TEST: Nikon CoolPix S32

Test Nikon CoolPix S32

(Bilde: Kjersti Stuestøl)

Kan dette vann- og støtssikre kameraet overleve en toåring?

Vi lar smårollingen teste Nikon CoolPix S32.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Enhver som har observert små barn og moderne teknologi har antagelig fått med seg at disse små tiltrekkes LCD-skjermer som utelamper tiltrekker seg møll.

Fra en svært ung alder er «Den Magiske Lysedingsen», det være seg nettbrett, smartenhet eller universalkontroll med skjerm noe som er uimotståelig for de små. Hvorfor ikke utstyre dem med noe som faktisk tåler litt røff behandling – og som kanskje kan fyre oppunder en gryende fotointeresse?

Vi overlot testingen av det vanntette og støtsikre kompaktkameraet Nikon CoolPix S32 til toåringen.

Harde fakta

Her er pappas føtter...
Her er pappas føtter...Foto: Akam.no

Hvis vi skal være helt ærlige har ikke Nikon CoolPix S32 de mest pirrende spesifikasjonene. Utover å være vanntett ned til 10 meter og støtsikkert for fall fra 1,5 meter, er det lite som får utstyrsnerden i oss til å lee på øyenbrynet.

... og mammas.
... og mammas. Foto: Akam.no

På innsiden finner du en svært beskjeden 1/3,1 tomme stor CMOS-bildebrikke hvor Nikon har stappet inn 13 megapiksler. Denne opererer i ISO-området fra 125 til 1600, og kameraet yter opp til 4,7 bilder i sekundet.

Tre ganger optisk zoom, tilsvarende 30 til 90 mm f/3.3-5.6 byr kameraet også på, og det kan gjøre filmopptak i FullHD.

LCD-skjermen på baksiden, med sine 230 000 bildepunkter fordelt på 2,7 tommer imponerer neppe noen, men når kameraet koster under tusenlappen er det grenser for hvor store forventninger vi har til spesifikasjonene.

Men en ting skal S32 ha, kameraet ser unektelig fornøyelig ut, litt som en gul (eller blå) ubåt og det er få knapper å forholde seg til. Nikon selv hevder at kameraet er designet med hele familien i tankene. En åpenbar kandidat til å utsettes for de små pellefingrene til familiens minstemann, med andre ord.

System i galskapen

Her er jeg, i hvert fall litt av meg. #forsøkpåselfie.
Her er jeg, i hvert fall litt av meg. #forsøkpåselfie. Foto: Akam.no

OK, så er en toåring antagelig i minste laget for å skjønne stort av et kamera – eller for den saks skyld, hva poenget er med et kamera. 

Hardwares Rolf Wegner blir midlertidig blendet av blitsen.
Hardwares Rolf Wegner blir midlertidig blendet av blitsen. Foto: Akam.no

Men disse små er noen utrolige problemløsere, utstyrt med en solid porsjon nysgjerrighet og utforskertrang. Knapper trykkes på, sammenhenger oppdages og vips har de knekt koden.

Det tok ikke den lille testeren vår lang tid før han både klarte å knipse bilder og så se på dem etterpå. Tross alt er han godt vant med å se mora si med et eller flere kamera foran ansiktet, og det mammagrisen gjør, skal minigrisen også gjøre.

S32 er nemlig svært enkelt i betjening. Egentlig trenger du kun å forholde deg til tre knapper: på-knappen, utløseren og tilbakespillingsknappen. Så er det bare å peke kameraet i retning det du vil ta bilde av og knipse i vei.

Om du skulle ønske å avansere kan du velge mellom en rekke ulike bildemoduser og dillevennlige morofunksjoner som å legge på rammer og neoneffekter.

Heng med til neste side, hvor vi kikker på om kameraet holder mål »

Gå til side

Nikon Coolpix S32

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen