Test Nokia Lumia 925

(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Den lekreste Nokia-mobilen noensinne?

Aluminium og eksklusive byggematerialer preger Nokia Lumia 925.

Konklusjon

 God skjerm som fungerer med hansker
 Gode kart- og navigasjonsløsninger fra Nokia
 Brukervennlig operativsystem
 Bra kamera
 Rask 4G-mobil med det meste av teknologi
 
 Ikke støtte for minnekort
 Litt rotete i enkelte menyer
 Noe høy pris
Foto: Nokia

Etter å ha brukt Nokia Lumia 925 i en ukes tid, sitter vi igjen med et svært solid inntrykk. Mens Lumia 920 var litt for stor, tykk og tung, har Nokia klart å slanke Lumia 925 betydelig – og vekten er redusert med 46 gram i forhold til forgjengeren. Nokia har også valgt litt mer eksklusive byggematerialer – og den matte aluminiumslisten rundt telefonen gir den et eksklusivt preg. I det hele tatt virker byggekvaliteten og materialvalget veldig gjennomført.

AMOLED-skjermen på 4,5 tommer har topp bildekvalitet og ganske høy oppløsning, og når du kombinerer dette med en forholdsvis kraftig innmat og god programvare får du en  svært god underholdningsmobil. Microsofts egen musikkstrømmetjeneste er imidlertid ikke så mye å skryte av, men nå får du både Spotify og Wimp til Windows Phone. 

Det største minuset er at telefonen ikke har støtte for minnekort. 16 GB innebygget lagringsplass og 7 GB gratis skylagring kan fort bli i minste laget hvis du lagrer mye musikk, videoer og apper på telefonen.

Mye nyttig programvare

Lumia 925 kommer med den nyeste «Amber»-versjonen av Windows Phone 8. Denne har en del forbedringer i forhold til tidligere versjoner, blant annet at du kan se klokken på skjermen selv om skjermen er slukket – samt at det er støtte for FM-radio. 

Operativsystemet er ryddig og oversiktlig, og menyene virker veldig kjappe. Vi liker godt startskjermen med ulike fliser som er snarveier til apper, og som også kan vise informasjon fra den aktuelle appen. Det er enkelte ting i Windows Phone som ikke er helt strømlinjeformet, blant annet når det gjelder plasseringen av enkelte innstillingsmuligheter i menyene, men Windows Phone er utvilsomt et veldig brukervennlig operativsystem. Men er du glad i apper, er utvalget foreløpig veldig begrenset. Det finnes imidlertid et ganske godt utvalg med spill.

Microsoft fortjener skryt for Office-pakken som følger med, og telefonen er i det hele tatt en veldig god jobbmobil. Du har støtte for de fleste e-postløsninger, inkludert IBM Notes (tidligere Lotus), men i selve e-postklienten savner vi fargekoding av de ulike e-postkontoene du har koblet sammen. Stort pluss for notatappen OneNote – har du den på PC-en også har du alltid notatene dine med deg. 

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

God kameramobil

Nokia legger stor vekt på kameradelen i Lumia 925, og våre tester viser at telefonen tar gode bilder både i dagslys og i litt dårligere belysning. En optisk bildestabilisator, stor bildebrikke, stor blenderåpning og bakbelyst bildesensor bidrar til at også innendørsbildene blir ganske gode – selv om vi ikke snakker om noen revolusjon.

Kameraappene som følger med fra Nokia er også veldig gode og gir deg mange muligheter du ikke alltid har med vanlige mobilkameraer. 

Også Nokias kart- og navigasjonsløsning bør nevnes. Disse er mye bedre enn Microsoft-kartene som følger med mange andre Windows-mobiler. Nokia har i det store og hele mange apper som bidrar til å gjøre Lumia-modellene til noen av de beste Windows-mobilene på markedet. En smartmobil er så mye mer enn bare maskinvare.

Konklusjon og alternativer

Skal du ha en Windows-mobil nå, er det antagelig Lumia 925 du bør kjøpe hvis du vil ha en toppmodell. Men prisen er foreløpig ganske høy, og du får nok mer for pengene ved å kjøpe forgjengeren Lumia 920 – selv om du da får en større og tyngre telefon. Fordelen med Lumia 920 er imidlertid at du får mer lagringsplass, og innebygget trådløs lading.

Er du ute etter en telefon med best mulig kamera, kan det hende du bør vente noen uker til Nokias 41 megapiksel-mobil Nokia Lumia 1020 kommer på markedet.  Men kameraet på denne gjør at telefonen blir litt tykkere og litt tyngre enn Lumia 925.

Synes du det er for dårlig apputvalg på Windows Phone, eller av andre grunner vurderer andre plattformer, har du flere Android-toppmodeller å velge mellom. Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z og HTC One er tre av de beste alternativene. Vil du ha noe litt rimeligere, kan vi også anbefale fjorårets Galaxy S III 4G-modell fra Samsung, den får du til under 3000 kroner nå.

Les også vår sniktitt på Nokia Lumia 1020 »

Nokia Lumia 925   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen