Disse to kortene ser like ut, men nesten et år skiller lanseringene deres.

Test MSI RX 580 8GB «Gaming X»

Disse to kortene ser like ut, men nesten et år skiller lanseringene deres. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Nye AMD RX 580 lever ikke opp til navnet

God innsats fra MSI hjelper ikke når AMDs oppussede Polaris er en skuffelse.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Selv om vi allerede på førstesiden summerte opp ytelsen til kortene i mellomklassesegmentet, inkluderer vi her de individuelle spillmålingene for nærmere granskning. Her finner du også minimum FPS-verdier. 

Som vi var inne på i konklusjonen bærer ellers RX 580 8 GB preg av være et kapabelt Full HD-kort mer enn et fullblods 1440p-kort, ref. snitt-FPS-en på 44,4 i sistnevnte oppløsning. Du må altså være beredt på å senke grafikkinnstillingene dine noe for å nå stabile 60 FPS, og samtidig slippe unna de verste FPS-fallene.

På våre innstillinger ser vi nemlig kortet ned mot 30 FPS i krevende områder i en del spill. GTA V-målingen (med en minimum-FPS på kun 25) kan vi se bort fra ettersom dette spillets innebygde benchmark ikke liker AMD-kort noe særlig.

Når det kommer til 4K-ytelse valgte vi å ikke inkludere grafene her, men vi kan melde om en snittytelse på 30,2 FPS i våre fem testspill. Til sammenligning byr RX 480 8 GB på 29,4 FPS, og GTX 1060 6 GB på 29,6 FPS i samme oppløsning. Ingen av disse kortene fra mellomklassen er dermed å anse som interessante kandidater for denne oppløsningen. 

 

På neste side sjekker vi temperatur, strømforbruk og støy »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen