TEST: MSI GT80 TITAN

Test MSI GT80 TITAN

(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Vi har testet MSIs bærbare beist med mekanisk tastaur

MSI GT80 Titan koster skjorta, men du verden så morsom den er.

Som allerede nevnt finner vi ikke ett, men hele to stykk Nvidia GTX 980M like under det massive aluminiumskjoldet til GT80. Disse grafikkbrikkene slår sine krefter sammen med en Intel Core i7 4720HQ-prosessor med fire kjerner som hver jobber med en frekvens på 2,6 GHz til vanlig, eller opptil 3,6 GHz når det virkelig trengs i spill. 

Effekten disse komponentene, og da spesielt grafikkbrikkene, har i spill er enorm. Mens mer tradisjonelle spillbærbare med ett grafikkort også kan klare seg relativt bra når de utsettes for stresset moderne spill påfører dem, blir ytelsen opptil 60 prosent høyere når de er to om oppgaven.

Før vi skal se på spillytelsen tar vi en rask titt på hva prosessoren er god for:

Vår prosessortest viser at GT80 gnager seg igjennom vår videokonvertering på snaue 8 minutter og 20 sekunder. Resultatet er godt, selv om bærbare med skrivebordsprosessorer riktig nok tar innersvingen på den.

Så grafikk:

Tospannet tipper 13 000 poeng i 3DMarks tyngste test, Fire Strike, noe som er et veldig bra resultat og en økning på 60 prosent. Det er imidlertid mulig prosessoren er en liten flaskehals i den lettere testen Cloud Gate, hvor ledelsen krymper.

Som vi ser av grafene våre står det ikke på viljen når to GTX 980M-samarbeider i virkelige spill, og selv om vi ser enkelte rariteter, som at Asus G751 skal være raskere i lav oppløsning i Hitman Absolution, går samtlige andre resultater kraftig i favør MSIs GT80.

Om vi ser på grafene for Full HD-oppløsning går det et tydelig skille mellom bærbare med ett skjermkort og de med to skjermkort. Om vi regner litt på resultatet fra våre spilltester viser det seg at Metro: Last Light yter 67 prosent bedre med to skjermkort, mens Hitman Absolution yter nær 40 prosent bedre enn Asus G751 med ett GTX980 om bord.

Under testingen vår spilte vi også det noe mindre krevende Diablo 3. Her kunne vi faktisk kline til og bruke Nvidias oppskaleringsteknologi, DSR, for å simulere spilling ved høyere oppløsning enn GT80s skjerm egentlig støtter. Dette ga et mye skarpere bilde og bidro svært positivt til det visuelle uten å merkbart redusere bildeflyten.

Det er verdt å merke seg at de to GTX980-brikkene kan oppgraderes senere.

GT80s to mSATA-SSD-er i Super RAID skriver med en hastighet på vel 1000 MB/s og leser med en hastighet på 1100 MB/s. Dette slår akkurat ytelsen til M.2-flashminnet i Asus' G751 og legger seg godt foran ytelsen vi finner hos bærbare som bruker tradisjonelle SATA-baserte flashenheter. Den gode leseytelsen gir lynrask oppstart av programmer, og kopiering av filer går ditto kjapt unna. 

Hvilken pris kommer den gode ytelsen til? Det ser vi på neste side.

Hvordan fungerer et mekanisk tastatur på en bærbar? Vi sjekker »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen