Meningene er delte om Sennheisers HD800. Overpriset mener noen, blant det beste på markedet mener andre. Alt vi vet er at LGs V10 driver dem noenlunde greit, til tross for at de egentlig bør ha sin egen løse forsterker.

Test LG V10

Meningene er delte om Sennheisers HD800. Overpriset mener noen, blant det beste på markedet mener andre. Alt vi vet er at LGs V10 driver dem noenlunde greit, til tross for at de egentlig bør ha sin egen løse forsterker. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Glem at den har to skjermer, det er lyden du vil ha

LG V10 er Sør-Koreas gave til musikknerdene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

LG V10 er en meget spesiell telefon. Den har to ulike frontkamera og en ekstra skjerm over den vanlige skjermen. Baksiden ser ut som et bildekk, og LG har bygget inn en lydløsning som er ulik nesten alt annet vi har prøvd.

Her er det med andre ord nok å ta tak i.

Den er ganske diger denne saken her, men den er ikke lett å miste. Det gummierte bakdekselet gjør at telefonen sitter som limt i hånden. Dermed kan kanskje V10 være aktuell for deg som vanligvis synes at skjermer på mer enn  fem tommer er for store.

Velbygget telefon

Telefonen virker velbygget, med stålrammer på hver langside, og ellers lite slark noen steder. Den skal tåle støt, men vi ville likevel ikke utsatt den for de verste fallene. Enkelte vil applaudere at batteriet lar seg bytte, og at telefonen har minnekortplass. En flott og høyoppløst skjerm pryder forsiden av telefonen.

Menyene er LGs egne, og de har så godt som alt til felles med dem vi kjenner fra LGs andre toppmodell, G4. Her er det imidlertid fortsatt Android 5.1.1 som gjelder, og dermed er det en del funksjoner fra versjon 6.0 Marshmallow vi ikke får med. Herunder er for eksempel tilgangsstyring for apper og batterioptimalisering blant de viktigste.

Men det vi aller helst skulle sett på en telefon som dette, var at programvaren var mer gjennomført og stabil. Den slår seg litt vrang innimellom, og det skjemmer et produkt som ellers er så flott som V10.

Lydnerdenes drømmetelefon

LG V10 fungerer utmerket, nesten samme hva slags hodetelefoner du kobler den til.
LG V10 fungerer utmerket, nesten samme hva slags hodetelefoner du kobler den til. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Spesielt lydnerdene kommer til å sette stor pris på denne telefonen. Her har LG virkelig lagt seg i selen, og de har bygget inn et separat lydkort (DAC) som du kan veksle til når du føler for å lytte til godlyd. Løsningen virker med alle appene vi har prøvd på telefonen, men varslingslyder gjør at telefonen må veksle tilbake til den grunnleggende lydløsningen. Dette gir et kort opphold i lyden.

Har du et påkostet sett hodetelefoner vil sannsynligvis V10 yte dem rettferdighet. Telefonen spiller klart, høyt og kraftfullt. Her får du presis og fin diskant, og en kontant bass som kan filleriste deg om den må. Lyden er ellers balansert og fin, uten for mye av hverken topp eller bunn. Har du heftige hodetelefoner som vanligvis krever forsterker? Plugg dem inn i V10 og vær forberedt på å bli overrasket.

Litt mager batteritid

Den lille toppskjermen er kjekk å se varslinger på, men mesteparten av tiden er den kun en utvidelse av den store hovedskjermen. Kanskje ikke så veldig nyttig når hovedskjermen er 5,7 tommer stor.

Ellers har den et greit utvalg hjelpemidler, uten å være overlesset med tredjeparts apper. Du får Googles Office-løsning og en hel del andre nytteapper. Vi liker dårlig at LG fortsatt ikke har fått Exchange-tilkoblingen inn i Gmail-appen. Støtten fins, men kun noen få telefoner bruker den.

Vårt største ankepunkt mot LG V10 er batteritiden. Det føles litt som om telefonen går strøm fortere enn vi rekker å holde den ladet. Vi har riktig nok brukt den med ekstraskjermen på i perioden, men da har den tidvis ikke holdt dagen ut med middels til forsiktig bruk. Det er snodig gitt batteristørrelsen og produsenten. Vi regner med at en oppdatering kan fikse dette, men enn så lenge får du ikke god batteritid her.

Til samtaler, tekstmeldinger og tasting av notater er telefonen utmerket. Dermed dekker den grunnfunksjonaliteten noenlunde godt.

Alternativer

Foto: LG

For lydens del finnes det svært få alternativer som er like gode som LG V10. Vi kunne nevnt Marshall London som har dedikerte forsterkere og lydkort bygget inn, men telefonen er ellers av det enkle slaget med betydelig svakere maskinvare over det hele.

Skal vi se etter alternativer på samme størrelse og ytelsesnivå som V10 må vi heller se til utstyr så som Apples iPhone 6 Plus, eller den nyeste utgaven, iPhone 6S Plus. Begge disse er store telefoner, men der LG går litt bananas og eksperimenterer med funksjoner og lydkort er Apples telefon langt mer forsiktig og holder seg for det meste til etablert funksjonalitet, foruten den trykkfølsomme berøringsskjermen i siste generasjon. Her får du ikke den samme gode lyden, og prisen stiger en del.

Vil du ha en telefon som spiller høyt med portable hodetelefoner kan HTC One M9 være verdt en titt. Den har forholdsvis kraftig forsterker innebygget, og litt mer fokus på bassen i lydbildet. Om det er en bra ting er en smakssak. Men dette er en størrelsesmessig langt mer kompakt telefon, og vil du koble til virkelig krevende hodetelefoner kommer One M9 til kort.

Også den kinesiske telefonen Meizu Pro 5 har innmat som likner på LG V10, men Meizus modeller er ikke i normalt salg i norske elektronikkbutikker. Er du eventyrlysten kan dette også være en mulighet for deg som er glad i godlyd, men vi har foreløpig ikke testet den.

Gå til side

LG V10

"LG V10 er lydnerdens drømmetelefon, men den har sine nykker."

Fordeler

 • Mobilmarkedets beste lyd!
 • Meget bra kamera
 • Flott skjerm
 • Rask og god
 • Fungerer som IR-fjernkontroll
 • Plass for minnekort
 • Utskiftbart batteri
 • Gummibaksiden ligger meget godt i hånden
 • Støtsikker

Ting å tenke på

 • For mange nykker og bugs
 • Svak batteritid
 • Dårlig fingersensor

Detaljer

 • Batteritid
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Funksjonalitet
 • Kamera
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning
 • Ytelse
 • Økosystem

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen