TEST: MSI GS40

Test MSI GS40

(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Dette må være tidenes mest kompakte kraftplugg

Lille GS40 frister med toppgrafikk fra høyere vektklasser.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

MSI GS40 (6QE Phantom)

Skjerm: 14 tommer IPS, Full HD, 60Hz
Vekt: 1,85 kg (+ lader 0,7 kg)
Prosessor: Intel Core i7 6700HQ (4 kjerner @ 2,6 GHz (3,5 GHz Turbo Boost)
Minne: 16 GB
Lagringsplass: 256 GB M.2 PCIe-flash + 1 TB HDD 
Grafikkprosessor: Nvidia GeForce GTX 970M (3GB), Intel HD Graphics 530
Operativsystem: Microsoft Windows 10
Pris: Omtrent 19 500 kroner Se oppdaterte priser hos Prisguide.no » (Kommersiell partner)

Vi får inn mange spillbærbare til test her på Tek.no, men da vi fikk inn MSIs nyeste beist, GS40, var vi nødt til å stoppe opp litt. Denne kompakte 14-tommeren, med GTX 970M-grafikk på innsiden, fikk oss nemlig til å mimre tilbake til de tidligere spillbærbare vi har testet nylig. 

Vi har vært innom alt fra lille, lunefulle Asus G501, de to kraftkarene MSI GT72S og Asus G752, og den spinnville MSI GT80 med mekanisk tastatur og to grafikkort i toppklasse.

Det produseres mye heftige saker for tiden, og det er selvsagt med konkurrentenes beste maskiner friskt i minne at vi på siste side kan fortelle om GS40, denne lille bærbare fullspekket med krefter, er verdt den forholdsvis stive prisen på 19 500 kroner.

Smak på den. 19 500 kroner. Det er mye penger å legge i en PC – spesielt en bærbar uten særlig oppgraderingspotensiale som sådan. 

Rå kraft i liten pakke

Men, MSI har nok ikke bare halt prisen ut av et visst sted, som en kanskje kan mistenke. Prisen er et resultat av at MSI har klart bragden å skvise en kraftig Nvidia GTX 970M-grafikkbrikke inn i det som aller mest minner om et «Ultrabook»-kabinett. I så måte er GS40 en liten snik. Den gir inntrykk av å være enda en plasseringsvennlig spillbærbar med GTX 960M-grafikk, men den skjuler langt sterkere krefter under panseret. Bare sjekk ytelseforskjellen mellom GTX 960M og GTX 970M på neste side, så forstår du hva vi mener.

Sammen med en Core i7-6700HQ-prosessor fra Intels Skylake-generasjon søker maskinen å gi deg mulighet til å oppnå «grafikknirvana» på farten – uten å måtte slepe på et treskerverk av en 15- eller 17-tommersmaskin. GS40 har en 14-tommers skjerm, og vi må få si en kropp som står i proposjon med den.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

GS40 måler 34,5 x 24,5 x 2,3 cm og veier inn på 1,85 kg. For å sette det hele i perspektiv kan vi sammenligne mot en MacBook Pro 13 – en maskin de fleste har sett eller holdt i, som på sin side måler 31,5 x 22 x 1,8 cm og veier 1,6 kg.

Nå har de to maskinene vidt forskjellige målgrupper, og mens Mac-en og andre «ultra-ultrabærbare» tar sikte på å tilfredsstille deg med høye krav til batteritid, er det spillytelse, spillytelse og atter spillytelse som er gjeldende for GS40. 

De kraftige komponentene og det lille fotavtrykket åpner veien for en rekke fordeler, som vi så vidt har vært inne på, men også en rekke fallgruver skal passeres før vi kan gå gode for maskinen. Hva skjer med batteritiden når både en kraftig strømkrevende prosessor og skjermbrikke skal fores samtidig, og hva med varme og støy – blir det for trangt i det lille kabinettet? Alt dette og mer til finner vi svaret på helt på siste side.

Konkurrentene

Like kompakte spillbærbare som MSI GS40 finnes det ikke akkurat flust av ute på markedet. Konkurrenten Asus setter streken ved GTX 960M med sin ROG G501, og vi fant faktisk bare en reell utfordrer til GS40, nemlig Razers Blade – en maskin som akkurat er lansert i Norge til den vanvittige pris av 28 000 norske kroner.

Oppdatert 7.3: Vi er gjort oppmerksom på at også Multicom har en liten kraftkar i form av 14 tommer store P640R med GTX 970M-grafikk til omtrent 15 000 kroner uten Windows-lisens. Maskinen er nå på vei inn til test.   

Om de 19 500 kronene du må ut med for vår testmodell blir noe over smertegrensen for hva du føler å betale for et GTX 970M i denne kompakte formen, har MSI gitt deg en reserveløsning. MSI GS40 finnes nemlig også i en konfigurasjon med halvert mengde flashlagring og minne for i overkant av 17 000 kroner (Prisguide.no – kommersiell partner). 

Prisguide.no er en kommersiell partner til Mediehuset Tek. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Hva kan en GTX 970M-grafikkbrikke utrette i en 14-tommer? »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen