TEST: Motorola Moto G4 Plus

Test Motorola Moto G4 Plus

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Du får ikke en bedre mobil til 2500 kroner.

Moto G4 Plus er rask, den tåler uvær og den har et supert kamera.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Motorolas Moto G-serie begynner å bli godt etablert som en av de mest prisgunstige mobilseriene. Nå er serien inne i sin fjerde generasjon, og tre nye Moto G-modeller er på vei mot markedet. Vi har fått inn toppmodellen av dem, Moto G4 Plus. Her får du alt den nye serien tilbyr, til og med en forholdsvis lav pris på 2500 kroner.

Konkurransen begynner å bli sterk i dette mellomsjiktet. Både Samsung og Sony har telefoner som sikter seg inn under 3000 kroner, og dette prissjiktet er hjemmebane for eksempelvis ZTE og Huawei, selv om sistnevnte de siste par årene har slått kraftig fra seg også på toppmodellnivå her i landet.

Kjedelig, men fin å se til

Dermed handler alt om å tilby så mye som mulig, til så overkommelig som mulig pris. Det betyr kompromiss, men ikke nødvendigvis en dårlig telefon. Og førsteinntrykket av Moto G4 Plus antyder at Motorola har gjort hjemmeleksene sine også denne gang.

Motorola Moto G4 Plus

Størrelse: 15,3 x 7,66 x 0,98 cm
Vekt: 155 gram
Skjerm: 5,5 tommer, IPS LCD, 1920 x 1080 piksler, Gorilla Glass 3
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 617 (MSM8952), åtte kjerner, 4x Cortex-A53@1,5 GHz + 4x Cortex A53@1,2 GHz, Adreno 405 GPU, 2 GB RAM
Lagringsplass: 16 GB, plass for minnekort (utgaver med 32 og 64 GB finnes, disse har også mer RAM)
Operativsystem: Android 6.0.1
Teknologi: Vannavstøtende, fingerleser
Kamera: 16 MP, f/2.0, hybrid autofokus (fasedeteksjon + laser), totoneblits
Batteri: 3000 mAh
Pris: Fra 2500 kroner

Denne serien har aldri vært noe flaggskip på designfronten. Nesten alle Moto-telefonene likner ganske mye på hverandre, og har beholdt en designestetikk som er mer prototypen på en storskjermtelefon enn noe annet. Her snakker vi om sterkt avrundede hjørner, chassis i plast, hodetelefonutgang på midten oppå og et kamera som stikker bittelitt ut på baksiden.

Designet er like pent som det dessverre er anonymt. Den tar seg fint ut, den er tynn og den virker velbygget. Her er det ikke noe som knirker eller skaper seg på annet vis. Merkbare gliper eller åpninger er det heller ikke å rapportere om på vårt testeksemplar. Personlig liker jeg designen godt, og det er ett eller annet med totalen her som bare virker mer solid enn mange telefoner i denne prisklassen, uavhengig av byggemateriale. Men særlig godt synlig i mobilhyllen blir den neppe, der den henger og ser omtrent ut som forrige generasjon.

En skjerm som kan blende

Skjermen viser klokkeslett og varslinger dersom mobilen plutselig flytter på seg. Dette kan du velge å skru av helt, eller begrense tidsområdet for.
Skjermen viser klokkeslett og varslinger dersom mobilen plutselig flytter på seg. Dette kan du velge å skru av helt, eller begrense tidsområdet for. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Men det litt kjedelige designet skjuler en telefon som etter alle solemerker er svært mye mobil for pengene. Én av de første overraskelsene den stiller med er skjermen. Den 5,5 tommer store skjermen har en rett ut voldsom lysstyrke. Da jeg skulle skru ned intensiteten litt, oppdaget jeg at skyvebryteren ikke var så langt fra bunnen. Det er heldigvis mulig å dempe skjermen godt også, men på full spiker virker det mest som denne telefonen har vært en 500-watts garasjelampe i sitt tidligere liv. En stor fordel hvis du snubler i sol utendørs og trenger å lese noe på den.

Ellers er bildekvaliteten prima, og full-HD-oppløsningen er tilstrekkelig til at vi ikke savner 1440p-skjermer under bruk av telefonen.

Skulle du bo i Bergen, eller være uheldig med været andre steder i landet, kan du trøste deg med at Moto G4 Plus er vannavstøtende. Helt tett er den ikke, men den skal altså tåle litt dritvær. Dette er noe Motorola har satset mye på, og så godt som alle deres telefoner tåler vann i en eller annen grad, noen er tette mens andre er satt inn med materialer som skal holde fuktigheten ute.

Rene og raske Android-menyer

Motorola har holdt seg med menyer som ligger svært nærme Googles rene Android de siste årene, og gjør det fortsatt med Moto G4 Plus. Og nær sagt som vanlig betyr det en ytelse som går utenpå nesten alt med tilsvarende maskinvare.

Denne telefonen her har en systembrikke fra øvre halvdel av Qualcomms ytelsesstige, men i vanlig bruk av menyer og veksling mellom mindre krevende apper føles den vel så rask som over dobbelt så dyre toppmodeller.

Helt grunnleggende Android gjør Moto G4 Plus både lynrask og enkel å bruke.
Helt grunnleggende Android gjør Moto G4 Plus både lynrask og enkel å bruke. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Å åpne telefonen går unna på et øyeblikk ved å legge tommelen på den lille fingersensoren under skjermen. Her er det altså ikke noe behov for å trykke telefonen i gang før man leser av fingertuppen, slik det er på for eksempel Apples telefoner.

Forøvrig er selve fingerleseren påfallende liten her. Den utgjør et lite kvadrat nederst på telefonen, med størrelse på omtrent fire ganger fire millimeter.

Med unntak for klokkewidgeten på hjemmeskjermen, enkelte innstillinger i menyene og en app som bærer navnet Moto er dette for de fleste praktiske formål som å bruke en Nexus. Det er den typen menyflyt man får, og man får det med støtte for to samtidige SIM-kort og minnekort.

Dette lover veldig, veldig godt.

Kan den virkelig leve opp til førsteinntrykket? Bli med videre »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen