En bedre kombinasjon av programvare og maskinvare har vi sjelden opplevd. Det gir bilder i toppklasse, og stor frihet når du skal ta kreative bilder.

Test LG G4

En bedre kombinasjon av programvare og maskinvare har vi sjelden opplevd. Det gir bilder i toppklasse, og stor frihet når du skal ta kreative bilder. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Det beste mobilkameraet du får plass til i lommen

LGs nye mobil kombinerer programvare og maskinvare på meget godt vis.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

LG G4

Størrelse: 14,89 x 7,61 x 0,63 - 0,98 cm
Vekt: 155 gram
Skjerm: 5,5 tommer, LCD IPS, 2560 x 1440 piksler, Gorilla Glass 3
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 808, 2 x Cortex-A57@ 1,82 GHz + 4 x Cortex-A53@1,44 GHz, Adreno 418 GPU, 3 GB RAM
Operativsystem: Android 5.1 Lollipop, m. LGs menyer over
Teknologi: 4G/LTE, WiFi a/b/g/n/ac, støtte for trådløs lading (Qi)
Kamera: 16 mpx, 1/2/6" sensor, laserfokus, RAW-støtte, full manuell kontroll, fargespektrometer, stabilisert optikk, 4K-opptak, 8 mpx frontkamera
Lagringsplass: 32 GB innebygget, støtte for MicroSD-kort
Batteri: 3 000 mAh
Pris: Fra 5 700 kroner
 

LGs nye toppmodeller har en tendens til å virke litt anonyme. Helt til man rekker å bruke dem. Da dukker gjerne fordelene opp på løpende bånd. Siden LG G2 har selskapet fokusert på alt fra kamerateknologi til batteritid, og med nye G4 har kameraet fått seg en stor oppgradering. Men hva med resten?

Man må vel nesten kunne si at Samsungs Galaxy S6 Edge er designtelefonen alle andre måles etter i 2015. Ingen annen telefon på markedet ser like annerledes ut. LGs G4 kan kjøpes med en bakside i skinn, og hele telefonen buer svakt. Men det er fortsatt ikke nok til å gi den samme wow-faktoren når telefonen holdes i hånden. I hvert fall ikke når den bare holdes et par ganger i forbifarten.

Etter noen dagers bruk derimot, begynner vi å sette pris på at overflaten ikke er glatt, slik den er på de fleste andre telefoner. Det er bare én viktig ulempe her. Hvis du ønsker deg en LG G4 med skinndeksel, må du være forberedt på å punge ut rundt 500 kroner ekstra. Dermed er dette et ganske kostbart deksel, og det spørs om ikke mange vil se større nytte i et minnekort når de står i butikken.

En svært behagelig telefon å bruke

At telefonen ligger godt i hånden, og overflaten både er og føles som et naturprodukt gjør dette til en ekstremt behagelig telefon å bruke. Spørsmålet er om mange vil ønske å punge ut med pengene som oppgraderer fra et ordinært bakdeksel i plast, slik forgjengeren G3 hadde.

Ser vi på vekt og størrelse er det meste innenfor normalen her. Den veier 155 gram og skjermen er 5,5 tommer stor, med relativt lite utenomsnakk rundt. Den er større enn nevnte Galaxy S6 Edge, men sammenlikner vi med HTC One M9, eller fjorårets LG G3, er LGs nye toppmodell omtrent like stor.

LG G4 med deksel i skinn ser noen hakk mindre steril og industriell ut enn flere av konkurrentene.
LG G4 med deksel i skinn ser noen hakk mindre steril og industriell ut enn flere av konkurrentene. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Spesifikasjonsmessig er skjermene ganske like mellom fjorårets G3 og G4. Størrelsen er lik, og det samme er oppløsningen. Begge er av IPS LCD-slaget. Når vi forsøker å måle de to skjermene finner vi at lysstyrken tilsynelatende er bedre i forrige modell, og den treffer bedre på hvitt, der måleutstyret vårt avslører et blåskjær i G4. Målingene ble gjort med manuell styring av skjerminnstillingene, og automatikk skrudd av. Sannsynligvis er dette nyanseforskjeller som besørges av programvare, der automatikk tar over når telefonskjermen faktisk trenger å være ekstra lys.

Uansett er det en svært god skjerm som passer fint på en mobiltelefon i toppklassen.

Pastellfargede og raske menyer

LG har gjennom flere omganger hatt sine egne menyer over Googles eget Android-operativsystem. I sine to siste utgaver har dette menysystemet blitt mer og mer pastellfarget og preget av kontraster mellom enkle linjer. LG begynner å få sin egen estetikk som er lett å skille fra den som preger HTC Sense eller Samsung TouchWiz.

Menysystemet er raskt og responsivt i det aller meste. Har du brukt en Android-basert telefon før vet du også hvordan det meste virker. Bruksmessig er mange av disse telefonene forholdsvis like, mens det grafiske endrer seg litt fra dings til dings.

På innsiden sitter en av Qualcomms systembrikker med ansvaret for at alt går knirkefritt. Men uvanlig nok er det ikke snakk om det som skal være den aller heftigste brikken selskapet leverer. Sammen med funksjonaliteten i LG G4 kommer vi nærmere inn på dette på neste side.

 

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen