Sa vi plasseringsvennlig?

Test MSI Vortex G65 med Nvidia GTX 980 SLI

Sa vi plasseringsvennlig? (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Test av MSI Vortex G65

MSIs kompakte kraftplugg har mye godt å vise til, men snakk om uheldig timing – og for en pris!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I vinter testet vi to riktig så kraftige og kompakte spillmaskiner for alle som ikke gidder å bygge sin egen. Av de to kandidatene hadde vi aller mest sansen for MSIs Nightblade X2, det til tross for at Asus' ROG G20 også hadde sine sterke sider.

For et par uker siden banket nok en kompakt kraftkar på døra vår, og her hadde både de vanvittige spesifikasjonene og den stilige utformingen sitt å si for at vi velvillig lot den rulle inn over dørstokken til testlabben vår.

Hils på MSIs Vortex G65 (6QF). 

MSI Vortex G65 (6QF-044NE)

Prosessor: Intel Core i7 6700K (4 GHz)
Total lagringsplass: 512 GB PCIe + 1 TB HDD
Operativsystem: Microsoft Windows 10
Minne: 64 GB 2133 MHz DDR4
Grafikk: Nvidia GeForce GTX 980 SLI (8GB)
Trådløst: 802.11ac 1535 med MU-MIMO + Blåtann 4.1 
Pris fra: 43650 kroner 
(Oppdaterte priser fra Prisguide.no)

Tydelig inspirert av Apples Mac Pro skiller tønna til MSI seg ut fra øvrige kvadratiske databokser med en stilig og skreddesrydd innpakning.

Her er alt, fra hovedkort, grafikkort, strømforsyning og kjøleløsning snekret sammen fra bunnen av for å skli ned i en sylinderformet tønne på ikke mer enn seks og en halv liter – og uten å veie mer enn 4 kilogram.

De utvendige målene er på snaue 19 x 28 x 20 centimeter, og mens dette alene bør heve øyebrynene et hakk skulle spesifikasjonene nærmest få det til å logre i halebeinet. 

Stilig design.
Stilig design. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Doble grafikkort

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

For, her har MSI tilsynelatende ikke spart på noe. Om du går for toppmodellen får du noen av de kraftigste komponentene som er å oppdrive. En Intel Core i7-6700K-prosessor sitter nemlig i sjefsstolen, og med seg på tokt har denne hele to GTX 980-grafikkbrikker fra Nvidia satt opp til å sammarbeide i SLI-modus. 

NB: Nvidias GTX 1080 har nå entret markedet med storm! »

Mens vi mener vår testmodell flotter seg litt vel mye på minnefronten, med sine 64 gigabyte minne, er det i alle fall av den raske 2133 MHz DDR4-typen, og du kan selvsagt konfigurere Vortex G65 med mindre minne om du ikke har et like enormt behov.

MSI har som vanlig ikke vært beskjedne når det kommer til lagring, og vi regner med gode resultater når vi sjekker hastigheten til de to M.2 PCIe-baserte diskene satt opp i «Super Raid 4».

For å toppe det hele må det også understrekes at strømforsyningen er integrert, slik at du slipper å kåle med en ekstern boks som i Asus G31s tilfelle. Strømforsyningen, som er på 450 watt, er for øvrig noe vi kommer tilbake til senere i testen.

Gløtter til Apple

Vi var inne på at designet henter inspirasjon av Apples Mac Pro, men annet enn sylinderformen og enkelte detaljer fra kjøleløsningen, er det få likheter å melde om rent designmessig.

Alle de viktige og nye tilkoblingsstandardene er på plass.
Alle de viktige og nye tilkoblingsstandardene er på plass. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Selve utførelsen er nemlig ganske forskjellig, og Vortex G65 formelig skriker «Gaming», noe Apples sorte pianolakk-tønne så visst ikke gjør.

Mens Vortex-kabinettet har deler av aluminium, er også plastmaterialer godt representert her, og de er farget i både grått og rødt i tillegg til sort. Ettersom vi har å gjøre med MSI her, ligger det også i kortene at noen lengder med LED-belysning er på plass.

Til forskjell fra enkelte andre modeller har heldigvis MSI valgt å gå for en noe mer nedtonet bruk av lyseffekter denne gangen, og vi vil karakterisere de tynne LED-stripene som både elegante og stilige. Som alltid er det opp til deg om du ønsker full disko med pulserende lys i flerfoldige farger, enfargeoppsett eller stummende mørke. MSI har en enkel app for å styre dette som kommer forhåndsinstallert med maskinen.

«Ouch», for en stiv pris!

Dessverre ser det ut til at MSI har gløttet bort på Apple for mer enn utformingen. Prisen er nemlig skyhøy, og vi er fristet til å kalle den horribel – men vi vil ikke gå så langt. Vi ønsker deg nemlig lykke til om du setter ut på oppdrag for å bygge en like unik, kompakt og kraftig maskin for veldig mye mindre penger.

For vår testkonfigurasjon med «top-notch» komponenter som i7 6700K og 980 SLI med mye minne og lagring, mener MSI 45 990 kroner er en pris butikkene burde kunne selge Vortexen for – altså veiledende pris. I skrivende stund selges vår testmodel for 43 600 kroner ifølge Prisguide.no.

Det tilsvarer for mange flere månedslønner, og mens det selvsagt er opp til enhver hva de vil bruke sine hardt ervervede kroner på, er det bare vår plikt å opplyse om det som kanskje er selvsagt for mange, men uansett: du betaler en durabelig «avgift» for den kompakte størrelsen og utformingen her. Komponentene i seg selv er verdt litt over halvparten av prisen.

MSI har en annen versjon av Vortex G65 med to GTX 980-er, og du sparer flere tusenlapper ved å velge bort muligheten for å overklokke prosessoren, samt ved å oppgi en del minne og lagringskapasitet. 

Ellers finnes enda to rimeligere modeller med to GTX 960 i SLI, men du må fortsatt ut med minst 22 500 kroner for den svakeste av disse, ifølge Prisguide.no.

Både minnebrikker og de PCIe-baserte flashbrikkene er lette å bytte.
Både minnebrikker og de PCIe-baserte flashbrikkene er lette å bytte. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Oppgraderinger

For å komme til komponentene må først fire skruer løsnes. Deretter må du lirke en skrutrekker inn under en del av dekselet og «håpe på det beste» før du forsøker å dra det av. Med det sikter vi til at ingen av de små plastfestene som holder kabinettet på plass knekker under denne prosessen.

Vel inne har du nå direkte tilgang til minnemodulene og PCIe-modulene, mens du må forsere flere hindringer for å komme til MXM-modulene. Prosessoren er heller ikke lett å komme til, men det positive er i alle fall at du kan bytte alle disse komponentene uten å bryte garantien, noe som ikke alltid er gitt.

 

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Hopp videre for ytelsesmålinger »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen