MSIs R9 390X Gaming 8G med Twin Frozr V-kjøler er også lekker å se på.

Test MSI Radeon R9 390X «Gaming 8G Twin Frozr V»

MSIs R9 390X Gaming 8G med Twin Frozr V-kjøler er også lekker å se på. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Kongen av den nye 300-serien

Men klarer AMD å slå konkurrenten fra Nvida?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

«Same shit, different wrapping»

AMD har altså lånt det meste til sin nye Radeon 300-serie fra Radeon 200-serien, som stammer helt tilbake fra september 2013. Prosessorkjernen i R9 390X, Grenada XT, er en omdøpt Hawaii XT, den samme som finnes i R9 290X.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Spesifikasjonstabellen nedenfor viser oss likevel ikke helt identiske ord og tall. Nytt i årets Radeon-familie er nemlig at flere av dem har fått noen justeringer på minnefrekvensen og også mer hukommelse. 

I forhold til kortet det erstatter, R9 290X, har R9 390X fått arbeidsfrekvensen til minnet skrudd opp fra 1.25 GHz til 1.525 GHz. Videre er også minnemengden fordoblet, fra fire gigabyte til åtte gigabyte. Ikke dumt med tanke på at det stadig blir mer populært med flerskjermoppsett eller rett og slett å bare skaffe seg en skjerm med høy oppløsning – noe som i sin tur krever mer detaljerte teksturer som igjen tar opp mer plass i minnet og forsvarer økningen.

Merk at spesifikasjonene ellers er svært like, med unntak av oppgitt TDP, som er hakket lavere med 275 watt for R9 390X og 290 watt for gamle R9 290X. Hvordan det står til med det faktiske strømforbruket, og ikke bare kjølingen, får vi svar på her.

MSI Radeon R9 390X sammenliknet med andre kort i omtrent samme klasse:

Lurer du på hva spesifikasjonene betyr?
Med Tek Ekstra kan du lese vår store guide til hvordan skjermkort fungerer »

Testoppsett

Maskinvaren og rutinene vi tester med, samt en forklaring på hvorfor vi har valgt ut akkurat disse, er også nærmere beskrevet i en egen sak om skjermkort-testriggen vår, men her følger en kort oppsummering av de viktigste komponentene:

Vår testbenk for skjermkort.
Vår testbenk for skjermkort.Foto: Varg Aamo, Tek.no

Til dagens testing benyttet vi den nylig lanserte driveren med versjonsnummer 353.10. De øvrige skjermkortene i utvalget, som vi sammenlikner dagens testmodell med, benytter følgende drivere:

  • AMD Radeon-kort: Catalyst 15.15
  • Nvidia GeForce GTX-kort: 340.52

Syntetisk ytelse testes med 3DMark Fire Strike 1.1 og prosesseringskraft med FAHBench 1.2. Spillytelse måles i Battlefield 4, Batman: Arkham Origins, Hitman: Absolution og Metro: Last Light. Bildeflyten måles enten med Fraps eller innebygde måleverktøy i spillene, og samtlige spilltester kjøres minimum to ganger for å sikre at vi har stabile, representative resultater.

Temperaturmålinger gjør vi med GPU-Z med mindre annet er oppgitt, og temperaturen som måles er den høyeste som oppnås under det sammenhengende testløpet av Metro: Last Light. Effektmålinger leser vi av ved stikkontakten under samme test.

På neste side kommer vi i gang med dagens testing »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen