MSIs R9 390X Gaming 8G med Twin Frozr V-kjøler er også lekker å se på.

Test MSI Radeon R9 390X «Gaming 8G Twin Frozr V»

MSIs R9 390X Gaming 8G med Twin Frozr V-kjøler er også lekker å se på. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Kongen av den nye 300-serien

Men klarer AMD å slå konkurrenten fra Nvida?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Syntetiske tester

Første test er gode gamle 3DMark. Denne testen belaster hele datamaskinen for å simulere ytelse i moderne spill. Her ser vi at «nye» R9 390X ikke akkurat bykser fra gamlefar R9 290X, men en velkommen ytelsesøkning sørger nå uansett nykommeren for å gi – og hele forskjellen stammer nok ikke fra den beskjedne frekvensøkningen MSI har lagt inn i deres variant av R9 390X-brikken.

Med større minnebåndbredde og en god del høyere minnefrekvens får vårt MSI R9 390X 11682 poeng, et resultat som er 18 prosent bedre enn det snart to år gamle R9 290X leverer, dog, igjen, uten overklokking.

Merknad til FAHBench
Opprinnelig ønsket vi å teste AMD-skjermkort på OpenCL-plattformen, og Nvidia-skjermkort med Nvidias eget CUDA-språk, men det lot seg ikke gjøre. Det viste seg nemlig at de nye Maxwell-baserte skjermkortene ikke kan kjøre på CUDA i nyeste versjon av FAHBench.

Dermed har vi valgt å kjøre samtlige kort gjennom testen med OpenCL som utgangspunkt. Merk dog at Kepler-baserte kort i våre tester ser ut til å gi omtrent 55 prosent bedre resultater på eksplisitt løsning med CUDA enn med OpenCL, og nærmere 15 prosent bedre ved implisitt løsning. Dette kan være verdt å tenke på hvis du skal velge skjermkort spesifikt for folding og tilsvarende oppgaver.

Nå har turen kommet til FAHBench. Denne testen har ingenting med spill å gjøre, men måler først og fremst skjermkortets prosesseringsevne.

Når R9 390X settes til fysikksimulering i FAHBench, den offisielle ytelsestesten for Folding@Home-programmet, går dette svært mye bedre enn vi skulle tro om vi tar AMD-kortenes tidligere resultater med i betraktning. Normalt har nemlig Nvidia vist seg å gruse AMD-kortene i FAH-benchen.

Ved implisitt oppgaveløsning oppnår nemlig R9 390X langt bedre resultater enn skjermkortet den erstatter, nemlig R9 290X. Vi tror likevel mye av denne endringen skyldes bedre driverstøtte for Radeon-kortene, i og med at R9 280X faktisk gjør det bedre enn det langt kraftigere R9 290X.

Ved eksplisitt oppgaveløsning, som er en mer krevende oppgave, imponerer R9 390X stort. Dagens testmodell snuser på begge Nvidias toppkort i GeForce-serien og yter hele 20 prosent bedre enn R9 290X.

Bla om til neste side for resultatene fra første spilltest »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen