TEST: Nokia 7 Plus

Test Nokia 7 Plus

(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Nå er Nokia definitivt tilbake

Nokia 7 Plus er en Pixel-mobil til halve prisen.

Før Nokia gikk helt ad undas var det to leire som hadde hver sine ønsker for selskapet. Den ene mente at ren Android og den kjente Nokia-kvaliteten var veien til den perfekte telefonen.

Den andre mente det ville være vanskelig å skille seg ut med Android som plattform.

Nokia 7 Plus er på mange måter en seks år forsinket pekefinger fra gjengen som ville ha ren Android den gang; hva var det vi sa?

Nokia 7 Plus

Størrelse: 15,84 x 7,56 x 0,8 mm
Vekt: -
Skjerm: IPS LCD, 6 tommer, 2160 x 1080 piksler, Gorilla Glass
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 660, 8 kjerner (4x Kryo 260@2,2 GHz + 4x Kryo 260@1,8 GHz), Adreno 512 GPU, 4 GB RAM
Lagringsplass: 64 GB
Operativsystem: Android 8.1 Oreo
Teknologi: 
Kamera: 12 + 13 MP (vidvinkel + 2x zoom), f/1.75 + f/2.4 (Zeiss), Dual Pixel
Batteri: 3800 mAh
Pris: 4 000 kroner (Oppdaterte priser fra Prisjakt.no)

Og som et aldri så lite attåtspark til gamle Nokia- og Microsoft-krefter viser den helt tydelig at man kan skille seg ut på samme plattform som «alle andre» kjører. Det altså mange år etter at problemet tilsynelatende fikk Nokia til å gå til sengs med Microsoft.

Les hele testen på neste side »

Vi starter med det ytre. For det første er Nokia 7 Plus en telefon som ser annerledes ut. Her er designen på mange måter litt gammeldags, ved at aluminium med svart lakk over og kobber som aksentfarge er valgt. Samtidig flommer elektronikkhandelen over av telefoner dekket av glass både foran og bak, og er telefonene fargerike er de sjelden flerfargede slik Nokia 7 Plus er.

Er du én av de mange som irriterer seg over at glass stadig oftere blir valgt som materiale også på baksiden av telefoner, eller synes du bare mobiler flest har kjedelige farger? Begge deler er gode argumenter for å se på Nokia 7 Plus.

Lang batteritid

Det store batteriet på innsiden av telefonen betyr at den holder seg lenge på en lading. Du skal nærmest bo med nesa di i mobilskjermen dagen gjennom for å klare å bruke opp strømmen på denne samme dag som du kobler den fra laderen.

Nokia 7 Plus varer lenge på hver lading, og leveres med hurtiglader. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Selv med forholdsvis tung bruk burde Nokia 7 Plus holde halvannet døgn, og ofte opp mot to. Når den først går tom lades den lynraskt opp igjen ved hjelp av hurtigladeren som følger med i esken.

For noen vil det kanskje være en ulempe at trådløs lading ikke er støttet. Men så er uansett ikke det spesielt utbredt i prisklassen rundt 4000 kroner.

God kvalitet på samtaler og på skjermtastaturet du taster meldinger med gjør sammen med en ganske bråkete ringehøyttaler dette til en god telefon i tillegg til dens kvaliteter som appmaskin.

Fantastisk brukeropplevelse

Baksiden av Nokia 7 Plus er i aluminium, i motsetning til de fleste av dens konkurrenter som har glassdeksel på baksiden. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Som del av Googles Android One-program får Nokia 7 Plus hyppige oppdateringer. Telefonen er dessuten satt opp slik at den får såkalte sømløse oppdateringer. Kort fortalt merker du ikke stort mer til oppdateringene enn en beskjed om å starte telefonen på nytt. Utover det fikser den alt selv, i bakgrunnen. Det kom inn oppdateringer på denne måten i testperioden, og det hele var både velfungerende og udramatisk.

Foruten noen små endringer i programvaren som følger med er det så godt som ren Android som kjører her. På nær alle tenkelige måter oppfører Nokia 7 Plus seg som en Pixel-telefon rett fra Google. Den er lett å bruke og lynende rask. Men ulikt Pixel-modellene koster den ikke fra rundt 8000 kroner å kjøpe i Norge.

Flere av de nye Nokia-modellene har gitt liknende inntrykk ved første møte. Men endelig ser HMD Global, selskapet bak Nokia-telefonene, ut til å være på stell med programvare som lever opp til førsteinntrykkene over litt tid. Dette er veldig bra, og Motorolas Moto G-serie bør titte seg nervøst over skulderen.

Se flere bilder av Nokia 7 Plus på side 2 »

Kameraet er én av de viktigste fordelene med denne telefonen, og funksjonene fra Pro Camera-appen som ble kjent i Nokia Lumia-telefonene. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Meget bra kamera

At Motorola bør holde et øye med Nokia-telefonene skyldes ikke bare den knallgode brukeropplevelsen. Det skyldes at finnene fortsatt har kamera som ett av sine viktigste satsingsområder. Og den satsingen finner du helt nede i relativt rimelige modeller som Nokia 7 Plus.

Her er Nokias gamle Pro Camera-app tilbake, og med det blir det langt enklere å ta kreative bilder der du styrer alt selv. Kameraet fungerer rimelig godt i mørket, og dersom du tukler litt med innstillingene kan du også ta svært gode langeksponeringer med Nokia 7 Plus.

Se alle testbildene fra Nokia 7 Plus på side 2 »

  Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Få grunner til å velge noe annet

Det er egentlig kun én tungtveiende grunn til å ikke vurdere Nokia 7 Plus om du trenger ny telefon, og det er størrelsen. Selv med små rammer rundt seg gjør den seks tommer store skjermen Nokia 7 Plus til en ganske diger sak. Den er på størrelse med en Plus-utgave av Apples iPhoner.

Men hvis du er i stand til å se bort fra den litt voldsomme størrelsen får du en fantastisk telefon til relativt lav pris her. Ikke bare det; du får også en telefon som henter hyppige oppdateringer rett fra Google og som ikke har knuselig bakside. Nokia 7 Plus er rett og slett en sjeldenhet i dagens marked, selv mange år etter at Nokia-fansen ga opp å skrike etter akkurat dette produktet.

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Gå til side

10/10
Fantastisk

Nokia 7 Plus Dual SIM 64GB

"Det er fint lite å klage over i Nokia 7 Plus-land!"

Fordeler

 • To samtidige SIM eller SIM og SD-kort
 • God skjerm
 • Meget bra kamera
 • Flott byggekvalitet
 • Nokia Pro Camera-app er tilbake
 • Hurtiglader følger med
 • Forholdsvis god intern lagringsplass
 • Lynrask i bruk
 • Hyppige og lite forstyrrende oppdateringer
 • Meget bra batteritid
 • Uknuselig bakside i en verden av glassmobiler

Ting å tenke på

 • Fysisk stor å holde
 • Støtte for sømløse oppdateringer spiser litt lagringsplass
 • Ikke vanntett (men IP54 / værsikker)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen