TEST: Mionix Nash 20

Test Mionix Nash 20

Flotte til spillbruk og leverer kjempemye bass

Men noen ganger byr Mionix Nash 20 på litt for mye av det gode.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi kommenterte i starten på forrige hodesettest at det ikke var grenser for hvor mange produsenter som en eller annen gang forsøkte seg på lydprodukter, og jammen opplever vi ikke akkurat det samme denne gangen også. Denne gangen er det Mionix som prøver seg på lydfronten, og hvordan de klarer seg skal vi finne ut i dag.

Mionix Nash 20 er det hele og fulle navnet på hodesettet, og Mionix lanserte det på årets CES-messe i Las Vegas.

Hodesettet koster drøye 800 kroner i skrivende stund, og førsteinntrykket vårt er at dette kan virke som å være omtrent riktig prispunkt. Produktet virker nemlig godt sammenskrudd, og med en relativt fin design.

Nash 20 er forholdsvis anonyme, på klokkene er det bare en tredimensjonal logo, uten noen egen skrift. Det eneste stedet det står noe er på toppen av bøylen, der hele produktnavnet kommer frem. Det kjennes nesten ut som at Mionix har brukt samme overflatebehandling på hodesettet som på spillmusene sine, nemlig noe som føles litt som gummi.

Nash 20 ser ganske stilige ut.
Nash 20 ser ganske stilige ut.

Skikkelig kabeljobb

Spesifikasjoner:

Kablene til Nash 20 er trukket med en flettet strømpe i ett eller annet syntetisk materiale. Slik kan medføre litt friksjonsstøy i klokkene, alt etter hvordan man beveger seg og hva man faktisk har på seg. Noen irriterer seg kraftig over slikt, mens andre skjønner ikke at det kan være en problemstilling. Om det betyr noe for deg vet du best selv.

Det som derimot kan være litt mer irriterende er mangelen på skikkelig merking av pluggene. Den eneste måten å avsløre hvilken plugg som skal hvor er så se på isolasjonsfargen på pluggene. Denne er lysegrønn for selve klokkene, og lyserosa for mikrofonen.

Vi skulle gjerne sett bedre merking.
Vi skulle gjerne sett bedre merking.

Mikrofonen er av det enkle slaget, og bøyes helt enkelt ned når den skal brukes. Det er ikke mulig å fjerne den, eller å skyve den helt inn i bøylen sin.

Klokkene sitter mykt og ledig på hodebøylen, og flekser godt fra side til side. Du har også fulle muligheter til å justere høyden på øreklokkene. Legger vi til at putene er veldig mye så er dette et hodesett som er relativt behagelig over tid. Likevel har vi et ankepunkt, av den solide sorten.

Mionix sverger nemlig til noen syntetiske plastputer, med noe som kan minne om en skinnimitasjon. Disse blir lett klamme, selv etter kort bruk. Den eneste fordelen med slike er at de er lette å tørke av etter en spilløkt.

Ellers merker vi oss at putene er veldig mye, og om du har en skalle med store ujevnheter vil nok hodesettet passe fint likevel.

 

Heng med videre, så hører vi på lyden »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen