TEST: LG G7 ThinQ

Test LG G7 ThinQ

(Foto: Fredrik Ibsen, Tek.no)

Mobilen for deg som elsker hodetelefonene dine

Knapt noen mobildings gir deg bedre lyd enn G7 ThinQ.

LGs nye G7 ThinQ er en toppmobil utenom det vanlige. Den har en lydløsning som unik i markedet og den har en kamerakombinasjon få andre mobiler har.

Prismessig ligger den ganske høyt. Et sted mellom 7000 og 8000 kroner må du regne med å gi i skrivende stund. Det betyr at listen ligger forholdsvis høyt når vi skal vurdere den.

LG har ikke helt klart å få dreisen på mobilsalget de siste årene. Til tross for at mange av telefonene deres har vært meget gode å bruke og fordelaktig priset. Kanskje er det nå det skal skje?

Lekker design

LG G7 ThinQ

Størrelse: 1535 x 7,2 x 0,79 cm
Vekt: 162 gram 
Skjerm: 6,1 tommer, LCD, 3120 x 1440 
Maskinvare:  Snapdragon 845, 4 GB minne
Lagringsplass: 64 GB, plass til minnekort opptil 2TB
Operativsystem: Android 8.0
Kamera: 16MP + 16 MP bak, 8 MP foran, AI cam
Batteri: 3000 mAh, hurtiglading
Pris fra: 7500 kroner (Oppdaterte priser fra Prisjakt.no)

LG G7 ThinQ ser lekker ut på utsiden. Det er brukt glass foran og bak, og med en forholdsvis liten kameratut, og lite påskrift på baksiden, ser den relativt stilren ut. Foran har den sensorhakket i skjermen som svært mange telefoner har i dag. Du kan forsøksvis skjule det ved å la skjermen være svart i området rundt den lille busslommen.

En lyssterk og fin skjerm pryder ellers forsiden, og Android 8 med LGs tilpasninger er menyene du bruker. Her er det svært mye å velge i, og nær alt har dypere valgmuligheter. Det kan bli litt mange knapper noen steder, men LG-menyene har likevel blitt ryddigere og bedre å bruke enn før.

Baksiden har den litt uvanlige kombinasjonen av vidvinkel og vanlig kamera. Det betyr at det ikke er en ren zoom- og portrettløsning du finner her. Vidvinkel kan være vesentlig nyttigere på en mobil enn de små zoomfaktorene mobiler flest gir deg, men G7 ThinQ er ikke like god i portrettmodus som de beste. Om LGs avveining låter riktig for deg kan det være greit å vite at også Asus' ZenFone 5-modeller har et liknende kameraoppsett bak.

Fantastisk til kablet lyd

Men det nesten ingen andre ordinære mobiler har er hodetelefonkontakten du finner i G7 ThinQ. Den er laget for deg som liker kablet lyd best, og kanskje har dyre hodetelefoner fra før som du vil bruke. Har du ikke det følger det med et knallbra sett øreplugger i esken.

 

Hodetelefonkontakten i bunnen er én av de viktigste grunnene til å vurdere LG G7 ThinQ. Her får du en lydkvalitet nesten ingen andre mobiler eller musikkspillere kan tilby. Foto: Fredrik Ibsen, Tek.no

 

En egen knapp på siden av G7 ThinQ skal starte Google-applikasjonene Assistant og Lens. Men siden Assistant i skrivende stund ikke er tilgjengelig på norsk virker ikke dette fullt ut - i stedet starter knappen skjermsøk via Google. Lens virker allerede, men må startes rett fra appikonet.

Hadde tålt større batteri

Det er et par irritasjonsmomenter her. Batteriet er bare på 3000 mAh. Det er litt lite for en så kraftig mobil med så stor skjerm som G7 ThinQ har. Og det er ikke bare på spesifikasjonsarket det ser lite ut; det føles litt magert også. Går vi to år tilbake hadde batterilevetid som alltid rakk hele dagen vært godt nok. Men i dag finnes det telefoner med bedre kontroll på strømforbruket og større batterier i vanlig  salg. Å kunne lade annenhver dag blir stadig vanligere.

Denne relative akterutsakkingen gjelder dessverre på enda et punkt. Kameraet er særdeles trivelig på dagtid, på grunn av vidvinkeloptikken. Her åpner det seg mange muligheter der andre mobiler kommer til kort. Men selv med den nylige tillagte nattmodusen er ikke LG G7 noen match mot Huaweis P20 Pro, som i praksis har dyttet de fleste kameramobiler ett trinn ned på stigen under seg.

Det er umulig å komme fra at G7 ThinQ er en fantastisk underholdningstelefon. Spesielt for nisjen som elsker de kablede hodetelefonene sine. Men er du ikke én av dem er konkurransen blant toppmodellene hardere enn noen gang akkurat nå.

Alternativene til LG G7 ThinQ

LG V30

Litt billigere godlyd

LG V30

LGs V30 er fortsatt et supert alternativ. De to telefonene er veldig like hverandre. Du får litt større batteri i V30, men litt svakere maskinvare. V30 har heller ikke busslommen øverst, men en skjermdesign som minner mer om Samsungs løsning - altså én smal stripe ramme over og under. Ellers er den vanntett og kommer med spennende videofunksjoner. Det finnes en V30S ThinQ som kom i våres, men foruten litt mer RAM og nyere programvare er V30S identisk med originalen - som også oppdateres med samme programvare. Dermed er det like greit å gå for den billigste av de to.

Huawei P20 Pro Dual SIM

Kamerakongen

Huawei P20 Pro Dual SIM

Huaweis P20 Pro er best i klassen for deg som liker å ta bilder. Det er spesielt under vanskelige forhold, så som i mørket eller på lange avstander den skinner. Der mobilzoom ikke pleier å være allverdens å skryte av er 5x-zoomen i P20 Pro ganske nyttig, siden du kommer mye nærmere. Et enormt batteri på 4000 mAh og god strømstyring gjør at du slipper å lade hver natt. Både design og brukeropplevelse er feiende flott. Telefonen er vanntett. De to viktigste tingene den mangler mot G7 ThinQ er vidvinkelkamera og trådløs lading.

Samsung Galaxy S9 SM-G960F 64GB

Folketoppmodellen

Samsung Galaxy S9 SM-G960F 64GB

Galaxy S9 startet som en litt i overkant dyr og mager oppgradering av Galaxy S8. Men nå som den kan kjøpes drøyt 2000 rimeligere enn da den kom har dette igjen blitt et meget fornuftig valg for deg som vil ha masse toppmodell for pengene. Galaxy S9 er rett og slett ikke dårlig på noe som helst, og på kamerafronten slås den bare tydelig av Huaweis P20 Pro, og i hovedsak hvis det er snakk om stillbilder. Her får du markedets beste mobilskjerm og en design som unngår busslommen du må leve med hos de andre. Sammenliknet med Galaxy S8 har den også fått tykkere glass foran og bak, så den skal være vanskeligere å knuse. 

 

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Gå til side

LG G7 ThinQ

"En fantastisk telefon for deg som foretrekker kablet lyd, men den er ikke feilfri."

Fordeler

 • Beste telefon for kablet lyd
 • Gode ørepropper følger med
 • Vidvinkelkamera
 • Ålreit bildekvalitet fra kamera
 • Trådløs lading
 • Kjapp og fin i bruk
 • Sømløse Android-oppdateringer
 • Falltestet (MIL-STD-810G)

Ting å tenke på

 • Batteri litt i minste laget
 • Kobler ikke til tale over 4G (hopper ned til 3G for anrop)
 • LG-kameraet sakker akterut i mørket
 • Til dels rotete menyer
 • Litt få nyheter mot V30 ThinQ?
 • Prøveprogramvare inkludert (McAfee)

Detaljer

 • Batteritid
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Funksjonalitet
 • Kamera
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning
 • Ytelse
 • Økosystem

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen