TEST: Multicom Kunshan P751

Test Multicom Kunshan P751

(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Kunshan P751 er en råsterk laptop med fullblods «skrivebordsprosessor»

Multicom frister med nytt design og maskinvare som bryter barrierer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Multicom Kunshan P751

Skjerm: 15,6" 1080 x 1920 punkter (IPS)
Prosessor: Intel Core i7-4790K, 4 kjerner @ 4 GHz (4,4 GHz Turbo Boost)
Grafikk: Nvidia GeForce GTX 980M (8GB)/ Intel HD Graphics 4600
Lagring:  512 GB SSD + 1 TB HDD
Minne: 16 GB
Nettverk: 802.11ac + Bluetooth 4.0
Vekt: 3,55 kilogram + 900 gram (lader)
Operativsystem: Ingen
 

Spillbærbare fremstår, til tross for den gryende starten på ulike innomhus strømmeløsninger, stadig som et attraktivt valg for mange. Konkurransen om kundene er knallhard, noe Multicom – det norske Åmli-baserte selskapet som setter sammen sine egne datamaskiner (Tek Ekstra), smertelig fikk erfare da vi testet deres Kunshan P170S like før jul. Maskinen falt ikke helt i smak, men dette skyldtes i stor grad den svært utdaterte designen. Derfor, da vi like etter ble tilbudt å teste deres nyeste spillmaskin, Kunshan P751 med et helt nytt skall og ny maskinvare, sa vi selvsagt ja takk.

Nå må ikke maskinen forveksles med en av dens aller argeste konkurrenter, Asus’ heftige G751 som vi ga toppscore et par måneder tilbake. Likefullt, det er blant annet denne maskinen dagens kandidat fra Multicom skal få bryne seg mot, både i rene ytelsestester og på områder som skjerm og interaksjon.

Konkurrenter foreløpig til side. Multicoms Kunshan P751 har nemlig noe de andre så visst ikke har, en fullblods skrivebordsprosessor i form av Intels Core i7-4790K. Denne jobber med en frekvens på hele 4 GHz og kan i tillegg til å strekke seg opp mot 4,4 GHz i korte perioder også overklokkes. Verken farten eller overklokkingsfunksjonen er noe du finner i særlig mange andre bærbare maskiner, og det blir spennende å se hvordan den, sammen med Nvidias sprekeste mobile skjermkort – GeForce 980M – presterer i våre ytelsestester som vi finner på neste side. 

Design

Av/På-knappen setter seg fast i basen noen ganger og føles billig. Eller synes vi designet verken er pent eller stygt, men kanskje litt kjedelig.
Av/På-knappen setter seg fast i basen noen ganger og føles billig. Ellers synes vi designet verken er pent eller stygt, men kanskje litt kjedelig. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Designen er fortsatt det vi vil karakterisere som litt kjedelig og uinspirerende, men helhetsinntrykket er langt bedre enn forrige gang vi testet en Multicom-maskin. Dette til tross for at maskinen fullt og helt er konstruert i plast og ikke har så mye som én eneste virkelig lekker detalj som hinter til at den koster omtrent 20 000 kroner. Det svakeste punktet i konstruksjonen fant vi i den knirkete på-knappen av plast som ofte hengte seg opp i basen etter at vi trykket den ned.

Men, mens det er tydelig at designet ikke er det største satsningsområdet hos P751 trenger ikke dette nødvendigvis bety så mye at ikke god ytelse kan balansere opp vekten – noe vi har en mistanke om at den vil. 

P751 er ikke liten og lett akkurat, men til å være en såpass godt spesifisert maskin – som dessuten gir deg muligheten til å oppgradere en rekke komponenter selv – rynker vi ikke nevneverdig på nesen. For, det kan være greit å vite at du får plass til denne 15,6-tommeren i en vanlig ryggsekk, noe som ikke kan sies om mange store og mindre kraftige 17-tommere. Ta bare med i beregningen vekten på 3,55 kilogram og husk laderen. Som vi snart skal se av batterimålingen på sistesiden vil du trenge denne i nærheten, og denne klossen gjør ikke akkurat lite ut av seg med sine 900 gram og relativt voksne størrelse.

På neste side ser vi blant annet på hvor mye ytelse du får av en 4-GHz-prosessor »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen