GTX 1080 i SLI gir mektige resultater.

Test Nvidia GTX 1080 SLI

GTX 1080 i SLI gir mektige resultater. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Supermedisin for din raske 1440p- eller 4K-skjerm

Et ekstra GTX 1080 øker snittytelsen med 71 prosent i 4K-oppløsning.

Det er ikke bare ytelsen som endres når to GTX 1080 FE går sammen. Også egenskaper som temperatur, støy og energibruk forandres, skal vi se.

Det første vi måler er økt temperatur under spilling, fra omtrent 80 celsius når kortet står alene, til 84 celsius i tospann. Økningen er relativt beskjeden, men likevel litt overraskende tatt i betraktning at vi testet på en åpen benk med grafikkort som den varme luften ut i bakkant. 

Vi ser likevel ikke bort fra at det øverste kortet i oppsettet vårt, takket være posisjonen og ellers stillestående luft på vår rigg, gir noe varmere luft videre til kort nummer to enn det selv trekker inn. I et kabinett kan en oppleve at temperaturen stiger, men også at den synker alt ettersom hvordan kjøleløsningen din er satt opp. Sørg for god ventilasjon, for eksempel ved hjelp av en frontmontert vifte som rettes mot rommet mellom kortene for å redusere den temperaturmessige belastningen et SLI-oppsett fører med seg.  

Merk av vi har oppgitt den høyeste temperaturen registrert for den varmeste GPU-en. Se også hvordan to GTX 1080 i SLI ikke gir høyere temperatur enn et enkelt Titan X-kort. 

Med høyere temperaturer kommer også mer støy, skulle en i alle fall tro. Dette klarer imidlertid ikke vi påvise i våre målinger, hvor to GTX 1080 kommer bedre ut enn vår originale måling av GTX 1080. Her skal vi imidlertid bemerke at støymålingene våre kan variere med inntil  tre desibel for samme kort, for målinger tatt opp like etter hverandre. SLI-konfigurasjonen vår er dermed vel innenfor feilmarginen av et oppsett med et enkelt GTX 1080. 

Regn med å få en noe høyere strømregning etter at du smetter et ekstra GTX 1080 ned i hovedkortet ditt. Vårt testsystem rapporterte om en totalbelastning på 490 watt under vårt vante testløp, Rise of The Tomb Raider i 1440p. For 4K-oppløsning og ditto krevende spill kunne vi for opplysnings skyld plusse på ytterligere 20 watt. Dette er selvsagt maksimumsverdier, og ifølge vår wattmåler ligger kortene normalt langt under disse «peak»-nivåene med omtrent 350 watt. 

De to GTX 1080-kortene kan fint drives av en 600-watt strømforsyning, men vi ville nok anbefalt en på 650 watt for å gjøre livet dens noe lettere og hindre at den stadig må operere nær maksgrensen. 

Med et trekk på kun 100 watt mer enn Titan X synes vi Nvidias SLI-system virker å skalere godt med tanke på energieffektivitet. 

Gå til side

EVGA Pro HB SLI-Bridge 4 Slot Gap (2-way)

Nvidia GeForce GTX 1080

EVGA Pro HB SLI-Bridge 4 Slot Gap (2-way)

Nvidia GeForce GTX 1080

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen