Motorola Moto G.

Test Motorola Moto G

Motorola Moto G. (Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

Vi hadde aldri trodd at denne kostet under 2000,-

Vanntette Motorola Moto G oppfører seg som en langt dyrere telefon.

Motorola Moto G (3. generasjon)

Størrelse: 142,1 x 72,4 x 11,6 mm
Vekt: 155 gram
Skjerm: 5" IPS LCD, 720 x 1280 punkter, Corning Gorilla Glass 3
Maskinvare: Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410, 4 kjerner @ 1,4 GHz. 1 GB RAM (2 GB i 16 GB-versjonen)
Lagringsplass: 8 eller 16 GB (vi har testet 8 GB-versjonen)
Operativsystem: Android 5.1.1 Lollipop
Teknologi: GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS/HSPA+ 900/2100 MHz, LTE 800/900/1800/2100/2600 MHz. WiFi 802.11b/g/n 2,4 GHz. 
NFC: Nei
Kamera: 13 megapiksler, 5 megapiksler frontkamera
Batteri: 2470 mAh 
Pris: Ca 1900 kroner

Motorola er et merke som har kommet og gått i Norge. Selskapets mobilavdeling ble i 2012 kjøpt opp av Google, men under to år senere ble selskapet solgt videre til kinesiske Lenovo. Satsningen i Norge har vært ganske halvhjertet, og selv om Motorola var et velkjent mobilmerke i Norge før Google-oppkjøpet har telefonene de siste årene ikke vært å få tak i her til lands. 

Etter at Lenovo overtok ser det imidlertid ut til å ha blitt fart i sakene igjen. I juli lanserte Motorola sine to første mobiltelefoner etter Lenovo-oppkjøpet: Moto G og Moto X. Sistnevnte er toppmodellen, og finnes i en Style- og en Play-utgave – hvorav førstnevnte er den mest påkostede. Alle telefonene kommer i salg i Norge.

Vi har testet den rimeligste av de to nye modellene, Moto G.

Vanntett

Motorola Moto G har en prislapp på rundt 1900 kroner, noe som gjør det til en forholdsvis rimelig Android-mobil. Prismessig ligger den på omtrent samme nivå som Huawei P8 LiteSony Xperia M4 Aqua og Samsung Galaxy A3.

De som har fulgt med en stund vil kanskje tenke at Moto G jo ikke er noen ny mobiltelefon, men dette er tredje generasjon som bærer samme navn. Sammenlignet med 2. generasjon, som kom i 2014, har telefonen fått en oppgradert prosessor (Snapdragon 410 i stedet for 400), et bedre kamera (13 megapiksler i stedet for 8), samt et større batteri.

En av de mest spennende nyhetene er imidlertid at telefonen har blitt vanntett. Bakdekselet kan tas av, men batteriet er helt innkapslet, og gummipakninger rundt områdene hvor SIM-kortet og MicroSD-minnekortet sitter sørger for at ikke vann trenger inn i telefonen. Telefonen er IPX7-sertifisert, som betyr at den kan senkes én meter ned i vann i opptil 30 minutter.

Motorola Moto G.
Motorola Moto G. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Velbygget og solid

Moto G er en middels stor telefon, med en skjerm på 5 tommer. Telefonen virker velbygget og solid, og plastdekselet på baksiden har en gummiert overflate med riller som gjør at telefonen ligger godt i hånden. 

Skjermen har 720p-oppløsning og benytter IPS LCD-teknologi. Den virker skarp og fin, lysstyrke og farger er veldig bra, og innsynsvinkelen er mer enn god nok. Glasset går helt ut i kantene, og er av typen Corning Gorilla Glass 3 – en glasstype som er kjent for å være rimelig ripebestandig.

Telefonen kommer med Android 5.1.1, og i motsetning til mange andre har Motorola valgt å ikke gjøre noen særlig tilpasninger – i hvert fall ikke i brukergrensesnittet. Motorola kaller opplevelsen for «Pure Android», og når du starter opp telefonen er det ikke mye som skiller seg fra standard Android. Men det fungerer veldig bra, og menyene er lynkjappe. Apper du installerer havner i appmenyen, og så må du velge å legge disse på en av startskjermene ved å holde fingeren et par sekunder på app-ikonet. 

På neste side skal vi gå gjennom hvordan telefonen er i daglig bruk, se litt nærmere på kameraet, teste ytelsen, og ikke minst – konkludere:
Er dette den beste telefonen til under 2000 kroner? »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen