GTX 1060 er Nvidias nye mellomklassekort.

Test Nvidia GTX 1060 Founders Edition

GTX 1060 er Nvidias nye mellomklassekort. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Test av Nvidia GTX 1060

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Strømforbruk

Oppgitt TDP for GTX 1060 er lave 120 watt. Det er det samme som for forgjengeren GTX 960, og faktisk 30 watt mindre enn RX 480. 

Mens vi ikke måler snittverdier viser i alle fall våre strømmålinger hvor stor strømforsyning du minst må ha for å kunne bruke de ulike grafikkortene. På vårt testoppsett måler vi den maksimale lasten til vårt system med GTX 1060 til 260 watt. Dette er 50 watt lavere enn hva wattmeteret vårt meldte om da vi gjorde samme test med RX 480. 

Altså viser det seg at RX 480 både yter svakere enn GTX 1060 og bruker mer strøm enn det. 

Temperatur og støy

GTX 1060 Founders Edition bruker en liten vifte til å sende all varmen ut i bakkant av maskinen. Det er en fordel om du ikke har all verdens god kjøling ellers i maskinen din. Den lille viften må likevel stadig holde seg i aktivitet, og når lasten øker gjør rotasjonshastigheten det samme. Dette er samme prinsipp som AMDs referansedesign brukt på RX 480, men som vi ser av både temperaturgraf og støygraf er det Nvidias utforming som trekker det lengste strået. Deres Pascal-brikke genererer mindre varme (eller kjøleren takler varmen bedre) og viften støyer noe mindre.

Merk at Founders Edition ikke kommer for salg i Norge, men at vi heller får et stort utvalg tredjepartskort med det som gjerne er enda mer effektive og mindre støyende kjøleløsninger. Se bare hvilke underverker MSIs Gaming X-versjon gjorde for støy da vi testet GTX 1070 i støygrafen under. 

Neste side: Konklusjon »

Gå til side

Nvidia GeForce GTX 1060 6GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen