TEST: Marshall London

Test Marshall London

(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

Når musikk er det viktigste i verden

Marshalls første mobiltelefon er skapt med tanke på musikkelskerne. Men ellers?

innsyn.
Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Marshall London er et friskt pust i et mobilmarked der det meste etter hvert begynner å bli nokså forutsigbart. Mot konkurrentenes elegante design, høyoppløste skjermer, raske prosessorer og gode kameraer, blir denne telefonen, la oss si; annerledes. Marshall har nemlig valgt helt andre løsninger i sin mobil, og satser på å bli et alternativ for musikk-elskerne. 

Screenshot_2015-08-13-10-36-20.
Marshall London har flere gode musikkfunksjoner. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Kjent merkenavn og modig designvalg

Som forsterkerprodusent burde Marshall ha alle forutsetninger for å lykkes med dette. I musikkmiljøet er merkevaren kjent, og når telefonen også henter designelementer fra den klassiske gitarforsterkeren, klarer Marshall å skape en design som er annerledes. Det er ganske modig gjort i en verden der mobiltelefonene ligner stadig mer på hverandre.

Som smartmobil er Marshall London så som så. Uten den kjente logoen og de spesielle musikkfunksjonene ville den neppe være mulig å selge for særlig over tusenlappen. Den har en enkel skjerm, lite minne, svak systembrikke og oser av plast. Dessuten hender det litt for ofte at ting ikke fungerer som de skal. 

Eget lydkort og to 3,5 millimeter lydutganger

Med separat lydkort, to lydutganger og en egen messingknott som sender deg direkte til musikkspilleren, er Marshall London først og fremst en musikkspiller du kan ringe med. På markedet vil de møte tøff konkurranse fra smartere mobiler, som også kan spille musikk. Marshalls utfordring er å få publikum til å bite på at deres alternativ gir en vesentlig bedre musikkopplevelse enn andre smartmobiler.

Problemet er bare at langt de fleste mobiltelefoner spiller i alle fall nesten like bra som denne. At Marshall London kan bruke to hodesett samtidig og har noen smarte musikk-apper og kraftige innebygde høyttalere, veier etter vår oppfatning ikke opp for at telefonen er så svak som den er på de fleste andre områder.

0stopp.
Alt flyter ikke like greit på Marshall London. Her har e-postklienten stoppet igjen.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Klusser det til 

Skjermen har dårlig innsynsvinkel, middels god oppløsning, og måler 4,7 tommer. Systembrikken er en Qualcomm Snaprdragon 410. Ingen direkte dårlig prosessor, men svak sammenliknet med det du finner i andre telefoner til samme pris. 2 GB RAM burde holde til å kjøre flere prosesser samtidig, men det er lenge siden vi har sett en mobil som klusser det til så ofte som denne. Her skal vi dog medgi at problemet har avtatt noe etter at Marshall oppdaterte telefonens programvare midt i testen vår.

Om du virkelig kjøper en musikkmobil for å spille ukomprimert musikk, blir 16 GB internt lagringsminne i minste laget. Det hjelper selvsagt at du kan bruke minnekort, og at du kan strømme musikk med høy bitrate fra ulike tilbydere.

0sol.
Ekte rockere trives ikke i sola. Det gjør heller ikke skjermen på Marshall London. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Image-mobil

Marshall London er en god musikkmobil, men den er ikke fantastisk. Du får for eksempel langt mer igjen for å kjøpe en billig mobiltelefon og en grei hodetelefonforsterker med DAC. Fordelen med Marshalls løsning er at du har alt innebygget i telefonen. 

Marshall London er mobiltelefonen som langt på vei lever opp til «rock 'n' roll»-imaget, som en litt lurvete skapning med ustabilt lynne, et usunt forhold til økonomi, og et talent for musikk. Marshall London har unektelig sin sjarm, men det holder dessverre ikke til å forsvare prislappen.

Normalt avslutter vi slike tester med å trekke frem noen alternative modeller, men her er det på sett og vis Marshall mot røkla. Vi nevner likevel at HTC One (M8), er nesten 1000 kroner billigere enn Marshall London, har god lyd, og banker Marshall-mobilen langt ned i støvlene på nær sagt alle andre områder. Men HTC One (M8) ser alt annet en «rocka» ut, i den grad det betyr noe. 

Jeg tenkte det kunne passe å avrunde konklusjonen med et musikksitat, men er litt usikker på hvilket jeg skal velge. Det står mellom «It's only rock 'n' roll (but I like it)», og «Money for nothing».

Gå til side

Marshall London

"Du får bedre mobiler enn dette til langt lavere pris. Men denne er kulere."

Fordeler

 • God lyd fra separat innebygget lydkort
 • Bærer Marshalls design-DNA
 • Egen tast til musikkfunksjonene
 • Gode mikrofoner for lydopptak i stereo
 • Kraftige stereo fronthøyttalere

Ting å tenke på

 • Svak skjerm
 • Svak maskinvare
 • En del «bugs» i programvaren
 • Kraftig overpriset

Detaljer

 • Batteritid
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Funksjonalitet
 • Funksjonalitet
 • Kamera
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning
 • Ytelse
 • Økosystem

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen