Nattmodus som hjelper One Zoom å se i mørket hører til. Det er ikke alltid den fungerer så bra, men den er definitivt et nyttig verktøy å ha.

Test Motorola One Zoom

Nattmodus som hjelper One Zoom å se i mørket hører til. Det er ikke alltid den fungerer så bra, men den er definitivt et nyttig verktøy å ha. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Har omtrent alt du kan be om fra en mobil, uten at det koster skjorta

Imponerende fra Motorola.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Motorola har hatt et temmelig hyperaktivt år så langt. De har sluppet hele seks telefoner mellom den billigste prisklassen og omtrent midt på prisstigen. Det gjør det ikke bare vanskelig å velge mellom Motorola og andre budsjettorienterte leverandører, men det blir også vanskelig å velge riktig Moto.

Sist ut i Motos mobilmaraton er Motorola One Zoom. Det er den tredje telefonen som bærer One-navnet fra produsenten, men det er den som skiller seg klart mest fra de andre to.

PS! Dessverre skiller den seg også negativt ut ved å være den første av disse som ikke er del av Googles Android One-program.

One Zoom samler alle funksjonene

Det Motorola One Zoom gjør er å samle alle trådene fra de eldre modellene i én enkelt og litt dyrere mellomklassetelefon. På baksiden får zoom-kamera, nattmodus og supervidvinkel i en solid kamerapakke. Rett under får du en av de mest spennende små designdetaljene jeg har sett på en stund; en Motorola-logo som lyser opp når meldingene renner inn.

Noen ganger er de små nyhetene store. Og et svært godt synlig «Bat-signal» på baksiden er den smarteste nye måten å plassere et varslingslys jeg har sett siden Nokia 4.2 som hadde kraftig belysning rundt låsetasten.

Men det er mange forskjeller på de tre telefonene. Her er alle de viktigste, og vi tar med et par konkurrenter i tabellen:

Moto One Vision Motorola One Action Motorola One zoom Motorola G7 Plus Google Pixel 3a
Skjerm, størrelse og vekt
IPS 6,3" IPS 6,3 AMOLED 6,4" IPS 6,2" OLED 5,6"
2520 x 1080 2520 x 1080 2340 x 1080 2270 x 1080 2220 x 1080
16,01 x 7,12 x 0,87 16,01 x 7,12 x 0,915 15,8 x 7,5 x 0,88 15,7 x 7,53 x 0,83 15,13 x 7,01 x 0,82 cm
180 gram 176 gram 190 gram 176 gram 147 gram
Prosessor, RAM og lagring
Exynos 9609 Exynos 9609 Snapdragon 675 Snapdragon 636 Snapdragon 670
4 GB 4 GB 4 GB 4 GB 4 GB
128 GB + SD-kort 128 GB + SD-kort 128 GB, + SD-kort 64 GB + SD-kort 64 GB, ikke SD-kort
3500 mah 3500 mah 4000 mAh 3000 mAh 3000 mAh
Kamera og andre egenskaper
48 MP f/1.7 OIS + 5 MP bokeh-sensor, Quad Pixel (pixel binning), 12 MP bildefiler 12 MP f/1,8, 5 MP bokeh-sensor, 16 MP f/2.2 ultravidvinkel (pixel binnet til 4 MP) 48 MP f/1.7 OIS + 8 MP f/2.4 OIS 3x zoom + 16 MP f/2.2 Ultravidvinkel + 5 MP bokeh-sensor 16 MP f/1.7 OIS Dual Pixel/PDAF + 5 MP bokeh-sensor 12 MP, f/1.8, OIS, PDAF
Hodetelefonkontakt, hurtiglading, værsikret, frontkamera i kikkhull Hodetelefonkontakt, værsikret, frontkamera i kikkhull, støtte for hurtiglading (vanlig lader medfølger) Hodetelefonkontakt, hurtiglading, værsikret, fingerleser i skjerm, varslingslys på baksiden Hurtiglading, hodetelefonkontakt, fuktsikret, stereohøyttalere, ikke Android One Hurtiglading, hodetelefonkontakt, plast (polykarbonat)
Pris
2.900 kroner 2.800 kroner 4.000 kroner 3.000 kroner 5.000 kroner

Som du kanskje ser over er det veldig mye Motorola å velge i hvis du skal bruke omtrent 3000 kroner. Mitt soleklare valg av telefonene til den prisen er One Vision, for å få oppdatert Android kombinert med den ferskeste og beste maskinvaren.

Men bør du bruke 1000 kroner mer på One Zoom? Er den en god deal, slik Motorola-mobiler pleier å være?

Jepp, det er den! Her får du flere ting som gir deg valuta for den ekstra tusingen din.

En flott AMOLED-skjerm skiller One Zoom fra ed andre Motorola One-modellene i 2019. Den sammen med det store batteriet forsvarer alene en god del av prisøkningen fra 3000-kronersmodellene. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Mye bedre skjerm

Først og fremst får du en AMOLED-skjerm som er flottere enn IPS-skjermene i de andre Motorolaene. Jeg har mye til overs for skjermene i One Action og Vision. De er i superbredt 21:9-aspekt, og de har hull til frontkameraet. Moderne og fint.

Men ved siden av AMOLED-skjermen i One Zoom fremstår de som litt blasse, mens One Zoom tar seg helt greit ut også ved siden av en Samsung Galaxy S – serien som tradisjonelt har de beste skjermene på lysstyrke og fargegjengivelse.

Så får det heller være at One Zoom har den i overkant mye brukte dråpedesignen øverst på skjermen der frontkameraet titter ut.

Ytelsen er også vesentlig bedre her enn i mange telefoner med tilsvarende pris.

PS! I oversikten under er det få sammenliknbare modeller på Geekbench 5, ettersom testen er helt ny og ikke alle nylige telefoner er testet på nytt. Bla til 3DMark og Antutu for flere modeller.

Fingerleser er bygget inn i skjermen. Den fungerer omtrent så bra som vi forventer og er hverken spesielt treg eller raskere enn vanlig. Det frigjør logoen på baksiden til å fungere som varslingslys. I One Vision og One Action er logofeltet på baksiden tradisjonell fingerleser. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Motorolaen med best batteritid

One Zoom gir deg et stort batteri på 4000 mAh kombinert med en ny og fin Snapdragon-prosessor som både er strømsnill og har krefter i massevis. Det betyr at dette er den lengstvarende Motoen jeg har opplevd å bruke.

Den klarer seg konsekvent lenger enn jeg forventer, og et par dager i slengen er helt normalt. Her er kort og greit varigheten omtrent på linje med det beste fra Huawei, og stort bedre blir det ikke før vi begynner å se på spesialmodeller med veldig store batterier.

Den graderte gråfargen på baksiden av testeksemplaret gjør at det ser riktig så lekkert ut. Men det finnes versjoner av denne mobilen som er brune og lilla. Begge ser enda litt mer spesielle ut, hvis du liker det fargerikt. Foreløpig er det bare den grå som dukker opp i norske butikker, ifølge Motorola. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Flott design

Designmessig er det glass foran og bak her. En stor kamerahump på baksiden rommer fire kamera og det nevnte Motorola-emblemet som blinker når noe skjer. Det gradert farge fra midten av baksiden og ut mot kantene, og dette gjør at selv den grå utgaven vi har til test ser ganske lekker ut.

Selv om lilla og brune utgaver finnes og ser vesentlig fetere ut.

En metallramme går rundt telefonen og skjermen har svært smale rammer rundt det hele, med en forholdsvis kompakt hake nederst – den er ikke stort tykkere enn rammen øverst over skjermen. Den ser rett og slett flott ut, og etter en ukes tid i bruk oppleves ikke den litt voksne kamerahumpen som noen stor hindring. Den er uansett i godt selskap med andre mobiler som har lignende utvekster på baksiden.

  Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Full pakke på kamera

Som de andre to One-modellene i år er det kamera-appen det handler mest om i One Zoom.

Her får du en vanlig vidvinkel med lyssterk optikk, en ultravidvinkel og et telekamera med 3x forstørrelse.

Bildene den tar blir meget gode, og den gjør faktisk en grei jobb selv på vanlige stillbilder etter solnedgang. Eksponeringer blir riktige, ofte med fokus på de lyse delene av bildet og et «naturlig mørke» som brer seg rundt – lite sjenerende støy. Nattmodusen er et tveegget sverd. Den kan gi akseptable bilder der du ellers ikke ville fått det, men den kan også sørge for at telefonen legger trykket på feil sted under eksponeringen slik at det oppstår mer støy enn du vil ha. Den kan ganske ofte forsterke lyseffekter der skarpe lyskilder reflekteres mellom linseelementene.

Nattmodusen her er ikke fullt så god som den du finner i Huaweis toppmodeller Men den er betydelig bedre enn i den tidligere Vision-modellen, og i rimelige telefoner flest.

I litt ålreit lys gir 3x-zoomen vesentlig mer detaljerte bilder enn du kan hente ut ved å blåse opp bilder fra hovedkameraet.

One Zoom deaktiverer ikke zoomkameraet når lyset blir dårligere – og du kan bruke ekstrakameraet med nattmodusen også. Her velger de fleste konkurrenter å bruke hovedkamera og digital zoom i stedet for lyssvake telekamera.

Selve avtrekkeren i kameraappen kan være litt treg, og vidvinkelkameraet sliter litt med bevegelsesuskarphet. Men zoom-kameraet gjør en god jobb, og både nattmodus og hovedkamera innfrir. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Skuffende vidvinkel

Vidvinkelkameraet i One Zoom er det eneste som skuffer. Her er det vanskelig å få klare bilder uansett lysforhold. Problemene viser seg for eksempel ved at fotgjengere i bildet smøres utover selv i sterkt solskinn. Kameraet er rett og slett tregt og gir bevegelsesuskarpheter når du minst forventer det. Her leverer Huaweis eldre toppmodeller vesentlig bedre varer – både på sitt verste og sitt beste.

Treghet er i grunnen en ting jeg irriterer meg over ved One Zoom-kameraet. Det bruker ofte svært lang tid før det faktisk knipser bildene. Men både hoved- og zoom-kameraet gjør selve knipset raskt og ødelegger ikke bildene med uskarpheter slik ultravidvinkelen ofte gjør.

Se alle testbildene med Moto One Zoom, Moto One Vision, Huawei Mate 20 Pro og iPhone 11 Pro Max i bildekarusellen under.

Ren Android rett fra Google er ett av trekkplastrene med Android One-telefoner som denne. At den slås på noen egenskaper av eldre toppmodeller motvirkes til en viss grad av at denne er fersk og får oppdateringene sine fra Google. Du vil altså ha en tryggere og oppdatert telefon lenger hvis du velger en One Zoom enn hvis du kjøper en gammel toppmodell. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Alt i alt

Motorola har blitt ekstremt flinke til å lage gode mellomklassemobiler. Når de samler alle sine funksjoner og spytter i litt ekstra med One Zoom blir resultatet nesten automatisk veldig bra. Bare bitte litt finpuss står igjen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Som telefon får du en utmerket pakke her. Den har utmerket skjerm og en god fingerleser bygget inn i skjermen. Du får lang batteritid og den har fersk programvare rett fra Google. Du kan også regne med at Google vil holde den oppdatert i flere år fremover. One Zoom kommer med et meget godt sett ørepropper og vanlig hodetelefonkontakt.

One Zoom utmerker seg rett og slett ikke negativt på mange områder. Om noe er det med et ultravidvinkelkamera som ikke er helt optimalt. Men der er det grunn til å mistenke at en helt ny telefon som dette vil bli programvareoppdatert til det fungerer bedre. Både de skuffende ultravidvinkelbildene og den litt trege avtrekkeren på resten av kamerafunksjonene virker som ting som lar seg løse med oppdateringer. For nå lar vi de stå på «minuslisten».

Til prisen kunne vi kanskje pirket på at skjermen ikke har HDR-støtte og på fraværet av stereohøyttalere, men vi kan konstatere det samme for en mengde dyrere telefoner også.

I det store og hele er dette en telefon som er god på det aller meste. Den mangler ingenting spesielt hverken av funksjoner eller ytelse. Og i motsetning til de eldre toppmodellene den må finne seg i å konkurrere mot, er One Zoom helt ny og vil bli oppdatert av Google selv i lang tid fremover.

Oppdatert 24. sept 2019, 19:42: Motorola One Zoom kjører ikke Android One som opprinnelig sto i teksten. Den har akkurat samme programvare, men oppdateringene i Android One-programmet garanteres ikke. Her er det bare lovet én storoppdatering og to års sikkerhetsoppdateringer, mot to større oppdateringer og tre år med sikkerhet i Android One. Vi regner varighet og trygghet som en viktig del av mobiltelefoner i dag, og justerer derfor ned testen med en halv karakter fra 9 til 8,5/10.

Det er uklart om oppdateringen fra Android 9 til Android 10 er den store oppdateringen Motorola garanterer, eller om One Zoom vil få Android 11.

Alternativene til Motorola One Zoom

Motorola One Vision

En rimeligere Moto

Motorola One Vision

Hvis du ikke trenger overmåte lang batteritid eller ekstra zoom- og vidvinkelkamera på baksiden er One Vision et utmerket valg. Den har flott design med fargegradert glass på baksiden og en ekstra bred 21:9-skjerm på forsiden. En rund utskjæring til kameraet gjør at telefonen ligner litt på årets Galaxy S-modeller fra Samsung. Programvaren leveres rett fra Google, og du får masse lagringsplass til filene dine – akkurat som med One Zoom. Det du mister er skjermkvalitet – det blir litt blassere her. Varslingslyset på baksiden blir også borte, og det samme blir en del av batteritiden.

Asus Zenfone 6

Toppet Asus-mobil

Asus Zenfone 6

Vil du ha lang batteritid, supert kamera og raske menyer? Du kan faktisk få «alt» sjokkerende rimelig i denne Asus-mobilen. Her er det ikke en sprek mellomklasseprosessor, men en helt ny topprosessor. Det meget gode hovedkameraet sitter på en motorisert del som vipper det rundt hele telefonen når du skal ta selfier. Det betyr at skjermen ikke har sjenerende hull eller busslommer – den er rammeløs over det hele. Telefonen er ikke værtettet og den kjører ikke Android One – dermed må du stole på at Asus holder den oppdatert. Men modellen er ny, så den burde også holde seg oppdatert en god stund fremover.

Huawei Mate 20 Pro

Kameramesteren

Huawei Mate 20 Pro

Huaweis Mate 20 Pro har på overflaten den samme verktøykassen som Motorola One Zoom har. Nattmodus, høyoppløst hovedkamera, ultravidvinkel og tre ganger zoom. Den har også stort batteri og fingerleser i AMOLED-skjermen. Hvis One Zoom har hentet inspirasjon fra ett sted mistenker jeg at tampen brenner ved Mate 20 Pro. Men kvaliteten er jevnt over bedre i alle disipliner. Hvis du jakter på best mulig kamerakvalitet får du ikke stort bedre for prisen enn det Mate 20 Pro kan gi deg. Den er dessuten vanntett og har sikker ansiktslås. Den er ett år gammel og får oppdateringer fra Huawei, ikke Google. Den vil antageligvis miste oppdateringsstøtte fra produsenten før One Zoom.

Testbilder fra Motorola One Zoom

Et vanlig nattbilde tatt uten nattmodus. Disse blir som regel relativt gode. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Hvis det er for mye lys i motivet har nattmodusbilder en tendens til å ikke bli så bra. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Men nattmodusen kan også gi svært gode bilder, som dette av en kirke som er belyst, men ikke har sterke lys på egen fasade. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Slik ser bildet av den samme kirken ut fra en iPhone 11 Pro Max. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Selfier i mørket er ikke like enkle å få til. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Oi, der slo skjermblitsen ut. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Nåda? (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Neh! (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Selfie med hovedkamera og nattmodus, derimot, blir helt ok. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Det går meget bedre på dagtid. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Bildene fra hovedkameraet blir som regel meget bra. Men telefonen bruker litt lang tid på å fokusere og på å utføre knipset. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
At det tar tid før telefonen knipser gjør at man ender opp med mange slike bilder av motiver i bevegelse. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Men så fort man treffer blir bildene bra. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Ikke stort å utsette på kvaliteten i dagslys. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Sergels torg med 1x-kamera i flott høstvær. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Sergels torg med 0,5x/ultravidvinkel. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Zoom-kameraet gjør nytten. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Det blir ikke like detaljert om natten som det blir med de påkostede toppmodellene, men det blir bedre enn med rimelige mobiler flest. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Enda et nattmodusbilde - her ble det ganske bra fra One Zoom. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Slik ble samme bildet fra en Huawei Mate 20 Pro. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Motorola One Vision faller gjennom. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
iPhone 11 Pro Max vinner øvelsen. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
På listen over ekstrafunksjoner står foto med selektiv fargelegging, som dette. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Du kan også ... (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
... ta bilder med varierende grad ... (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
... av bokeh. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Som dette. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Og dette. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Og dette. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Over til noe helt annet. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Flere eksempler på Motorola One Zoom på natt, dag og innendørs følger. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Telefonen bytter til zoom-kameraet også selv om det blir veldig mørkt. Her hadde kanskje digital zoom av 48 megapiksler og f/1.7 blitt bedre enn 12 megapiksler og f/2.4. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Nattmodus (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Ikke nattmodus (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

8.5/10
Meget bra

Motorola One Zoom

"Motorola One Zoom innfrir på nesten alle punkter."

Fordeler

 • Meget godt hovedkamera
 • Nattmodus gjør kameraet mer allsidig
 • Zoomkameraet gjør også jobben ...
 • Lynrask i bruk
 • Lang batteritid
 • Gode øreplugger følger med
 • ... det gjør hurtiglader også
 • Telefonen er værsikret
 • Masse lagringsplass og plass til minnekort
 • Hodetelefontilkobling
 • Flott AMOLED-skjerm
 • Nyttig med varslingslys på baksiden

Ting å tenke på

 • Ikke stereohøyttalere
 • AMOLED-skjerm uten HDR-støtte
 • Ultravidvinkelen skuffer litt
 • Kameraet er litt tregt på avtrekkeren
 • Ikke trådløs lading

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen