TEST: MSI GT70

Test MSI GT70

(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no)

MSIs nye spillbærbare byr på skikkelig rå ytelse

Durer i vei med GeForce GTX 880M under panseret.

MSI sitt aller nyeste slagskip har akkurat ankret opp på testbenken vår for granskende blikk, harde ytelsestester og skarpe vurderinger. MSI markerer med sin GT70 en ny storsatsning på det norske spillmarkedet, og med seg har den også en aldri så liten nyhet. 

GT70 blir den første bærbare spillmaskinen vi tester som kommer med Nvidias nye 800M-serie grafikkbrikker ombord, noe vi selvsagt er ganske nysgjerrige på. Til tross for at disse er bygget på samme kjerne som brikkene vi finner i GTX 700M-serien skal vi ikke nekte for at vi forventer en viss forskjell i spillmålingene våre. Her introduserer vi fra i dag av dessuten en helt ny test som skal sette grafikkegenskapene enda mer på prøve enn tidligere.

Umiddelbart minner GT70 om alle andre spillbærbare. Den er stor og tung, om enn ikke like massiv som Alienware 18, den er utstyrt med den nyeste teknologien som er å oppdrive, og den har et litt tøffere utseende enn den gjengse bærbare ville ikledd seg. 

I hjertet av maskinen finner vi hestekreftene du som spiller setter all din lit til, enten du skal hente hjem seieren i konkurransespill eller bare vil kose deg med best mulig visuelle effekter påslått mens du utforsker nye virtuelle landskap.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Viktigst for den visuelle presentasjonen maskinen klarer å levere er selvsagt grafikkbrikken. Denne er som tidligere nevnt av den nyere sorten og stammer fra Nvidias GTX 800M-serie. Nærmere bestemt er det en GTX 880M-brikke MSI har valgt å gå for i akkurat denne modellen, og den kommer med heftige åtte gigabyte GDDR5-minne. Det spørs hvor nyttig dette er i spillene vi til daglig morer oss med, men for de heftigste Skyrim- og GTA-modderne (Ekstra-saker) kan det på en annen side gjøre underverker.

Det fulle overblikket er det i7-4800MQ Haswell-prosessoren fra Intel som har. Som navnet antyder har den fire kjerner, noe som er temmelig standard for spillbærbare i dag. I7-prosessorer flest egner seg svært godt til harde arbeidsoppgaver som involverer video, noe vi selvsagt skal sjekke om stemmer i dette tilfellet.

Til vanlig arbeider prosessoren med en frekvens på 2,7 GHz, men om belastningen øker kaller den inn ekstramannskap – i form av en hastighetsjustering opp til hele 3,6 GHz. Prosessorbrikken har Intels integrerte HD 4600-grafikk tilgjengelig, som den bruker til å tegne skjermbildet når du kjører 2D-applikasjoner.

Masse nerdegodt

Topplokket har en stor og aluminiumsplate med en den elegante røde MSI-logoen i midten. Denne lyser også i mørket.
Topplokket har en stor og aluminiumsplate med en den elegante røde MSI-logoen i midten. Denne lyser også i mørket.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Om du liker å sjonglere flere programmer samtidig er det også rom for dette med MSIs GT70. 12 gigabyte minne skulle være nok til å holde mange titalls nettleserfaner oppe samtidig, og kanskje også veksle mellom to–tre spill på rappet om ønskelig. 

Operativsystemet og favorittspillene dine legges selvsagt på den 128 gigabyte store SSD-en, mens resten av de mer eller mindre viktige filene dine kan lempes over på den romslige, men tregere, snurredisken på 1 terabyte.

Som spillbærbar ligger fokus på spillytelse, noe som blir klart ved at den nye og raske standarden for trådløs overføring, 802.11ac, ikke er tilstede. Så aller verst unna går det dog ikke med den noe eldre 802.11n-varianten, og en egen Ethernet-port lar deg koble deg rett til gigabitnettet om du ikke er kabelallergisk.

For at gigabit-nettverket i det hele tatt skal fungere er det dog nødvendig med en spesiell «Killer Network»-programvare som ligger forhåndsinstallert på maskinen. Ved en eventuell reinstallering av Windows er det likevel aldri spesielt moro å gå på driverjakt, så vi stiller oss undrende til akkurat dette valget. MSI hevder på sin side at programvaren gir førsteprioritet til spill over nettverket, og at den skal hjelpe med å redusere forsinkelser mot spillservere.

MSI gjør på et sett opp for dette ved å ha gått for et matt skjermpanel på den 17,3 tommer store full-HD-skjermen sin. Dette er en egenskap som ofte er svært etterspurt, spesielt blant spillere, da det gir et bilde fritt for reflekser og gjenskinn.

GT70 måler 42,8 x 28,8 x 5,5 centimeter og veier 3,8 kilogram. Den er dermed noe større enn Toshibas Qosmio men mindre enn det ruvende spillmonsteret til Alienware. Over de neste sidene skal vi se om den kan hamle opp med blant annet disse to.

I skrivende stund koster MSIs spillmaskin deg omtrent 15 000 blanke kroner ifølge vår Prisguide. Prisguide er også stedet for å finne de komplette spesifikasjonene.

Testmaskinen har vært på lån fra MSI.

La oss finne ut om MSI GT70 er noe for deg »

Gå til side

MSI GT70 2PE-1419NE

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen