TEST: Mest for akustisk musikk
Test

Mest for akustisk musikk

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Sennheiser CX 400 er små og lette ørepropper som stenger gatestøyen effektivt ute. De yter ikke maksimalt med pop og rock, men tar det igjen om du lytter på akustisk musikk.

Håndterbar kabel

Brevvekten vår meldte mindre enn fem gram da vi la dem oppå, noe som taler for god komfort under bruk. Kabelen er kort, og Sennheiser leverer med en skjøteledning på en meter dersom det er langt til spilleren din. Det er en god løsning, for da blir kabelspagettien langt mer håndterbar dersom du går med spilleren i innerlomma.

Hodesettet er svært lettdrevet, slik at alle musikkspillere vil klare å lage så høy lyd du bare ønsker med dem. Vi opplevde også en god evne til å isolere vekk bakgrunnsstøyen da vi brukte dem på T-banen.

Det er med pop og rock at dette hodesettet er svakest. Bassen er for veik til å levere skikkelig trøkk i bunnen av lydbildet, samtidig er mellomtonene litt ulne og bidrar til å lage et litt grøtete lydbilde. Diskanten er derimot ren, tydelig og kraftig, nesten for kraftig, men holder seg like under nivåer der for eksempel vokallyd blir skjærende. For slik musikk føles dermed lydbildet ubalansert, og det finnes alternativer som løser oppgaven bedre.

Best på akustisk
Med jazz og elektronika yter Sennheiser langt bedre. Slik musikk kler den tydelige diskanten bedre. I tillegg er det mindre av lave mellomtoner i slik musikk, noe som gjør at lydbildet oppleves som langt renere. Akustiske gitarer får en fyldig og varm klang som vi er svært fornøyde med.

Dersom det er pop og rock som er det du fyller spilleren din med, finnes det bedre hodesett enn dette på markedet. Lytter du hovedsaklig på musikk med et «lettere» lydbilde kan det derimot godt tenkes at disse ørepluggene burde være ditt valg. Vi kan ikke annet enn å anbefale å prøvelytte med favorittmusikken din, dette produktet er ikke for hvem som helst.


Oppsummering:
Produkt: Sennheiser CX 400
Beste pris: 587 kroner
Lydkvalitet: 5.9/10
Design: 4.2/10
Pris: 5.0/10

Data:
Vekt eks kabel: mindre enn 5 g
Oppgitt frekvensområde: 17 – 21 000 Hz
Oppgitt impedans: 16 Ohm

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen