Endelig er Nokia tilbake - denne gangen med ren Android. Nokia 3 er inngangsmodellen, og gjør en grei jobb i daglig bruk. Men konkurransen begynner å hardne til i denne prisklassen.

Test Nokia 3

Endelig er Nokia tilbake - denne gangen med ren Android. Nokia 3 er inngangsmodellen, og gjør en grei jobb i daglig bruk. Men konkurransen begynner å hardne til i denne prisklassen. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Første Nokia ut med kliss rein Android

Er dette telefonen Nokia-fans har drømt om i årevis?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nokias smarttelefoner er tilbake i handelen, og Nokia 3 er først ut. Den lille tassen koster rundt 1500 kroner, og kjører helt ren Android. I utgangspunktet luktet Nokias nye plan av suksess - for rene Android-telefoner er ofte gode telefoner, uansett prisklasse. Så hvordan gikk det da Nokia 3 kom til test?

Designen minner sterkt om de gamle Lumia-modellene fra Nokia. Det gjør i utgangspunktet ingenting. Lumia-designen var i utgangspunktet godt mottatt.

Nokia 3

Størrelse: 14,3 x 7,14 x 0,85 cm
Vekt: 141 gram
Skjerm: 5 tommer, 1280 x 720 piksler, IPS LCD
Maskinvare: MediaTek MT6737, fire kjerner, Cortex A53@1,4 GHz, Mali-T720 MP2 GPU, 2 GB RAM
Lagringsplass: 16 GB, plass for MicroSD
Operativsystem: Android 7.0 Nougat uten endringer
Teknologi: LTE Cat4 (inntil 150 Mbit/s)
Kamera: 8 MP, f/2.0, autofokus, enkel LED-blits
Batteri: 2650 mAh, ingen hurtiglading
Pris: Fra 1500 kroner

På sitt beste er Nokia 3 veldig god

Designen er uvanlig enkel og elegant til en rimelig telefon å være. Og den likner mye på Nokias eldre Lumia-modeller. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Nokia 3 føles solid i hånden med sin metallramme og bakside i polykarbonat. Det er rett og slett en rimelig god design, dette, for en telefon til rundt 1500 kroner. Med en skjerm som er på relativt forsiktige fem tommer er den dessuten ganske fin å håndtere, også for deg som ikke har enorme labber.

Skjermen har kun HD-oppløsning (720p) og ikke full HD (1080p). Men du skal se ganske hardt på den før du eventuelt plages av det.

Det som skjer på selve skjermen er strengt tatt det vi var mest spente på. Ren Android pleier å kjøre raskt og effektivt, selv på ganske svake spesifikasjoner, som her.

Mesteparten av tiden flyter også menyene meget bra. Normalt sett åpner den også apper lynende raskt. På sitt beste er Nokia 3 omtrent som å håndtere en Google Pixel, fordi brukeropplevelsen flyter så bra.

Helt på grensen

Helt ren Android gjør at Nokia 3 er relativt rask mesteparten av tiden. Det er også lovet hyppige oppdateringer til de nye Nokia-telefonene. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Uheldigvis har også medaljen en liten bakside. Det virker som om Nokia 3 er helt på grensen av hva man kan få til å flyte godt, selv med ren Android. Flekkvis opplever man tregheter som gjør telefonen frustrerende å ha med å gjøre. Det kan gå lynende raskt til du prøver å trykke på en knapp ... og ingenting skjer.

Et par sekunder senere tar Nokia 3 igjen etterskuddet, og knappen aktiveres på skjermen. Denne typen små stopp opplever man fra tid til annen, og de er svært irriterende. Sammenliknet med Moto G-serien fra Motorola treffer altså Nokia på generell ytelse, men ikke helt på stabilitet. Nokia 3 har ikke den samme konstante flyten som Moto G5 kan vise til.

Men så kan det hende du liker Nokia 3-designen bedre enn Moto G5-designen? Er avstanden i ytelse liten nok til at det gir mening å velge Nokia 3 foran Moto G5? Ikke for meg. Det er veldig få ting som er like frustrerende som at mobilen stopper opp.

Kameraet krever mye lys

Om lyset ikke er tilstrekkelig sliter kameraet med å unngå lange lukkertider. Bevegelsesuskarphet er i det hele tatt noe man må jobbe litt for å unngå med Nokia 3. Flere bilder fra telefonen ser du på neste side. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

På kamerafronten er det alltid spennende å se hva disse rimelige tassene kan diske opp med. Det er ofte her ett av de viktigste sparejafsene tas, og det er unntaksvis at så rimelige telefoner som dette tar gode bilder. Igjen er Moto G5 en hard konkurrent.

For hard, skal det vise seg. Der Moto G5 treffer nokså konsekvent med sitt kamera på 13 megapiksler, er Nokia 3s øye hakket mindre treffsikkert. Bildene blir åtte megapiksler store, og på mobilskjermen ser nesten alle gode ut. Men henter man dem ut til større skjerm, eller deler dem på sosiale medier, viser det seg fort at resultatene sjelden blir optimale. Telefonen bruker ganske lang tid på å fotografere, og dermed sniker det seg inn bevegelsesuskarphet både her og der.

Man må holde Nokia 3 svært rolig mens man fotograferer inne. Utendørs og i flombelysning blir bildene stort sett gode uansett.

Se alle bildene vi tok med Nokia 3 på side 2 »

Litt varierende batteritid

En batteritid som svinger litt i opplevd ytelse, der telefonen kan finne på å spise opp 50 prosent strøm over natten uten at den blir brukt, er enda et lite punkt der Nokia 3 ikke når helt opp. Selve oppladingen tar inntil tre timer, selv med kraftigere lader enn det som følger med i esken. Igjen en frustrasjon, dersom man er vant til hurtiglading som gjør at et kort stopp innom laderen er nok til å vare dagen ut.

Som telefon og SMS-maskin er Nokia 3 imidlertid helt fin. Du kan putte inn to SIM-kort samtidig som et minnekort, hvis du vil. Tastaturet er naturligvis Googles eget, og dermed ett av de bedre du kan installere på en Android-telefon. Lydkvalitet og volum under samtale er også innafor.

Til slutt

Nokia 3 er en liten skuffelse. Kanskje først og fremst fordi Motorolas Moto G-serie har skrudd opp forventningene til hva vi kan få for under 2000 kroner. Det skal åpenbart noe til å oppnå fullt så gode kompromiss som det Motorola har klart, og Nokia er ikke helt i mål.

Motorolas Moto G-serie er bedre både på opplevd og målt ytelse, og den tar bedre bilder. At Moto G5 har høyere skjermoppløsning, og støtter hurtiglading hvis du har en kraftig lader liggende, er vanskelig å overse.

For hvert av smertepunktene Nokia 3 har, ligger løsningen altså der i Moto G5 som ligger i samme prisklasse. Alternativt fjorårets Moto G4 Plus, som også starter på 1500 kroner.

Det den ikke har, er det ærverdige Nokia-navnet og den stilrene designen. De to momentene kan være nok til å lokke mange over i Nokia-leiren, men det er neppe telefonen for deg som vil ha kompromissløs ytelse til lavest mulig pris.

Alternativ til Nokia 3

Motorola Moto G5

Bedre på nesten alt

Motorola Moto G5

Moto G5 er et lite kraftverk av en telefon. Selv om den målte ytelsen ikke er allverden er brukeropplevelsen nærmest kompromissløs. Den stopper aldri opp, og det gjør den vesentlig bedre å bruke enn Nokia 3. Bedre bilder, bedre skjerm og raskere lading er også fordeler med Motorolas alternativ.

Motorola Moto G4 Plus

Fjorårets Moto G-serie

Motorola Moto G4 Plus

Moto G4 Plus kostet drøyt 2500 kroner i fjor. I år koster den tusen kroner mindre. Det til tross for at den er kraftigere på alle vis enn både Nokia 3 og den vanlige Moto G5-modellen. Her får du altså ytelse på billigsalg. Den er kanskje ikke like fjong å se til, og siden det er en Plus-modell er den litt stor å holde. Men du skal slite med å finne telefon som gir deg mer for pengene i dag.

Ulefone Power 2

Batteritiiiiiiiiid

Ulefone Power 2

Ulefone Power II er telefonen for deg som vil at mobilen skal vare lenge. Skikkelig lenge. Et gedigent batteri på 6 000 mAh skjuler seg på innsiden. Det er rundt dobbelt så stort som det som er vanlig, og med den størrelsen er det nærmest en nødvendighet at den også har støtte for hurtiglading. Det hele toppes med både en design og en opplevd ytelse som er godt innenfor, men så blir også prisen rundt tusenlappen høyere enn for Nokia 3.

Med sin lange fortid, og mange og til dels svært gode telefoner, var det fryktelig mange meninger om hva Nokia skulle gjøre da markedet begynte å bli vanskelig for selskapets Series 60-telefoner. Plattformen var i sin tid antakeligvis den mest vellykkede smarttelefonløsningen som fantes.

Nå har vi fått inn Nokia 3 til test, og det er den aller første Nokia-telefonen med Android.

Kortversjonen av en lang historie

Nokia 3 minner mye om Lumia-modellene som ble solgt under Nokia-navnet tidligere. Det er absolutt ingen ulempe. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

For noen år siden mente mange selskapet burde gått for Android, mens andre igjen mente finnene ikke ville ha sjans til å differensiere seg i et marked som allerede var ganske fullt av Android-produsenter.

Selskapet gikk for Windows Phone, og mobildivisjonen ble solgt til Microsoft.

Det gikk ikke så bra, og selve mobilprodusenten er nå ute igjen av Microsofts hender, og på et slags vis tilbake i Nokias. HMD Global, som det nye selskapet heter, utvikler mobiler, mens Kinesiske Foxconn produserer og selger dem. Alt gjøres på lisens fra det Nokia-selskapet som fortsatt består og sysler med mange andre ting ved siden av forbrukerelektronikk. For sikkerhets skyld har Nokia en representant i HMD-styret.

Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

De første forsøkene med Android og dagens modell ble gjort med Nokias N1-nettbrett for noen år siden. Men den gang hadde ikke finnene lov til å sysle med telefoner, fordi de ikke kunne konkurrere med den solgte avdelingen. Nå er det slutt på den tiden, og et lite knippe nye telefoner med Nokia-navnet på er i, eller på vei til, butikk.

Enkelt utstyrt og lavt priset

Nokia 3 koster rundt 1500 kroner, og er dermed ingen toppmodell. På utstyrslisten står en rimelig mobilprosessor fra kinesiske MediaTek, et par gigabyte RAM og en kamerabrikke på 8 megapiksler. I utgangspunktet låter det ikke som allverden.

Men trumfkortet her er klin rein Android. Det har vi sett gjøre underverker for telefoner med strikkmotor før, og løsningen er den Motorola i praksis surfer på med sine fantastiske Moto G-modeller for tiden.

Og skulle ikke ren og vanligvis rask Android være nok, har modellen og Nokia et par trumfkort til. Det ene er designen, som de satser relativt tungt på, og det andre er naturligvis det stadig vekk ganske gode merkenavnet de har fra mange år som verdens største mobilprodusent. Selv om det begynner å bli en stund siden.

Ålreit design

Hvis vi starter med designet på Nokia 3 har ikke HMD gått for langt utenom det som var fasit for «gamle-Nokia». Matt polykarbonat dekker baksiden, mens rammen rundt telefonen er i metall og en svak avrunding langs skjermens kanter går over i rammen. Det er ikke like utpreget som de typiske såkalte 2,5D-skjermene, men totalen gir både et designinntrykk og et kvalitetsinntrykk som imponerer til prisen. Her har HMD Global sine ord i behold. Få andre telefoner til samme pris ser like gjennomarbeidede ut som Nokia 3.

En vanlig IPS-skjerm på 1920 x 1080 piksler hører til, og er vel ... heldigvis har mobilskjermene i de lave prisklassene blitt «kjedelige». For som for nesten alt annet mellom 1000 og 2000 kroner er skjermen helt ålreit. Det er naturligvis ikke toppmodellnivå på den, og lysstyrken kunne kanskje vært bedre.

Men til vanlig bruk er den helt utmerket, og dersom du ikke liker Nokia 3 blir jeg overrasket om det er skjermens skyld.

Da er det kanskje viktigere for deg at det ikke er noen fingersensor noe sted på denne telefonen. Her må du bruke vanlig kode eller låse opp telefonen med tilkoblet Bluetooth-utstyr. Akkurat det er litt synd, for i disse prisklassene har fingerlesere begynt å bli vanlige, etter at de brukte ganske lang tid på å komme ned fra toppen og midten av prisstigen.

Ytelsen – en blandet opplevelse

Det tar tidvis litt tid fra man trykker til Nokia 3 reagerer. Stort sett er den rask, men treghetene dukker opp litt tilfeldig. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er ikke rare greiene til motor som bor inni denne. Den heter MediaTek MT6737, og var i den kinesiske produsentens rimelige utvalg alt da den kom for tre år siden. Men kanskje er det nok, når ren Android er kjent for å være svært lettdrevet?

Innledningsvis ble jeg en smule skuffet likevel. En del av nykkene vi fra tid til annen har sett med MediaTek-baserte telefoner ser ut til å løfte sine irriterende hoder i denne telefonen.

Appskuffen hentes opp ved å sveipe opp fra bunnen av skjermen. Når du er ferdig kan den sveipes ned igjen. Dette går som regel lynende raskt. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det innebærer at den gjerne er litt treg akkurat idet den våkner fra dvale, og at den ofte sliter litt med kjøring av flere oppgaver samtidig. Hvis Spotify ligger i bakgrunnen og spiller av, kan et knappetrykk se ut som om det ikke reagerer i et par sekunder, før systemet plutselig oppfatter at knappen skulle vært trykket ned. Herfra skjer det man prøvde å få til å skje - men altså ikke før man har lurt litt på om man i det hele tatt har trykket.

For all del; det er altså ikke noen toppmodell, dette her. Men til 1500 kroner har vi likevel blitt vant til at mobiltelefoner skal reagere noenlunde raskt og ikke stoppe opp og hakke i flere sekunder av gangen.

Et annet eksempel er ved bruk av Snapchat, som med sitt utgangspunkt i kameraene på telefonen er relativt krevende. Her hender det at hele grensesnittet hakker, og at forhåndsvisningen av kamerabildet stopper opp lenge om gangen, slik det kan gjøre her.

Noen ganger kan det ta flere sekunder fra det dukker opp et inntastingsfelt til tastaturet viser seg på skjermen.

Ingen av disse treghetene er spesielt forutsigbare. De skjer ikke hver gang, men de skjer av og til.

Det er grunnleggende Android som råder grunnen her, og for det meste er det raskt. Men man merker tidvis at telefonen er helt på grensen av det som skal til for å kunne gi en god brukeropplevelse. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

På sitt raskeste er den kvikk

Det finnes ikke én overflødig app i utvalget her. Gmail tar seg for eksempel av all e-post, og du finner ikke noen egen e-postleser fra Nokia/HMD Global i menyene. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

På sitt raskeste kan imidlertid Nokia 3 oppleves som veldig grei å ha med å gjøre. Så lenge det ikke foregår så mye i bakgrunnen er den også stort sett rask.

Det er altså noenlunde mulig å holde kontrollen over disse nykkene. De opptrer aller mest om telefonen skal bruke av lagringen sin, men de viser seg sporadisk ellers også. Så noe tålmodighet må du ha med Nokia 3 uavhengig av hvor flink du er til å kjøre slalom mellom ytelseshindringer.

Selv om det skjer ting aktivt i bakgrunnen, er det også andre tilfeller der Nokia 3 sakker godt etter. Og det er her Androids ressursmagi egentlig skal dukke opp. Bakgrunnsapper skal egentlig ikke kunne sinke forgrunnsapper til slow motion-hastigheter. Men det skjer altså titt og ofte her.

Nokia 3 er med andre ord en svært delt opplevelse, og kan dessverre ikke sammenliknes med Motorolas fabelaktige Moto G-serie ytelsesmessig. Selv om heller ikke grunnmodellen fra Moto har innmat med enorm ytelse, er brukeropplevelsen en helt annen og vesentlig bedre.

Det sagt er det nok en del som vil foretrekke både Nokia fordi de har hatt det før, og designen på Nokia 3 er hakket mer helhetlig og elegant enn den fra Moto.

Målt ytelse

Som ventet blir det ingen hastighetsrekorder i ytelsestestene for Nokia 3. Men det er den heller ikke laget for. Dette er likevel svært, svært lave tall for en telefon til rundt 1500 kroner. Vi har alt nevnt Moto G5, som koster det samme - i enkelte av ytelsestestene er den opp mot tre ganger raskere. Det forklarer nok i stor grad også den store forskjellen i opplevd ytelse.

Grafer: Lilla - telefoner under 2800 kroner, grønn - Snapdragon 835-enheter, svart - Snapdragon 821 Pro, grå - Snapdragon 821, lyseblå - egenutviklede brikkesett.

Funksjoner

I den ene luken kan du sette inn to SIM-kort, i den andre luken er det plass for minnekort. Her kan du altså bruke to abonnement samtidig som du har ekstra lagring i telefonen. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Funksjonsmessig er Nokia 3 ganske forsiktig utstyrt fra start. Ren Android er, som ren iOS, aller mest et blankt ark som man utstyrer selv. Og det er en gedigen fordel at Nokia ikke har falt for fristelsen til å inkludere store mengder skrot her.

Den viktigste enkeltfunksjonen du ikke finner i alle telefoner her er nok muligheten til å ha flere samtidige SIM-kort. Her har produsenten løst biffen på en ganske trivelig måte, siden du kan ha både to SIM-kort og et minnekort satt inn samtidig. Det er spesielt greit siden de 16 gigabytene med innebygget lagring kan bli litt vel trange for en del brukere.

Ellers er det bare Google-funksjoner her. Office-applikasjoner er ikke forhåndsinstallert, men du kan hente dem ned via Google Disk eller Google Play, alt ettersom hva du kommer til først. Både Google og Microsoft har gode og gratis alternativ for Android-telefoner.

En egen Support-app lar deg få hjelp med enke ting, og det er også bygget inn en chat-løsning som lar deg spørre om hjelp manuelt. Det er smart og kjekt for brukere som ikke er så flinke til å bruke Android-telefoner fra før. Jeg prøvde tjenesten og fikk svar på et øyeblikk, men her var hele løsningen i engelsk språkdrakt, så med mindre det er egne og smale åpningstider for norsktastende hjelp er det engelsk du må bruke om du skal ha svar i appen. Men da går det til gjengjeld fort.

Google-apper tar seg av det meste

En egen app for kundestøtte er blant de få tingene her som ikke kommer fra Google. Man får svar kjapt, men man må henvende seg på engelsk. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I den grunnleggende Android-pakka finner man også Google Foto, som gir skylagring av bilder, mens Gmail har eneansvar for e-post. Musikkspilleren er Google Play Music, og Youtube ligger naturligvis her fra før.

Med andre ord er det stort sett de kjente løsningene som ligger her, i Android 7.0-design. Den vanlige appvelgeren med hjemmeskjermer og det hele ser i praksis ut omtrent slik den så ut på Google Pixel da den kom i fjor høst. Det betyr at appskuffen sveipes inn fra bunnen av skjermen, og når du er ferdig med den sveiper du bare ned igjen.  

Varslingsmenyen er også helt ren Android. Eneste viktige ulempe her er at visning av batteriprosent er lite optimalt løst. Her må man aktivere en skjult meny dersom man ønsker å ha mer kontroll over batteritiden enn mye eller lite hvitt fyll i batteriikonet. Det blir ikke så fryktelig presist.

I Android O kommer den vanlige prosentløsningen, som mobilprodusenter flest har valgt, til grunnleggende Android. Før det må man eventuelt aktivere den skjulte System UI Tuner-menyen, men her er det mange valgmuligheter man kan gå seg bort i, så å ta deg inn i den menyen uten at du vet hva du gjør er ikke å anbefale.

Grunnleggende funksjoner

Nokia 3 brenner av og til batteri i relativt høyt tempo uten å forklare seg nevneverdig. Om det henger sammen med den litt nuppete ytelsen er vanskelig å si, men systembrikken inni telefonen er laget med det som tradisjonelt er ganske strømsnille prosessorkjerner. Telefonen klarer seg som regel dagen ut, men det varierer om den klarer seg til dagen derpå.

Nokia 3 gjør helt grei tjeneste som underholdningsmobil. Men FM-radioappen vil i løpet av relativt kort tid kun ta inn nærradiostasjoner. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Et lite irritasjonspunkt her er ladingen. Den bruker opp mot tre timer på å lade fra tomt til fullt, og det er litt i overkant. Det er helt greit at den ikke har Quick Charge- eller Dash-løsningene som sørger for at andre telefoner lader fort. I denne prisklassen er det uansett ikke vanlig. Men å lade akkurat denne telefonen vekker i overkant mange assosiasjoner til å titte på tørkende maling.

Det er Googles eget tastatur som følger med her, så det er enkelt og kjapt å taste på telefonen fra første stund. Med ren Android er det heller ingen overraskelser i meldingsappen. Skjermen oppfører seg også presist og fint.

Til ringing er lyden høy nok og helt kurant til vanlig bruk.

Alt er altså omtrent som forventet på det grunnleggende, om enn med et batteri som gjerne  skulle vært litt kjappere å lade opp, eller holdt seg litt lenger i drift per lading.

Til musikk og underholdning

Netflix, Youtube og andre strømmetjenester fungerer helt fint på Nokia 3. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Hvis vi ser bort fra ytelsestrøbbelet en musikkspiller i bakgrunnen kan gi på andre fronter, er Nokia 3 en helt grei underholder. Enten du bruker Spotify eller den innebygde Google Play Music-spilleren, er det relativt grei lyd i hodetelefonkontakten, og Bluetooth virker også bra.

Telefonen er dessuten rask nok til å ikke ha noen problemer med å vise Netflix eller videostrømming på den fine full-HD-skjermen.

Du får ikke ekstern stereolyd her, men det er heller ikke noe vi forventer i en telefon til denne prisen. I praksis støter du ikke på noen overraskelser når det gjelder vanlig underholdningsbruk.

En FM-radio er inkludert, men den vil antakeligvis få begrenset nytteverdi i Norge. Etter at de store radiostasjonene kobles av FM-nettet i år, er det i hovedsak nærradioene som står igjen - i første omgang ut konsesjonstiden.

Kamera

Nokia 3-kameraet er litt i svakeste laget, gitt at det endelig finnes telefoner i samme prisklasse som tar rimelig gode bilder. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Kamera har alltid vært viktig for Nokia, og her lå også ett av de store usikkerhetsmomentene med Nokia 3. Den ligger i et farvann der du ikke nødvendigvis kan forvente fantastisk kameraytelse, og dette er tross alt på mange vis et nytt selskap med den gamle logoen.

Nokia 3 leverer litt variabel bildekvalitet. Det meste ser ganske ålreit ut på den lille mobilskjermen, men henter man det opp på storskjerm ser man fort at det dukker opp uskarpheter i mange av bildene.

Frontkameraet har samme spesifikasjoner som hovedkameraet. Det tar noenlunde greie selfier. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Noen problemer med eksponering er det også her. Så lenge telefonen får styre alt selv blir det stort sett greit, men forsøker man å velge fokus- og eksponeringspunkt i bildet selv hender det seg at resultatet blir snodig. For telefonen har det med å stille opp eksponeringen noe voldsomt i noen situasjoner, mens den undereksponerer i andre. Selv om en skulle tro at telefonen justerte eksponeringen perfekt for stedet man trykker på, skjer ofte ikke det heller.

HDR-funksjonen som setter sammen flere bilder i samme serie til ett HDR-bilde blir også tydelig til stede her om man har for lite lys. Da holder den nemlig på så lenge at det rekker å bli bevegelsesavstand mellom bildene. Resultatet er «skyggelauv» på trærne i bildene.

Tar man seg litt god tid, eller har veldig bra lys, får man saktens greie nok bilder ut av Nokia 3, men er det en grei kameramobil til 1500 kroner du er på jakt etter er ikke dette fasiten.

Fjorårets Moto G4 Plus, og årets Moto G5 koster omtrent det samme, og er vesentlig sterkere på denne fronten. Også Umi Plus er en telefon som gir mye bildekvalitet for pengene.

Gå til side

6.5/10
Helt greit

Nokia 3

"Ytelsen er helt på grensen, og kameraet skulle vært bedre. Nokia 3 innfrir ikke helt."

Fordeler

 • Flott skjerm
 • Velbygget og pen
 • Ålreit lyd under samtale
 • Ingenting overflødig i menyene
 • Plass for to SIM og minnekort samtidig
 • Support rett fra Nokia/HMD
 • Raske oppdateringer er lovet
 • Stort sett rask nok

Ting å tenke på

 • Periodevis treg
 • Mangler fingerleser
 • Kameraet når ikke helt opp
 • Bruker laaang tid på å lade

Detaljer

 • Batteritid
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Funksjonalitet
 • Kamera
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning
 • Ytelse
 • Økosystem

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen