testet lillebroren, og ganske enkelt suverent. For å gi et inntrykk av hva dette betyr kan vi påpeke at vi syntes Intel 335 Series SSD gjorde en strålende jobb i denne testen, og da vi testet den holdt 27 231 poeng til en tredjeplass. Dagens modell får unna nesten dobbelt så mange operasjoner per sekund.

AS SSD Benchmark

Neste testrutine heter AS SSD. Dette er en mer sammensatt test, som måler forskjellige typer ytelse og regner de sammen til en poengsum. Her ryker førsteplassen for vår OCZ Vector 150, men resultatet vi får – 1051 poeng – er likevel på ingen måte dårlig.

For bare et halvt års tid siden var det en ganske eksklusiv klubb som klarte å komme seg opp over 1000 poeng, men dette er nå blitt nærmest standard for skikkelige, moderne enheter. En fjerdeplass, knapt slått av to Samsung-enheter og litt grundigere slått av den gamle OCZ Vector, er da temmelig respektabelt.

OCZ mener forresten selv at dette er en test hvor deres enhet bør klare å oppnå 1144 poeng, fordelt med 423 på leseyutelse og 498 på skriving. Det ville vært nok til en førsteplass i vårt utvalg, og nok til å utkonkurrere den originale OCZ Vector, men vi klarer altså ikke å oppnå denne poengsummen, og som vi ser i de detaljerte resultatene fra AS-SSD er det på skrivehastighet vi får en nedsatt poengsum i forhold til forventningene.

Bli med over på neste side for å kjøre flere tester »

OCZ Vector 150 240 GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen