TEST: MSI GT80 TITAN

Test MSI GT80 TITAN

(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Vi har testet MSIs bærbare beist med mekanisk tastaur

MSI GT80 Titan koster skjorta, men du verden så morsom den er.

MSI GT80 2QE-031NE

Skjermstørrelse: 18.4"
Vekt: 4,5 kg
Prosessorserie: Intel Core i7-4720HQ 2.6 GHz (3.6 GHz TurboBoost) 
Minne (inkludert): 16 GB
Lagring: 256 GB SSD + 1 TB HDD 
Skjermoppløsning: 1920 x 1080
Grafikkprosessor: Intel HD Graphics 4600, 2 x Nvidia GeForce GTX 980M
Operativsystem: Windows 8.1 (Testet i Windows 10) 
Optisk enhet: Blu-ray-brenner 

– Vel, dette er ikke noe en ser hver dag. Det tenkte i alle fall en samlet Tek.no-redaksjon etter at papp, bobleplast og isopor var ryddet av banen og MSIs GT80 Titan stod i bare messingen (eller aluminiumen i dette tilfellet) foran oss på testlaben.

Visst hadde vi vel sett bildene allerede. Men, så gjør det bare noe med en å se en slik bærbar PC «live». En kriger på 4,5 kilogram med sitt glødende røde mekaniske tastatur og en stor 18,4-tommers skjerm, med en konstruksjon og detaljer som bare ikke slipper igjennom lukkeren til kameraet vårt.

Det er ikke til å legge skjul på at vi ble positivt overrasket over byggekvaliteten til GT80. Her er alt skikkelig skrudd sammen og det er dessuten benyttet aluminium over store deler av maskinen, noe som styrker konstruksjonen. Når det kommer til det estetiske synes vi også MSI har truffet blink. Til å være en MSI-maskin har vi denne gangen fått en mer minimalistisk design, med færre distraksjoner og renere linjer. Spillere vil nok sette pris på den ikke altfor glorete, men samtidig gamer-aktive utførelsen som går igjen både i den sorte anodiserte aluminiumdrakten, drageembleet over tastaturet, den lysende «Gamer Series»-logoen på fremsiden og det enkle, men direkte røde lyset fra tastaturet. 

Les hele testen av MSI GT80 Titan på side tre »

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Vi var spente allerede før pakken fra MSI og Taiwan dumpet inn døra. Vi var spente på å slippe løs de to beistene fra Nvidia som vi visste holdt til i den. De to GTX 980M-beistene som vi av erfaring vet på en dårlig dag kan lage høye ulyder. Ulyder som vil sende titanen tilbake til Taiwan med skam skrevet i panna og oss til hørselskadeavdelingen på rikshospitalet. Men, vi vet også at de på en god dag kan levere rekord i 3DMark og vise vår naturlige skepsis mot tunge og ekstremt dyre bærbare maskiner midt i mot.

Lov å være gal

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

For i tillegg til å være helt unikt utformet og by på rå spesifikasjoner er MSIs GT80 også svært dyr. Sist vi sjekket, som naturlig nok var like før publisering, stod det omtrent 32 500 kronestykker mellom deg og den. Flere lønninger med andre ord, og spesielt å tenke på i og med at en del ikke bruker så mye penger på bilen sin engang.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Det å kjøpe en GT80 og vente seg mye ytelse per krone er galskap. Men, så er det jo slik at ikke alle valgene ens trenger å være fornuftige.

Og godt er det, for ellers kunne mange kommet til å gå glipp av å selv oppleve MSIs GT80 på nært hold. Oppleve selv hvordan den er helt unik i forhold til alle andre bærbare på markedet, hvordan den uten å mukke gyver løs på selv moderne blockbuster-spill og serverer den jevneste bildeflyt, eller hvordan du etter en stund med GT80 glemmer at du kastet ut den stasjonære maskinen din som du var så glad i og ikke trodde kunne erstattes. 

Nå gir vi bort litt av det som kommer på side tre, men det må sies allerede her: GT80 har fått selv en motstander av mekaniske tastaturer til å åpne døra på gløtt for å legge sitt åtte år gamle membrantastatur på hylla. Les mer om det mekaniske Steelseries-tastaturet med Cherry-brytere på sistesiden.

Selv om MSI med sin GT80 har tatt nok finurlige designvalg til at vi er fristet til å gå rett på dem, er det en annen sak vi bare må finne ut av aller først her vi sitter med en bærbar maskin til godt over 30 000 kroner, spekket til langt oppover hårfestet:
Hvordan måler den seg mot andre mer ordinære spillbærbare, og kan den erstatte din spill-PC? Bli med over til neste side for å finne det ut.

Så, hva for ytelse får du for over 30 000 kroner? »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen