TEST: Masse image, svak lyd
Test

Masse image, svak lyd

Skullcandy er merket for ungdommen, og det er ikke lydkvaliteten som står i høysetet her. Kult design og tøft image har pluggene derimot i massevis.

Disse ørepluggene fra Skullcandy er marginalt tyngre enn sine konkurrenter, men ikke så mye at det merkes den første timen med bruk. Pluggene isolerer også utmerket mot bakgrunnsstøy, noe som er fint på bussen og T-banen.

Volum på kabelen
Hodesettet leveres med en lang ledning på over meteren som fint rekker til spilleren i lomma. Skullcandy har plassert en enkel volumkontroll på kabelen, slik at du ikke må grave fram spilleren for å dempe lyden.

Lydkvaliteten til FMJ-pluggene imponerer oss ikke når vi sammenligner med de andre i testen. De havner på nest siste plass i alle musikksjangerne vi har prøvelyttet med, og det er kun det andre Skullcandy-settet i vår test som har svakere lyd.

Hovedproblemet er at mellomtonen har en tendens til å ta over lydbildet uansett hvilken musikk vi prøver oss med. Det gjør at lyden blir ullen og litt grøtete, og selv om basstrøkket er bra på rock føles lyden verken ren eller distinkt. Dette gjør seg også gjeldende med akustisk musikk, der gitarer blir altfor runde og dominerende. Diskanten er brukbar i alle kategorier, men det redder ikke helhetsinntrykket.

Mest image

Skullcandy kjører hardt på stil og image, og med en hodeskalle som logo og et stort utvalg av farger på produktene tror vi nok de appellerer til ungdommen. Dette er da også det eneste merket som man finner klistremerker med logoen i pakken til produktet.

Vår test premierer lydkvalitet høyt og image lavt, så Skullcandy skårer lavt hos oss. Vi tviler likevel ikke på at mange yngre musikkelskere uansett velger Skullcandy. De låter også uansett bedre enn de fleste hodesettene som følger med MP3-spillere - det er kanskje godt nok for mange.


Oppsummering:
Produkt: Scullcandy Full Metal Jacket 9mm
Beste pris: 548 kroner
Lydkvalitet: 3.7/10
Design: 3.4/10
Pris: 5.0/10

Data:
Vekt eks kabel: 6 g
Oppgitt frekvensområde: 18 – 20 000 Hz
Oppgitt impedans: 16 Ohm

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen