Disse to kortene ser like ut, men nesten et år skiller lanseringene deres.

Test MSI RX 580 8GB «Gaming X»

Disse to kortene ser like ut, men nesten et år skiller lanseringene deres. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Nye AMD RX 580 lever ikke opp til navnet

God innsats fra MSI hjelper ikke når AMDs oppussede Polaris er en skuffelse.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den største fordelen med tredjepartskort fremfor referansekort er at de gjerne har langt mer påkostede kjølesystemer. Nå har vi ikke testet RX 580 i referanseutgave, men vi kan i stedet sammenligne MSI RX 580 8GB Gaming X med samme selskaps RX 480 Gaming X og referansemodellen fra samme generasjon.

Aller først tar vi en titt på temperatur og støynivå:

 

Det er ingen overraskelse at MSIs Gaming X med TwinFrozr-kjøler gjør RX 580 både kjøligere og mindre støyende enn referanseutgaven (av RX 480). Vi ser imidlertid også et par fine trekk om vi kun sammenligner MSIs Gaming X kort med hverandre.

Mens deres RX 580 leverer omtrent den samme temperaturen som deres RX 480 under last, ser vi nemlig at støyen er redusert med omtrent 1,5 dBA. Med 44 dBA er det for oss på testlabben nesten ikke mulig å skille aktiviteten dets fra bakgrunnsstøyen. 

En bonus er at MSIs RX 580 holder temperaturen omtrent 12 grader lavere enn deres egen RX 480 på tomgangskjøring. Det betyr nok ikke så mye for stabiliteten eller levetiden til kortet, og viftene dets står jo uansett stille ved lavere enn 60 grader celsius, men viftene ellers i kabinettet ditt bør på sin side få en lettere oppgave.

GTX 1060 Strix OC fra Asus holder seg enda kjøligere under last, men støyer også en del mer.

 

 

Oppgitt TDP for AMD RX 580 8GB er 185 watt, altså 25 watt mer enn hva som er tilfellet for RX 480 8GB og GTX 1060 6GB. 

Denne økningen ser vi bare delvis i vår måling, der hele systemet med et MSI RX 580 8GB Gaming X trekker litt mer enn et referanse-RX 480 fra AMD, men omtrent det samme som et RX 480 8GB fra MSI.

Her det det viktig å påpeke at systemet vårt både med MSI RX 580 8GB og MSI RX 480 8GB ved enkelte tilfeller viste et trekk på inntil 420 watt. Det er likevel i området 320 watt vi så de aller fleste toppene, og normalt ligger strømforbruket mye lavere, mellom 180 og 280 watt for hele systemet.

Uansett kan vi fastslå at RX 580 ikke er noe spesielt strømeffektivt kort, der det får skikkelig bank av Nvdias Pascal-baserte GTX 1060 og faktisk legger seg på omtrent samme energiforbruk som Nvidias kraftige GTX 1080. 

På neste side kan du lese mer om testoppsettet vårt »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen