TEST: Mionix Naos 8200

Test Mionix Naos 8200

Svenskene er tilbake med en skikkelig go'mus

Skal du ha deg ny spillmus bør du titte på denne.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det finnes en skog av mus på markedet, og foruten en god ytelse må en skikkelig spillmus sitte godt i hånden til vedkommende som skal bruke den. Derfor er den klare anbefalingen at du tester flest mulig musevarianter, før du finner den som sitter best i din hånd.

Svenskene i Mionix har holdt på i noen år, og har tidligere levert varene flere ganger. Utformingen kan minne noe om Razers, og de er større enn både Corsairs og Logitechs varianter. Sist gang vi pelte på en mus fra Mionix var det Naos 5000 for nesten fire år siden, og den gjorde virkelig et godt inntrykk. Denne gangen er det etterfølgeren, Naos 8200, som skal til pers.

Dersom du holder de to musene opp mot hverandre er de skremmende like. Den eneste forskjellen vi kan se er på undersiden, for mens Naos 5000 hadde mulighet for å legge inn små lodd for å gjøre musen tyngre, så mangler denne muligheten fullstendig på etterfølgeren.

Vi fant faktisk en forskjell til, og det var på selve USB-kontakten, en detalj som overhodet ikke har noen betydning.

Før vi går videre tar vi en rask titt på spesifikasjonene:

Spesifikasjoner: Naos 8200
 
Sensor Laser, 8200 DPI
Antall fysiske knapper Syv knapper, hvorav to er til tommelen
Innstillingsmuligheter Alle knapper er programmerbare, profiler med tre DPI-nivå, fem knappeprofiler
Lys Indikasjonslys i valgfri farge for profilvalg, lys i Mionix-logo.
Tilkobling To meter flettet USB 2.0-kabel
Vekt Ikke oppgitt
Ekstra Profiler lagres på selve musen, opptak av makroer

Naos 8200 kommer i en liten eske, langt mindre enn vi er vant til. Der finner vi foruten musen et lite klistremerke og en slags bruksanvisning. Bruksanvisningen ber deg koble til musen i en ledig USB-port, og at det er alt som skal til for at den virker. I tillegg får du høre at du må laste ned en programpakke fra nett dersom du vil ha den fulle funksjonaliteten.

Dette er egentlig helt greit, for selv om vi forventer at det følger med en CD med drivere, så er det veldig enkelt å hente ned driverpakken selv. Fordelen med å hente selv er at man får siste versjon, og at man slipper å bruke penger på å trykke opp CD-plater som de fleste uansett kaster med en gang musen er installert.

På siden av musen er det to tommelknapper, og tre små LED-lamper. Disse to tommelknappene er som standard satt opp til å gå frem og tilbake, typisk brukt ved nettsurfing. LED-lampene viser status på DPI-innstillingen; lys i tre lamper angir full sensitivitet, mens lys i én lampe viser at du bruker den laveste sensitiviteten. 

Selve DPI-innstillingen settes ved knappene på toppen av musen, de som er rett bak rullehjulet. Fordelen ved å ha lysene i front, foran ved tommelen, er at det er fryktelig lett å se status ved å kaste et blikk ned.

Fullverdig programvare

Programvaren lastes ned fra nett, og etter en rask installasjon får du mulighet til å konfigurere hver enkelt tast slik du selv vil ha det. I tillegg kan du velge mellom fem ulike profiler, slik at du kan ha en egen spillprofil, mens du bruker en annen mens du surfer på nett.

Du kan sette opp musen til å lyse i bestemte farger, alt etter profil. Eller du kan sette opp  lysene slik at de skal pulsere på en eller annen måte, alt etter smak og behag.

Så snart musen er satt opp og programmet er lukket er du klar for å bruke musen. Skulle du ha lyst til å gjøre noen endringer ved en senere anledning så finner du programmet igjen nede på verktøylinjen.

Bli med over på neste side, så ser vi på hvordan musen er i bruk »

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
Gå til side

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen