TEST: Motorola Moto G4 Plus

Test Motorola Moto G4 Plus

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Du får ikke en bedre mobil til 2500 kroner.

Moto G4 Plus er rask, den tåler uvær og den har et supert kamera.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Motorolas Moto G-serie har gjennom flere år vært et trygt valg for deg som vil ha det som nesten er prototypen på en smarttelefon. Det har enkelt og greit vært et produkt som gjør det esken sier. Derfor var det med stor spenning vi mottok Moto G4 Plus, toppmodellen i seriens nyeste generasjon. En toppmodell til skarve 2 500 kroner.

Ekstremt mye telefon for pengene

Designmessig ser telefonen pen, men litt kjedelig ut. Den er en firkant med avrundede hjørner, og den er hovedsakelig bygget i plast. Relativt forglemmelige saker, altså, og neppe en telefon du legger merke til om du ikke vet hva du ser etter i butikken.

Den er kjapp, har godt kamera, tåler regn og skjermen er både lyssterk og fin å bruke. Vi klarer ikke å finne noen store ting å klage på med Moto G4 Plus.
Den er kjapp, har godt kamera, tåler regn og skjermen er både lyssterk og fin å bruke. Vi klarer ikke å finne noen store ting å klage på med Moto G4 Plus. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er veldig synd. For Moto G4 Plus er sannsynligvis så mye telefon som du klarer å oppdrive i denne prisklassen. I hvert fall om du ikke importerer en av de mange svært gunstige kinesiske modellene på markedet selv.

Her får du nemlig en telefon som tåler godt gammeldags norsk uvær. Den er ikke tett, men den er sikret mot fukt.

Den 5,5 tommer store skjermen har tilstrekkelig oppløsning og kan være meget lyssterk om du stiller den til topps. Bildekvaliteten opplever vi også som god. Her er det ikke mye å utsette. Og heller ikke det som foregår på den bærer preg av at dette er en forholdsvis rimelig telefon å kjøpe.

Android-menyene flyter på en måte vi svært sjelden ser utenfor Googles referansetelefoner i Nexus-serien. Det til tross for at den naturligvis ikke er fullt så kraftig motorisert som telefoner til to og tre ganger prisen.

Her er det også nesten ren Android som kjører, med kun noen få endringer gjort av Motorola. Dermed kan du være rimelig sikker på å finne frem i menyer og innstillinger. Jo mindre som gjøres med operativsystemet mellom Google og sluttproduktet, desto høyere sannsynlighet pleier det å være for at man får de store Android-oppdateringene tidlig.

Knall på underholdning og kamera

Telefonen stiller med meget god lyd på hodetelefonutgangen, og ganske laber lyd i den eksterne høyttaleren. Kunne vi ønsket oss noe mer her er ekstern stereohøyttaler høyt på listen, men det er fortsatt snakk om en telefon til 2 500 kroner. Og mesteparten av ønskelisten har Motorola allerede prikket inn.

Stummende mørke og håndholdt fotografering kan faktisk gå helt greit med Moto G4 Plus.
Stummende mørke og håndholdt fotografering kan faktisk gå helt greit med Moto G4 Plus. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Et annet eksempel på det er at den mot normalt i sin klasse faktisk tar ålreite bilder. Kameraet virker å levere jevnere og bedre kvalitet enn det aller meste vi har prøvd til under 3 000 kroner. Sannsynligvis konkurrerer det vesentlig høyere opp, men så nært har vi ikke rukket å sammenlikne Moto G4 Plus ennå.

Legg til et forholdsvis stort og holdbart batteri som strekker seg et par dager på en lading, og har støtte for hurtiglading, så snakker vi virkelig fugl. Vi har forresten sett at noen telefoner som støtter hurtiglading leveres uten selve hurtigladeren man trenger for å få gjort nytte av funksjonen. Moto G4 leveres med hurtiglader, og dermed trenger du ikke å legge ut mer for å få glede av dette.

Fingeravtrykksleser for rask og enkel sikring av telefonen er også inkludert.

Noen vil kanskje rygge på at telefonen er bygget i plast, men samtidig er det ikke alltid aluminium er å foretrekke. En del rimelige aluminiumsvarianter bærer preg av å ikke ha den beste finishen, og da kan fort velbygget plast, som her, være å foretrekke.

I en stadig større jungel av telefoner til mellom 2000 og 3000 kroner kan det være vanskelig å velge. Det som er ålreit er at få av dem i dag er virkelig dårlige. Det er likevel ikke alle vi ville hatt, og nesten uansett hvor vi ser vil det være ett eller flere gapende hull i ønskelisten.

Alternativene

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Moto G4 Plus har det aller meste vi ønsker oss, og overtar dermed budsjettronen foran Huaweis knallgode Honor 5X.

Er du likevel lysten på Honor 5X er det greit å vite at du får et pent aluminiumschassis på en telefon som for det meste er rask nok å bruke, med stor og god skjerm og det meste av det nødvendigste på plass. Men vannsikret er den ikke, kameraet er svakere og det er opplevd ytelse også. Det handler ikke om fryktelig mye, men nok til at du bør prøve begge hvis du er i tvil.

Skal du ha deg en rimelig toppmodell med enda kvassere kamera er også Huaweis toppmodell, P9, et godt valg. Den fremstår som svært prisgunstig med ytelse som ligger nærme de aller heftigste, og dyreste, mobilene. Men vi snakker fortsatt om en telefon til rundt 4 700 kroner, så sammenliknet med Moto G4 Plus er det et stykke opp.

Det er nok også noen som kanskje vil vurdere Nexus 5X og Nexus 6P fra henholdsvis LG og Huawei. Helt ren Android rett fra kilden er en fordel med disse, men du gir også avkall på minnekortplass og vannsikring.

Vil du ha enda lekrere innpakning enn både Huawei og Motorola kan tilby kan Samsungs Galaxy A5 være et godt valg, med glass på begge sider av en flott aluminiumsramme.

Gå til side

10/10
Fantastisk

Motorola Moto G4 Plus

"Moto G4 Plus er den nye referansen i sin prisklasse."

Fordeler

 • Lynrask i bruk
 • Meget bra kamera til prisen
 • Fingerleser
 • Fin bildekvalitet i skjermen
 • Lyssterk skjerm virker bra i solen
 • God lyd i hodetelefonkontakten
 • Plass for to SIM-kort
 • Minnekortplass
 • Tåler vann
 • Støtter hurtiglading
 • God batteritid

Ting å tenke på

 • Kunne vært bygget i finere materialer
 • Ikke den aller beste eksterne høyttaleren

Detaljer

 • Batteritid
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Funksjonalitet
 • Kamera
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning
 • Ytelse
 • Økosystem

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen