GTX 1060 er Nvidias nye mellomklassekort.

Test Nvidia GTX 1060 Founders Edition

GTX 1060 er Nvidias nye mellomklassekort. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Test av Nvidia GTX 1060

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I dagens marked er det to grafikkort som er interessante om du har omtrent 3000 kroner å bruke på grafikk. De to kandidatene heter selvsagt GTX 1060 og RX 480. (I tillegg kommer GTX 970, men dette er på vei ut.)

Men, hvilket av de to bør du velge? 

Dette er ikke helt greit å svare på, men som vi var inne på under testen av AMD RX 480 kommer det an på hva du har for planer fremover. 

Om du planlegger å utvide med et ekstra kort senere, altså type SLI eller CrossFireX, har du kun ett valg. Mens AMD støtter to kort har Nvidia nemlig valgt å gå bort fra dette med GTX 1060. Vi ville, om dette var et ønske, gått for et RX 480. I tillegg ville vi valgt et RX 480 om vi hadde planer om å kjøpe en FreeSync-skjerm. AMDs FreeSync-teknologi er rimeligere i innkjøp enn Nvidias G-Sync-skjermer og er en fantastisk investering for spillere med litt strammere budsjett. 

Når dette er sagt ville vi i alle andre tilfeller valgt Nvidias GTX 1060 i denne runden. 

Et suverent valg for «ettkortoppsett»

GTX 1060 danker ut RX 480 med mellom seks prosent (3DMark) og 26 prosent (Tomb Raider). Kortet skilter med jevnt høyere ytelse i samtlige av våre testspill, og videre viser det til svært gode overklokkingsprestasjoner der RX 480 på sin side møter veggen på grunn av for lite strømtilførsel.

Et annet element er effektivitet. GTX 1060 er sterkere enn RX 480, men det konsumerer faktisk også langt mindre energi enn RX 480 under last.

Founders Edition, som vi har testet, blir ikke tilgjengelig i Norge. Det gjør derimot en rekke tredjepartskort med det som i de fleste tilfeller vil oppleves som bedre løsninger hva angår kjøling og støyreduksjon. Selv i Founders Edition-drakt danker GTX 1060 ut RX 480s referansedesign med klare marginer, og gapet vil bare bli klarere med tredjepartsløsninger. 

Både GTX 1060 og RX 480 gir mye ytelse for pengene, men ettersom kun 40 kroner skiller de to i skrivende stund er vårt valg klart:

For godt under 3000 kroner får du i GTX 1060 et grafikkort som leverer god ytelse for pengene. Du kan bruke det i 1440p-oppløsning, det har rom for overklokking, er relativt stille og er svært energieffektivt.

Aldri har det vært morsommere å være «gamer» på budsjett. 

Ikke bestemt deg ennå? 
Husk å lese testen av AMD Radeon RX 480 »

Neste side: Slik er testoppsettet vårt »

Gå til side

9/10
Imponerende

Nvidia GeForce GTX 1060 6GB

"Den nye kongen i mellomklassen."

Fordeler

  • God ytelse for pengene
  • Leverer i 1440p
  • Svært energieffektivt
  • Godt rom for overklokking
  • Støtter nye standarder

Ting å tenke på

  • Ikke SLI-støtte

Nvidia GeForce GTX 1060 6GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen