TEST: LG Nexus 5X

Test LG Nexus 5X

(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

En slik Google-mobil har du aldri sett før

LG Nexus 5X har neste generasjon Android.

Google / LG Nexus 5X

Størrelse: 14,7 x 7,26 x 0,79 cm
Vekt: 136 gram
Skjerm: 5,2 tommer, 1920 x 1080, IPS
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 808, 2 x Cortex-A57@ 1,82 GHz + 4 x Cortex-A53@1,44 GHz, Adreno 418 GPU, 2 GB RAM
Lagringsplass: 16 eller 32 gigabyte, ikke plass for minnekort
Operativsystem: Android 6 Marshmallow
Teknologi: Fingeravtrykkleser, nano-SIM, USB type C
Kamera: 12 megapiksler, f/2.0, autofokus med laser og IR, 4K-video, dobbelt fotolys
Batteri: 2700 mAh
Pris: Fra 4200 kroner (16 GB)
 

Gå til Prisguide for oppdaterte priser » (kommersiell partner)

Når Google slipper en Nexus-mobil med siste versjon av sitt operativsystem, Android 6.0, kanskje bedre kjent som Marshmallow, pirres vår nysgjerrighet unektelig en smule. For hvilke smarte løsninger finner vi her, og er de egentlig så smarte når det kommer til stykket?

Viser hva du kan forvente

En test av LG Nexus 5X er nemlig ikke bare enda en mobiltest, det er like mye en kikk på hvilke funksjoner du kan vente at dukker opp i andre mobiltelefoner, etter hvert som det kommer nye Android-mobiler til, eller eldre modeller får Marshmallow-oppdateringen. 

Denne høsten kommer det sågar to Nexus-mobiler. I tillegg til denne modellen fra LG, har også Huawei en Nexus klar. Sistnevnte er litt større og kraftigere enn LG Nexus 5X, som har 5,2 tommer skjerm, og omtales som folkeversjonen av Google-mobilen.

Tilhører den øvre middelklasse

innhold-i-esken.
I esken finner du telefonen, en lader med USB Type-C, og en kabel med Type C-plugg i begge ender. Her finnes også litt papir, men ikke øreplugger eller noen adapter for USB Type-C til standard USB. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

LG Nexus 5X ser også ut som en folkemobil, i alle fall om man med det mener en mobil folk flest skal ha råd til å kjøpe. Telefonen er i plast, kameraet stikker litt ut, og Nexus-logoen på baksiden er bare trykt på plasten. Telefonen vi har fått til test er hvit på baksiden, mens rammen og fronten er sort.

På fronten finner du også to høyttalere, en på hver side av skjermen om du holder telefonen vannrett. Disse er like, og det gjør at det er vanskelig å se hva som er opp eller ned på telefonen. Ladepluggen i bunnen og det lille kameraøyet på frontkameraet avslører likevel at det er forskjell på opp og ned, også her.

Lydutgangen er plassert under telefonen, ved siden av den nye ladekontakten.

USB Type-C

Nettopp ladepluggen er noe av det nye LG og Google bringer til torgs med denne modellen. Telefonen er den første vi har fått til test som bruker USB Type-C, den nye standarden som skal avløse Micro-USB. 

USB Type-C-kontakten er atskillig større enn den gamle kontakten, men kan i likhet med Apples lightning-kontakt plasseres begge veier. Vi skal komme tilbake til fordelene og ulempene med USB Type-C.

LG Nexus 5X imponerer nok ingen med sin plastdesign, men hva med brukervennlighet og funksjonalitet?
Det kommer vi tilbake til på de neste sidene >>

Prisguide.no er en kommersiell partner til Mediehuset Tek. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen