Test Linux Mint 15

(Bilde: Hardware.no)

Ett av de beste Linux-alternativene til Windows

Nye Linux Mint skuffer ikke

Det er ingen begrensning for hvem som kan sette sammen en Linux-distribusjon, og det er grunnen til at det har blitt opprettet hundrevis av forskjellige distribusjoner over årene. Den kanskje mest kjente er Ubuntu fra selskapet Canonical. Ubuntu har ett sterk fokus på brukervennlighet, og blir ofte anbefalt til folk som aldri har vært borti Linux-baserte systemer før.

Det er likevel ikke alle som mener at Ubuntu gjør alt rett, og i 2006 ble Linux Mint lansert.

I begynnelsen var ikke Mint stort annet enn Ubuntu med multimediastøtte og nytteprogrammer som Java og Flash forhåndsinstallert. Men etterhvert som tiden gikk utviklet Mint seg til ett godt alternativ, og fullverdig konkurrent, til Canonicals vidunderbarn Ubuntu.

For en tid tilbake ble versjon 15 av Mint lansert, et operativsystem som utviklerne selv omtalte som den mest ambisiøse utgivelsen hittil. Siden lanseringen har vi testet operativsystemet.

Kan minne om Windows

For nye brukere kan Linux Mint skilte med ett minimalistisk, men lett konfigurerbart grafisk grensesnitt. Det har også har store likhetstrekk med skrivebordsmiljøet som benyttes i Windows-familien med operativsystem.

Har du allerede brukt Mint fra før, og kanskje sitter med forgjengeren Mint 14, kan denne nye lanseringen skilte med en forbedret filutforsker, småprogrammer som kjører rett på skrivebordet, kjent som «Desklets», og et nedlastingsverktøy for komponenter du kan skreddersy skrivebordet med.

Distribusjonen er nå også basert på Ubuntu 13.04, noe som betyr at programvaren egentlig er oppdatert over hele fjøla.

Bli med over til neste side, så kikker vi nærmere på hva Mint 15 kan by på »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen