Master & Dynamic er lekre og velspillende hodetelefoner. Men til prisen bør de også overbevise.

Test Master & Dynamic MW50+

Master & Dynamic er lekre og velspillende hodetelefoner. Men til prisen bør de også overbevise. (Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no)

Hodetelefonene for deg som foretrekker glassklar lyd over tung bass

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vårt første møte med Master & Dynamic var gjennom MW07, selskapets helt trådløse øreplugger

Nå er vi over på selskapets større hodetelefoner, kalt MW50+. Disse har hovedsaklig én egenskap som skiller dem fra de fleste andre, og det er at selve øreputene kan byttes ut. 

Mer konkret betyr det at det følger med både såkalte «on-ear»- og «around-ear»-puter i eska, og de festes med magneter, slik at du bare kan klikke dem av og på. Dermed kan du bytte etter ønske og behov. 

De små putene som sitter på øret er mer portable, mens de store putene som omslutter øret gir bedre demping av støy utenfra og potensielt bedre lyd. 

Mote-hodetelefoner 

I esken finner du selve hodetelefonene, et ekstra sett puter, ladekabel og minijackkabel. Vi skulle nok ønsket oss en litt mer omfattende bæreveske enn den lille tøyposen vi her får. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Hodetelefonene ser ellers svært pene ut og er laget i flotte materialer som rustfritt stål, aluminium og hud/skinn fra ku og lam. MW50+ har faktisk litt samme effekt på hodet som Bowers & Wilkins' lekre PX, nemlig at de fungerer som et slags motetilbehør på hodet. 

Master & Dynamic sendte sågar med et eget hodetelefonstativ i børstet aluminium, sannsynligvis for å hamre inn budskapet om at dette er kostbare premium-hodetelefoner.

Enkelte i redaksjonen mener riktignok at fargen Master & Dynamic har valgt ikke er like elegant som en del andre skinnvarianter vi har sett. Det er individuelt, men faktum er uansett at fargen ikke ligner på bildet på eska i noen særlig stor grad.  

Komforten er stort sett god, men det hadde definitivt ikke gjort noe om Master & Dynamic hadde kostet på seg litt mer polstring på hodebøyla. Det er nok delvis en tilvenningssak, men vi opplevde at de ofte gnagde litt i hodebunnen i testperioden. I starten klemmer også hodetelefonene ganske hardt, men dette er noe som høyst sannsynlig går seg til etter en tids bruk, skal vi tro erfaringene med andre hodetelefoner vi har testet. 

Kontrollknappene er veldig små, men Master & Dynamic har i alle fall ikke prøvd å finne opp hjulet på nytt. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Litt svake magneter 

De to putetypene er symmetriske, og kan derfor brukes opp-ned og til høyre og venstre om hverandre. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Putene som omslutter øret er nok også hakket mer komfortable enn on-ear-putene, ettersom de ikke legger press på øret i det hele tatt, men det hadde ikke gjort noe om et var litt mer fyll innvendig også her. 

Vi synes kanskje magnetene som holder putene på plass kunne vært ørlite kraftigere, da de har en tendens til å kunne falle av litt for lett om du for eksempel fikler med dem i sekken eller har dem hengende rundt halsen. Det gjelder i hovedsak for de største putene, som jo har magnetene innenfor kanten i stedet for på kanten og dermed er mer utsatt for å løsne. 

Selve hodetelefonene har en liten knott for av/på og bluetooth-parring på den venstre klokka, og tre bittesmå kontrollknapper på den høyre. Disse fungerer som enhver fjernkontroll på hodetelefoner, med spill/pause og taleassistent i midten og volum opp/ned på de to andre knappene.

Nøytral og pen lyd 

Putene som omslutter øret gir definitivt best lydkvalitet. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Bytte låt kan du gjøre med begge, enten ved å holde inne opp/ned-knappene eller dobbel- og trippeltrykke på midtknappen. Enkelt og greit, men knappene er veldig små og det krever gjerne en del fikling før man finner fram til riktig knapp.

Lydsignaturen er gjenkjennelig fra MW07, med en ganske nøytral og analytisk tilnærming. MW50+ låter nok litt varmere og ikke så metallisk som pluggvarianten, og det er et svært velbalansert og raffinert lydbilde som serveres. Helt like luftige som våre favoritter fra Bang & Olufsen er de ikke, men de er til gjengjeld noen hakk mer veloppløste enn for eksempel Sonys WH-1000XM3, som en samlet teknologipresse har skrytt mye av. 

Om du er typen som foretrekker dundrende bass over alt annet, så bør du nok se til noe annet. I likhet med nevnte MW07 er det nemlig litt begrenset med dypbass å hente, men den som er her er til gjengjeld både tørr og presis. 

Slik ser around-ear-putene ut. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Det er riktignok en viss forskjell fra den ene puteformen til den andre. De minste putene har nemlig en mer ullen og lukket lyd enn den større og åpnere varianten, uten at det egentlig er så veldig overraskende. Det legger imidlertid en viss demper på vår glede over lyden her, så vi ville nok i de aller, aller fleste tilfeller holdt oss til around ear-putene. 

Skal vi pirke synes vi også at det mangler litt luft mellom instrumentene i enkelte låter, og det gjør for eksempel at vokalen i noen tilfeller tapes litt i alt annet som foregår. Av den grunn passer MW50+ også best til akustisk og litt nedstrippet musikk, og den litt forsiktige bassgjengivelsen gjør også at for eksempel lystig pop ikke alltid blir like gøy som vi vet den kan være. 

...og slik ser on-ear-putene ut. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

De har imidlertid en flott skarphet i diskanten som hele veien balanserer opp mot det skjærende og ubehagelige, men aldri vipper over. Det gjør at frysningsøyeblikkene sjelden er langt unna, og det er også et kjennetegn på gode hodetelefoner. 

Det må dog nevnes at disse hodetelefonene lekker en god del, og det gjør dem ikke voldsomt godt egnet for bruk i kontorlandskap, for eksempel. Spesielt ikke om du er av typen som liker å skru opp volumet. De isolerer heller ikke voldsomt godt for lyd utenfra. 

Solid rekkevidde, greit batteri 

Master & Dynamic hevder at deres design med en eksponert bluetooth-antenne skal gi MW50+ betraktelig bedre rekkevidde enn gjennomsnittet for trådløse hodetelefoner. Akkurat det vet vi ikke helt hva de mener med, men vi kan i alle fall konstatere at rekkevidden er meget solid.

Litt spesielt er det at hodetelefonene fungerer litt som en gammeldags TV-antenne når du kommer helt ut i randsonen for blåtannsignalet. For å få inn lyden uten hakking må du da sørge for å stå med øreklokka vendt rett mot signalkilden. Det skal sies at vi da snakker om nærmere 20 meters avstand innendørs, med glassvegger og flere andre hindringer på veien, så det er ingen tvil om at rekkevidden er solid. 

Batteritiden er oppgitt til 16 timer, og det virker å være et godt anslag. Det er omtrent på par med for eksempel Bang & Olufsen H9i, men de har til gjengjeld også aktiv støykansellering. Det har ikke MW50. Begge disse er imidlertid langt bak Sony 1000XM3, som skilter med hele 30 timers batteridriftstid. 

Vi skulle også ønsket at Master & Dynamic hadde kostet på seg et ordentlig etui, ikke bare en liten tøypose. Det er dessuten et lite minus at de ikke er sammenleggbare, selv om selve klokkene kan vendes innover. 

MW50 føles solid satt sammen og materialene er eksklusive og pene.  Det hadde dog ikke gjort noe om de hadde vært sammenleggbare.  Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Konklusjon 

  Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Hvordan vurderer man egentlig hodetelefoner til fire tusen kroner som strengt tatt ikke kan noe annet enn å spille musikk? I dag er det jo nærmest et minstemål for trådløse hodetelefoner i mangetusenkronersklassen at de i det minste kan by på aktiv støydemping, og aller helst funksjoner som autopause, «ambient»-modus eller sågar muligheten til å skreddersy lyden akkurat til dine ører

MW50+ kan ingenting av dette. De kan kun spille musikk, og det gjør de godt. Om du er av typen som synes de fleste av dagens hodetelefoner er for bassige og nærmest populistiske i fremtoningen tror vi du vil like MW50+ meget godt. De er tunet noe mer mot klarhet og detaljrikdom enn mot bass og engasjement, og det kan vi definitivt også sette pris på. 

For mange tror vi likevel det vil være et bedre valg å gå for et sett som både kan mer og koster litt mindre, og da tenker vi spesielt på Sony WH-1000XM3. De har mer basstung og ikke like veloppløst lyd, men til gjengjeld den beste støydempingen vi foreløpig har hørt. På nåværende tidspunkt sparer du altså også et par hundrelapper. 

MW50+s fire fremste egenskaper er utseendet, lyden, premiummaterialene og de utbyttbare putene. Det får nesten være opp til deg om det er verdt 4000 kroner. 

Bang & Olufsen Beoplay H9i

Den aller beste lyden

Bang & Olufsen Beoplay H9i

Våre trådløse favoritt-hodetelefoner er fortsatt Bang & Olufsens H9i. i-modellen la til litt sårt tiltrengt definisjon i diskanten, selv om autopause-funksjonen ikke har vært like samarbeidsvillig som vi gjerne skulle ha ønsket.

Lyden er fabelaktig, og de både ser og føles luksuriøse ut. Prisen er naturlig nok også høy, men du får hva du betaler for: Pur musikkglede i lekker innpakning. Den aktive støydempingen er i så måte bonus, selv om den ikke er på nivå med Bose og Sony. 

Les testen av B&O H9i » 

Sony WH-1000XM3

De beste allround-hodetelefonene

Sony WH-1000XM3

Sonys 1000X-serie har vært god helt siden starten, men årets modell sementerte inntrykket av at Sony har gått forbi Bose når det kommer til støydemping.

1000XM3 er rett og slett imponerende flink til å fjerne både jevne og ujevne lyder, og lyden er dessuten blitt noen små hakk bedre enn tidligere.

Det gjør at det er vanskelig å komme unna disse om du leter etter et hodetelefonpar som skal fungere til alt.

Les testen av Sony WH-1000XM3 » 

Bowers & Wilkins PX

Kanskje de lekreste av alle

Bowers & Wilkins PX

Vi i Tek-redaksjonen ble aldri helt frelst av Bowers & Wilkins PX, men det er likevel mange som liker disse svært godt.

Designet er uansett lekkert og det er brukt solide og eksklusive materialer over det hele. Lyden er på en måte helt motsatt av MW50, med langt større fokus i bunnen av registeret, og en mer ullen gjengivelse av diskant og vokaler. Det kommer ned til smak og behag, antar vi.

Les testen av B&W PX »

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.


Master & Dynamic MW50+

"God lyd og flott design, men lekker mye og har ingen moderne funksjoner."

Fordeler

 • Detaljrik og raffinert lyd
 • Pent design, luksuriøse materialer
 • Utbyttbare puter gir fleksibilitet
 • USB-C-lading
 • God rekkevidde

Ting å tenke på

 • Litt forsiktig bassgjengivelse, mangler noe dypbass
 • Magnetene som fester putene sitter ikke så godt
 • Ingen aktiv støydemping
 • Ikke sammenleggbare
 • Lekker mye lyd
 • Høy pris
 • Ikke sammenleggbare

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen