TEST: Norges beste kontantkort

Det er en liten aktør som gir deg de desidert beste prisene, viser vår samletest.

Liker du å ha kontroll over mobilregningen, bør du velge et kontantkort eller forhåndsbetalt abonnement. Da betaler du på forskudd, og er sikker på at du ikke bruker mer enn du har råd til. Det er over 1,4 millioner slike abonnement her til lands – det er en tredjedel av alle abonnementer i Norge.

Selv om kontantkort stadig er dyrere enn tradisjonelle abonnement, er ikke lenger forskjellene så store. Vi har sjekket prisene og funnet frem til de billigste alternativene for deg som vil ha full kontroll på mobilutgiftene.

Klikk her for å se stor versjon av tabellen!
 
Testvinner: Xito Friends
Den rykende ferske operatøren Xito stikker av med seieren i denne testen, rett og slett fordi de har forfriskende lave priser på sitt forhåndsbetalte Friends-abonnement. Med både pris per minutt og per SMS på 39 øre, samt en grei oppstartspris, er dette meget bra for et kontantkort. Priser til utlandet med dette abonnementet, er også nokså bra. 

For surfing på internett via mobilen betaler du 3,99 kroner per megabyte, og Xito tilbyr ikke makspris per dag, så det kan raskt bli veldig dyrt om du laster ned mye data. Dette er riktignok det eneste vi reagerer negativt på med Xito Friends’ prisplan. Men dersom du bruker internett på mobilen ofte er det uansett ikke spesielt lønnsomt å velge et kontantkort, og med en slik pris kan du i det minste bruke det en gang i blant uten å tømme saldoen.
www.xito.noVi anbefaler også: Talkmore Forhåndsbetalt
Det var minuttprisen på 69 øre som gjorde utslaget. Det er hele 30 øre mer per minutt enn med Xito Friends, noe som naturligvis gir stort utslag når vi vurderer etter pris. På alle andre områder hevder imidlertid Talkmores kontantkort seg veldig bra. Du kan for eksempel ringe gratis til andre Talkmore-kunder, og det funker bra med en makspris per dag for datatrafikk. I tillegg kan du legge til en datapakke på 100 MB for 59 kroner per måned. SMS-prisen på 34 øre er meget bra, og samme pris gjelder for tekstmeldinger til utlandet.
Talkmore Forhåndsbetalt er med andre ord temmelig jevngodt med Xito Friends, og det kommer an på ditt individuelle ringemønster hva du bør velge. Men ettersom minuttprisen er såpass mye høyere på Talkmore Forhåndsbetalt, vippes de av tronen av Xito Friends i denne testen.
www.talkmore.no
Et meget bra alternativ: One Call Kontant
Det er ørsmå prisforskjeller mellom Xito Friends og Talkmore Forhåndsbetalt, og igjen et ørlite hakk ned til One Call Kontant. Dette forhåndsbetalte abonnementet får nemlig også vår anbefaling. Oppstartsprisen er grei og det er også prisen per minutt, men du får ingen gratissamtaler overhodet. MMS-prisen er også dyrere enn de to ovennevnte.
 One Call har imidlertid en løpende datapris på 99 øre for alle sine abonnement, og det er fortsatt best i bransjen. Andre operatører har imidlertid kompensert med makspris per dag eller gode datapakker, mens One Calls datapakker for øyeblikket er litt i dyreste laget. Du kan uansett ikke legge til datapakker med One Call Kontant, så da er det 99 øre som gjelder uansett. Dette er likevel fire ganger bedre enn den løpende dataprisen til Xito, men omtrent jevngodt med Talkmores makspris per dag på 10 kroner + tilgjengelig datapakke. Totalt sett kommer altså One Calls kontantkort veldig godt ut, men både Xito Friends og Talkmore Forhåndsbetalt må sies å være litt billigere for mobilbrukere flest.
www.onecall.no

Nederst i tabellen ser du Telenor- og NetComs vanlige kontantkort, som altså er langt dyrere i bruk enn de som topper listen.
Slik testet vi:
Vi har i vurdert tilbudene etter pris. Enkelte aktører tilbyr kontantkort med omtrent like prisplaner, og her har vi valgt det som virker best egnet for folk flest. Chess KingKontant Kidz har for eksempel innholdssperrer som sikrer barns mobilbruk, men fordi vi denne gang har vurdert etter pris teller ikke dette i vurderingen.
Det gjør imidlertid tilgjengelige datapakker, samt til en viss grad gratis samtaler og SMS til kunder med samme operatør. Vi har likevel vektlagt standardprisene aller mest.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen