Vi har kåret Norges billigste nettbutikker høsten 2016.

Test Norges billigste nettbutikker 2016

Vi har kåret Norges billigste nettbutikker høsten 2016. (Bilde: Niklas Plikk, Tek.no)

Dette er Norges billigste nettbutikker

Du kan spare flere tusenlapper på å legge varene i riktig handlevogn.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Slik er testen utført

Tek.nos pristest er resultatet av et nitid arbeid over to uker. Følgende ramme ligger til grunn for resultatet:

Produktene

Prissammenligningen tar utgangspunkt i 100 elektronikkprodukter fordelt på følgende delkategorier:

  • Data (40 produkter)
  • Mobil & Nettbrett (30 produkter)
  • Lyd & Bilde (30 produkter)

Produktene er valgt ut basert på historisk søkepopularitet i databasen til vår kommersielle samarbeidspartner, Prisguide.no, og deretter justert av redaksjonsmedlemmer med fagkompetanse innen hver kategori. Vi har lagt vekt på at produktet skal ha relativt god utbredelse og at det skal være aktuelt, samtidig som prisen i de fleste tilfeller skal ligge innenfor hvermannsens rekkevidde. Du finner derfor få TV-er til 60 000 kroner, eller bærbare spill-PC-er til 30 000 kroner i vår test.

Nettbutikkene

Vi har tatt utgangspunkt i alle nettbutikker som tilbyr varer i minst én av produktkategoriene vi har sjekket. Nettbutikkene må selge varer til norske privatkunder og ellers følge det norske lovverket. Det betyr alle nettbutikker som oppgir priser i norske kroner (inkludert norsk MVA), fører et norsk språk og har norsk adresse.

Vi har utelukket nettbutikker som kun selger til bedriftskunder eller som har et tydelig bedriftsorientert fokus, samt nettbutikker som har et for knapt varesortiment.

Nettbutikker med færre enn 20 av 50 dataprodukter, 15 av 30 mobil og nettbrett-produkter eller 15 av 30 lyd og bilde-produkter er dermed ikke med i testen. Om et produkt er oppført i en nettbutikk, men ikke kan legges i handlevognen, reserveres for oppgitt pris eller fraktes til nærmeste postkontor, faller produktet ut. Dette har vi gjort for å beholde fokuset på at dette er en test av nettbutikker, og ikke en forlengelse av de fysiske lokalene til noen av kjedene.

Slik har vi sjekket prisene og kåret vinnerne

For å komme frem til resultatet har vi delt testen inn i to runder, men før vi kunne starte var vi nødt til å finne hvilke norske nettbutikker kvalifiserte seg til å engang bli med. Det finnes hundrevis av nettbutikker der ute, og for å raskest mulig luke ut helt uaktuelle nettbutikker fikk vi hjelp av vår kommersielle partner, Prisguide.no. Prisguide sitter på data og statistikk fra godt over 100 norske nettbutikker, som lot oss danne oss et bilde av hvilke nettbutikker som var aktuelle for testen. 

Det lot oss raskt eliminere nettbutikker med færre enn 40 prosent av varene innenfor hver utvalgte produktkategori. Dermed satt vi igjen med en liste over nettbutikker som fikk være med over til runde én, og dermed den manuelle delen av testen

I runde én sjekket vi at butikkene fra innledende runde faktisk hadde produktene Prisguide hadde registrert tilgjengelig for utsending eller reservering. Her ble prisene manuelt samlet inn, enten ved å søke opp produktene i butikkenes egne søk, ved å bla oss frem til dem gjennom menyer, eller ved å bruke søkemotoren i Prisguide der butikkenes egne søk ikke var til å stole på.

Den manuelle prosessen førte til at enkelte priser ble korrigert, mens andre oppføringer ble slettet eller lagt til der Prisguide ikke hadde snappet opp riktig informasjon automatisk. Etter runde én satt vi igjen med priser fra 11 data-, 14- mobil og nettbrett-, og 10 lyd og bilde-nettbutikker som alle hadde mange nok kvalifiserende produkter til å få være med i testen vår og altså videre til runde to, hvor vi en uke senere samlet inn oppdaterte priser for alle nettbutikkene. 

Vi har altså sjekket prisene to ganger og brukt gjennomsnittet av de to målingene som grunnlag for å beregne endelig poengsum. Hver nettbutikk har blitt sjekket med en ukes mellomrom, henholdsvis 2. og 3. november (runde 1), samt 8. november (runde 2).

Vi har valgt å holde fraktkostnad utenfor ettersom denne varierer ut fra type produkt du kjøper. Enkelte butikker opererer også med ulike fraktpolicyer, hvor du for eksempel får gratis frakt, eller gratis frakt om du bestiller varer for en viss sum. 

For hvert produkt har vi, basert på snittprisen fra våre to målinger, funnet medianprisen, altså den «midtre» prisen alle nettbutikkene som fører varen selger denne for. Deretter har vi beregnet produktets eventuelle avvik fra medianprisen i hver butikk og til slutt summert avviket for alle varene en butikk fører.

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media AS. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Les mer om Prisguide her »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen