TEST: Mionix Naos 8200

Test Mionix Naos 8200

Svenskene er tilbake med en skikkelig go'mus

Skal du ha deg ny spillmus bør du titte på denne.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Glimrende i bruk

Litt bred over baken, men det er bare sjarmerende.
Litt bred over baken, men det er bare sjarmerende.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Med programvaren installert, og Mionix Naos 8200 koblet til en vanlig USB-port var det bare å starte spillingen. Det aller første undertegnede legger merke til er hvor godt denne musen ligger i hånden.

Den er akkurat passe bred over baken til at håndleddet får litt støtte, samtidig som den er såpass lang at fingrene ikke går på utsiden av knappene i front. Kurvingen over ryggen på musen er også helt super. Vi merker oss også en slags gummiert overflate, noe som bidrar ytterligere til et godt grep. Likevel skal det skytes inn at slike belegg gjerne blir raskt slitt, og før man vet ordet av det har nytteverdien forsvunnet.

Naos 8200 har flere langsgående kanter, som passer inn mellom fingrene dine. Totalt sett får du et veldig godt grep på denne musen, og den er lett å løfte dersom du har en spillstil som er avhengig av slikt.

Som nevnt har Mionix droppet de ekstra vektene på denne musen, hvilket gjør den ganske lett. Dette med vekt er en smakssak, men med utskiftbare vekter kunne Mionix ha tilfredsstilt en større brukermasse enn de vil gjøre nå, for undertegnede synes i alle fall at Naos 8200 blir hakket for lett.

Knappene har en motstand som ligger omtrent midt på treet. De er enkle nok å trykke ned, samtidig utløses ikke musetastene bare man legger fingeren nedpå.

Rullehjulet hadde vi stor sans for. Det er virkelig avrundet, og minner om et grovkalibret motorsykkeldekk rent profilmessig. Her får du et godt grep, nesten uansett hvilken vinkel du kommer fra.

På undersiden sverger Mionix, som så mange andre museprodusenter, til teflonføtter. Dette gjør at musen glir lekende lett over underlaget, ankepunktet er at føttene er utsatt for skader og slitasje.

En god spillmus som bør fungere for de fleste

Med Naos 8200 har Mionix laget en mus som burde passe de fleste hender i større eller mindre grad. Musen passer nok best for dem med litt større hender, men har du noen skikkelige tømmerhoggernever så vil nok også denne musen bli for liten.

Programvaren gjør det enkelt å sette opp musen med flere ulike profiler. Dermed kan du få akkurat den følsomheten du trenger i diverse skytespill, mens du kan ha en litt mindre aggressiv profil når du surfer på nettsider.

Prisen er i skrivende stund på rundt 650 kroner, og det synes vi er greit nok for en såpass god mus, selv om det er i det øvre sjiktet. Det er også slik at det finnes utrolig mange gode spillmus i akkurat det prisleiet, derfor tror vi nok at Mionix vil slite litt med å skille seg fra konkurrentene.

Naos 8200 gir deg skikkelig god kontroll, musen får du et skikkelig jerngrep på, og knappene er villige i bruk. Legger du til en god programvare så er dette absolutt verdt et kjøp, selv om vi kunne ønsket oss en litt lavere pris.


+ Upåklagelig kvalitet på karosseri og knapper
+ Store konfigurasjonsmuligheter
+ Presis sensor med høy sensitivitet
+ Særdeles god passform


- Skulle gjerne hatt mulighet for justering av vekten
- Litt dyr

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen